Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.11.2015 00:19

Editorial


A A

Vrem o schimbare? Să mergem până la capăt!

Vrem o schimbare? Să mergem până la capăt!

COSTIN MIHAI


Revoltele de stradă și schimbările politice din ultima perioadă au reprezentat un puternic semnal că poporul nu mai vrea oameni compromi și în funcții publice. Eu aș merge mai departe, avertizând că sunt foarte mulți indivizi pătați și printre ale structuri, inclusiv sportive, al căror trecut nebulos ar trebui analizat cu atenție, înainte să fie trimiși în anumite poziții puternic finanțate din bani publici. Să luăm un prim exemplu, clubul de fotbal Chindia.

Atras în 2010 în proiectul de la Târgoviște, în primul rând ca o lovitură de imagine, fostul internațional Gică Popescu a fost condamnat la închisoarea cu executare, în martie 2014, pentru evaziune fiscală și spălare de bani, fiind eliberat condiționat la începutul acestei luni. Subiectul a fost intens mediatizat și se cunoaște foarte bine despre implicațiile „Baciului” în tranzacții dubioase cu fotbaliști, alături de alți oameni importanți din fenomen. De curând, am aflat lucruri neplăcute și despre Flavius Stoican, antrenorul adus de Gică la Chindia în iarna anului 2012, cu rezultate mai degrabă modeste.

Pe numele său a fost descoperit un cont deschis la o agenție de pariuri online, încălcând dispozițiile federale. Pe lângă faptul că riscă o suspendare din fotbal pe o perioadă de doi ani, dar și o amendă financiară în valoare de 300.000 RON, Stoican și-a atras numeroase suspiciuni, care s-ar putea să-i afecteze cariera de antrenor. Apoi, s-a scris că doi foști jucători ai Chindiei, George Ghiță și Lucian Pârvu, aduși aici de Mugur Porumbacu, un alt personaj alunecos, sunt bănuiți că ar fi trucat ulterior meciuri la pariuri în tricoul Gloriei Buzău. Nu m-ar mira ca pe viitor să aflăm că și alți fotbaliști, antrenori sau conducători care au trecut pe la Chindia sau care activează aici, să apară în situații neplăcute. Dacă cineva ar avea cu adevărat interes să afle, s-ar minuna câte lucruri necurate se găsesc în trecutul multora dintre cei care se perindă prin sportul dâmbovițean.

Revin la atenționarea privind numirea în poziții importante a unor persoane dubioase și propun o reevaluare a lor. Puternic protejați politic, unii chiar au impresia că sunt de neatins sau de neînlocuit. Că pot să facă orice, că pot să greșească oricât sau că pot să cheltuiască după cum au chef banii publici, fără ca cineva să-i întrebe de sănătate. Dacă tot vrem o schimbare adevărată, haideți să scăpăm de toți cei care fac prostii sau greșeli, chit că unii dintre ei nu sunt așa de importanți ca funcții!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale