Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.02.2018 00:19

Editorial


A A

Vom avea o măreață flotă militară?

Vom avea o măreață flotă militară?

GEORGE COANDĂ


De peste un sfert de secol am așteptat, privind spre orizontul geopolitic al Mării Negre, ca marina militară românească să ridice Tricolorul patriei la catargele unei flote puternice, în stare să riposteze atâtor primejdii care ne pândesc dinspre peninsula – portavion Crimeea, dar și dinspre invadatorul și fundamentalistul spațiu islamic.

Atunci când România, ieșind din „dispozitivul de luptă” al Tratatului de la Varșovia a „schimbat de front” fiind integrată în NATO, a fost condiționată să ia unele măsuri de redimensionare a armatei naționale, însă nenorocitul factor politic de comandă (guvernul, Parlamentul, Președenția) a luat cu obediență poziția de drepți, yes sir, și, cuprins de fervoarea unui tembelism antiromânesc, a dezarmat (tehnică de luptă) și a demobilizat (pensionând in absurdo, cadre bine profesionalizate și reducând catastrofal oștirea), astfel încât a lăsat țara în bătaia furtunii. Ca atare, și flota aproape că a sabordat-o și, ca să nu fie apărate coastele, uite, vin de patrulează în apele Mării Negre, crucișătoare, distrugătoare, fregate și submarine sub fâlfâirea drapelelor S.U.A., Marea Britanie, Franța, etc. În sfârșit, ăia de ne conduc, speriați de moarte că o putem păți, și asta pentru că NATO ne-a dat clar de înțeles că, la primul atac, nu ne sare imediat în ajutor, ci trebuie să ne apărăm noi mai întâi, s-au hotărât să reînarmeze modern și corespunzător flota. Și dacă e să luăm în seamă vestea pe care a dat-o națiunii ministrul Apărării Naționale, în curând vor apărea în rada de la Constanța și în ailaltă de la Mangalia vreo 16 nave militare noi și trei submarine, așa cum a avut România în al Doilea Război Mondial, de-i băgase pe marinarii bolșevici ai lui Stalin în groază. Asta da veste. Că românii se vor simți apărați și la malu’ mării, prăjindu-se vara la plajă cu pace-n suflet. Dar teamă-mi e să nu fie o vorbă-n vântul Mării Negre, așa cum ne-am ales cu mii de kilometrii de autostrăzi doar pe hârtie.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale