Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.11.2014 00:19

Editorial


A A

Zbateri inutile despre dezbateri

Zbateri inutile despre dezbateri

ALINA MAVRODIN VASILIU


Îmi plac mult, vorba vine, zbaterile despre dezbaterile electorale pe care Victor Ponta le-a propus și Klaus Werner Iohannis le-a refuzat. De ce le vrea candidatul PSD și nu vrea să audă de ele contracandidatul său din ACL este, cum ar spune-o românul simplu, la mintea cocoșului. Lui Victor Ponta dezbaterile electorale îi vor veni mănușă și îi vor aduce voturi, în timp ce lui Iohannis i le-ar împuțina. Din ce motiv? Păi pentru că ar fi obligat să discute despre teme publice la fel de străine și antipatice pentru el cum sunt și afacerile imobiliare din venituri oficiale și fiscalizate. Ca să dau doar un exemplu din domeniul său de competență!
Dar asta nu mai e o problemă în România, fiindcă n-ar fi Klaus Werner Iohannis nici primul și nici ultimul bugetar care se declară „de dreapta”, știind tot atâta despre problemele mediului de afaceri pe cât știe orice profesor sau funcționar care n-a făcut o firmă în viața lui, n-a dat salarii la 3 angajați și n-a plătit impozite cu toptanul la stat. Vreau să zic că una e s-o faci pe politicianul „de dreapta” silabisind platitudini electorale despre „lucrul bine făcut” și cu totul alta e să vorbești în cunoștință de cauză și fără să te opintești despre un program politic de interes național.

Că-n cazul Iohannis niște „băieți deștepți” sor fi gândit la un whiskey că pot cârpi c-un petec așa-zis nemțesc sacul românesc cel ciuruit de hoțiile „democratliberale” s-a dovedit că este o găselniță care nu merită decât eșecul electoral. La ei la partid sau în casele lor fără număr le-o fi ieșit socoteala, le-o fi dat și cu rest, da-n târgul de voturi nu prea s-a potrivit cererea cu oferta în cazul candidatului ACL. președinte al României pe Klaus Werner încă din primul tur. Știți că i-a trecut prin cap că i s-ar fi putut întâmpla așa o minune?

A zis-o chiar el a doua zi după alegeri, cu gurița aia a lui mai mult mută cu care abia de-ndrugă câteva fraze. Da’ uite că pe asta a zis-o: „Dacă toți românii ar fi votat, i-am fi rupt din primul tur”, inspirat probabil de cum a zis-o Băsescu în 2009: „Un fleac, i-am ciuruit”. Două viziuni „de dreapta” diferite, zic cei din ACL, în două exprimări publice flagrant de asemănătoare. Păi vă închipuiți dvs., frați votanți, ce s-ar întâmpla în turul al II-lea dacă i-ar mai scăpa pe gură lui Klaus Werner Iohannis și alte ziceri de teapa asta în oareș- ce dezbateri publice? Mai bine lipsă, aici sunt de acord cu staff-ul ACL, care a decis: „Fără Iohannis la dezbaterile cu Ponta!”.

Ce bine le-ar fi fost dacă ar fi decis doar: „Fără Iohannis!”. Vorba lui Rache de la „Deziluzia optică”: „Viii cu viii și muții cu muții”. Doar că, iertată-mi fie sinceritatea, n-aș vrea să-i văd în perioada asta nici pe alții dezaprobând cu mânie proletară sictirul lui Iohannis pentru dezbaterile electorale. Mai puțină ipocrizie și mai multă decență în perioada asta le-ar prinde bine acelor politicieni de ambe sexe și doctrine care varsă lacrimi de crocodil pe la televizor de grija dezbaterilor. De parcă ar fi pentru prima oară când interesul și directiva de partid le-au impus unora să facă ciocu’ mic și să lase scaunele goale în emisiuni de televiziune. Propun așadar ca politicienii, din orice tabără ar fi, să facă bine și să-i lase doar pe jurnaliști să se revolte pe subiectul ăsta cronic al lipsei de respect pentru presă și pentru dezbaterile publice, manifestat constant în ultimii ani de clasa politică. Dar să nu mai lungesc vorba, că cine știe ce îmi mai aduc aminte acum, în plină campanie electorală. Pe final, spun doar că prea multe zbateri inutile despre dezbaterile electorale pot fi păguboase și pot lovi ca un bumerang. E destul ce au de zis în această perioadă Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Pe ei vor să-i audă cei mai mulți dintre români. Umplutura politică, dacă nu-i de calitate, nu aduce voturi. Și ar fi păcat să ne întristăm taman acum când am primit în sfârșit vestea cea mare că a fost resuscitat USL-ul cu Victor Ponta pentru funcția de președinte al României și Călin Popescu Tăriceanu pentru cea de premier. Să fie într-un ceas bun!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale