Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.06.2017 00:18

De ieri, în organizarea Facultății de Științe Economice a Universității Valahia,


A A

Workshop de pitch-uri anteprenoriale la Târgoviște

Workshop de pitch-uri anteprenoriale la Târgoviște
Prin Ordin al ministrului Educației Naționale, la UVT s-a prevăzut înființarea Societății Anteprenoriale Studențești

❚ Evenimentul, dedicat studenților și masteranzilor, a ajuns la ediția a III-a

VIRGIL VOINESCU


Cea de-a treia ediție a concursului studențesc de pitch-uri anteprenoriale Entrepreneurship Matching Event a debutat ieri, 8 iunie, în Amfiteatrul „Paraschiv Vagu”, Corpul B din Campusul Universității Valahia Târgoviște. Organizat de Facultatea de Științe Economice și Centrul Studențesc de Anteprenoriat și Gestiunea Afacerilor, sub egida Asociației Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, evenimentul academic științific destinat studenților și masteranzilor s-a bucurat și în acest an de prezența unor importante personalități ale lumii academice, speciali ști în domeniul economiei, nume bine cunoscute în plan local și național, din universitățile Craiova, Ploiești, Galați și Târgovi ște, dar și oameni de afaceri, anteprenori de succes din București, Galați, Craiova și Târgoviște.

Între aceștia amintim pe: Gabriel Croitoru, președintele Asociației Tinerilor Întreprinvători din Mediul Virtual, Corneliu Sălișteanu, prorector al UVT, Marius Pascu, manager SC Pluliva SRL, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informațiilor în Guvernul tehnocrat, Alina Brezoi, prodecan Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, Cristina Ștefan, șef de Departament Management Facultatea de Științe Economice din cadrul UVT, Marius Bostan, președintele Fundației Naționale a Tinerilor Manageri, Ion Stegăroiu, fost decan al Facultății de Științe Economice, Gelu Rusescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Bogdan Pușcaru, om de afaceri din Târgoviște și Liviu Crăciun, Universitatea din Craiova. În cadrul festivității de deschidere, studenții și masteranzii participanți au putut afla aspecte specifice mediului real economic, rod al experienței și practicii anteprenoriale și în mod concret „ce presupune munca unui anteprenor pentru a avea o carieră de succes”, cum preciza președintele ATIMV, Gabriel Croitoru. Tot cu acest prilej prorectorul UVT, Corneliu Sălișteanu, a apreciat inițiativa Facultății de Științe Economice de a dezvolta direcția anteprenorială și a subliniat cu satisfacție că, prin Ordin al ministrului Educației Naționale, la UVT s-a prevăzut înființarea Societății Anteprenoriale Studențești.

„Ideea anteprenoriatului nu trebuie să se oprească undeva la crearea de diverse entități în sfera economiei care se pot termina în SRL sau SA, ci trebuie să respecte o linie care să definească un pas înainte al unei instituții. Instituția se naște dintr-o idee, ideea în spate adună o ideologie, iar din ideologie se poate crea o instituție în adevăratul sens al cuvântului”, a explicat prorectorul UVT, adresând totodată studenților și masteranzilor îndemnul de a transpune în practică toate „inițiativele și gândurile bune”.

În partea a doua a evenimentului academic, au fost prezentate și evaluate 12 planuri de afaceri ale studenților din cele patru universități participante, acțiunea fiind în același timp o oportunitate pentru valorificarea spiritului anteprenorial în rândul studenților, încurajând în același timp competiția și competitivitatea acestora.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale