Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.01.2024 00:15

Cuvântul care zidește * Duminica XXXII-a după Rusalii


A A

Zaheu vameșul

Zaheu vameșul

Mântuitorul străbătea satele și orașele Palestinei în căutarea oilor rătăcite spre a le aduce în staulul Tatălui ceresc. El căuta sufletele păcătoase spre a le întoarce la Domnul. „Prietenul” vameșilor și al păcătoșilor ne cheamă cu cuvintele: ,,Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor’’ (Matei 4, 17) și mulți se hotărăsc să-și schimbe viața și să-l urmeze.

Sfântă Evanghelie de astăzi ne vorbește despre un om cu numele Zaheu, care era mai mare peste vameși, iar aceștia erau un fel de perceptori. Acest Zaheu fiind mai marele lor, se îmbogățise și de bani, dar și de păcate. Auzind el de minunile pe care le făcuse Mântuitorul și mai ales de minunea făcută puțin mai înainte, când l-a vindecat pe orbul din Ierihon, căci toate minunile lui Iisus ajunseră la urechile lui, a căutat sa-L vadă și el pe Acela Care vindeca numai cu cuvântul și dădea iertare păcatelor, dar fiind mic de statură nu putea sa-l vadă pe Domnul, mai ales ca era împresurat de mulțime de popor.

Atunci a alergat înainte pe drumul pe care trebuia sa treacă Domnul Hristos și s-a suit într-un dud, de unde putea să-L vadă. Când a ajuns Domnul Hristos în dreptul dudului, S-a uitat in sus și i-a zis: ,,Zaheu, grăbește-te, dă-te jos, căci astăzi trebuie să rămân in casa ta!’’. Iar el s-a dat jos degrabă si L-a primit cu bucurie.

Când a ajuns Domnul în casa lui, mulțime de farisei ziceau în inima lor că ,, Domnul a intrat să găzduiască la un om păcătos”. Dar Zaheu plin de bucurie și pocăință desăvârșită în Domnul Hristos a zis: ,,Iată, Doamne, jumătate din averea mea o dau săracilor și dacă am năpăstuit pe cineva, cu ceva întorc împătrit“. Mântuitorul pecetluiește convertirea lui: ,,Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia!”

Să avem curaj și îndrăzneală, să ne pocăim sincer, să fugim de păcatul nedreptății și să ne înălțăm mai sus de lumea aceasta, la înălțimea învățăturilor dumnezeiești, de unde îl vom vedea pe Domnul deslușit, având speranța că și pe noi ne va chema pe nume, ca pe Zaheu, și ne va invita cu a Sa dragoste dumnezeiască sa îi deschidem casa sufletului nostru, găsind în ea potrivit a spune „Astăzi, s-a făcut mântuire casei acesteia!”.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”
"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene
Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului
Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie
Elevii se pregătesc de vacanță
Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare
Extraordinară achiziție de carte veche de către Arhiepiscopia Târgoviștei
Proiectul cultural „Cu și despre Caragiale”, ediția a VIII-a
Glasul creștinilor, în Europa diversității
ÎPS Nifon, „inima” bisericilor aflate în restaurare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale