Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.04.2015 00:19

Editorial


A A

Votați să fie... arestați!

Votați să fie... arestați!

ALINA MAVRODIN VASILIU


Parlamentul României pare să funcționeze, de la o vreme, doar pentru dezbaterea, avizarea și votarea pe bandă rulantă a cererilor DNA de încuviințare a urmăririlor penale și a arestărilor de senatori și deputați.

Știm că erau prea mulți după alegerile din 2012, dar în ritmul ăsta alert, propus de DNA, n-ar fi de mirare să se înjumătățească numărul lor, ceea ce ar trebui să-i bucure pe cei care și-au făcut o profesie din a critica Parlamentul. Nu o să mă apuc tocmai eu să le iau apărarea unor aleși ai neamului, care și-au făcut evidente calcule nelegiuite în legătură cu instituția legiuitoare a României. Dar nici nu pot să nu deplâng imaginea publică jalnică pe care a căpătat-o Parlamentul de la atâta activitate… penală.

„E rău, e foarte rău, dar ne vom face bine”, a zis-o, după 100 de zile de tăcere, președintele Klaus Iohannis, scump la vorbă, cum îl știm, lăsându-ne să ne imaginăm că ar fi un „lucru bine făcut” războiul pornit de DNA cu parlamentarii învinuiți penal. Dacă bilanțul prezidențial se va face la fiecare 100 de zile, atunci nu avem decât să așteptăm până ni s-or lungi urechile ca să mai aflăm cum comentează dl Iohannis, prin viu grai și nu pe facebook, lupta anticorupție. După părerea multora, și acest „jihad” penal, ca și lipsa lui de până acum, reprezintă motive temeinice de analiză în CSAT. Asta fiindcă tot a ajuns marea corupție o problemă de siguranță națională în România, și pe cale de consecință, un atac la democrație, în cazul în care aceasta mai reprezintă o preocupare pentru clasa politică și instituțiile statului de drept.

Din acest punct de vedere, mi-ar fi plăcut ca dl Iohannis să fie mai explicit, nu neapărat mai vorbăreț, în declarația sa făcută după 100 de zile de tăcere. În țara pe care o prezidează nu trebuie sancționați public doar parlamentarii corupți, ci și acele instituții și conducerile lor care au închis ochii și au dormit în front în ultimul deceniu, făcându-se astfel complice cu grupările politice de crimă organizată. Dar cum România s-a dovedit că este o țară a extremelor, n-avem decât să acceptăm că în „buna” ei tradiție politică, ne-am ales cu un președinte zgârcit la vorbă după ce ne exasperase predecesorul lui cu a sa gură bogată în insulte și indicații „prețioase”. Ca să mă întorc la activitatea penală din Parlamentul României, fiindcă, vorba aceea, ea ne ocupă tot timpul, prevăd că, imediat după Paște, va lua o amploare nebănuită astăzi.

Mi-e greu să-mi imaginez ce vor înțelege cetățenii simpli din acest joc politic cu arme penale și dacă nu cumva următorul slogan electoral va fi „Votați să fie… arestați!”.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale