Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.04.2019 00:21

Vox populi


A A

Vocea dâmbovițenilor despre renunțarea la ROBOR

Vocea dâmbovițenilor despre renunțarea la ROBOR

ȘTEFAN KHALIL

 


 

De nenumărate ori, clienții băncilor s-au plâns că plătesc rate prea mari din cauza ROBOR, deoarece rata nu a fost corect calculată. În cele din urmă, Parlamentul a convins băncile să renunțe la acest indice, dar se pare că nu toți dâmbovițenii cred în această schimbare. Ziariștii de la Jurnal de Dâmbovița au ieșit în stradă, întrebându- i pe cetățeni cum văd ei faptul că Parlamentul a convins băncile să renunțe la ROBOR, care ar fi fost calculat greșit și ar fi crescut costul creditelor.

●Asta este de fapt o păcăleală a guvernului și a băncilor, pentru că ratele tot nu o să scadă. O să vedeți că și după această nouă formulă de calcul, tot aceiași bani se vor da pentru credite. E o minciună că au rezolvat problema. ●Să vedem dacă va fi o soluție mai bună. Din ce am citit în presă, am înțeles că atunci când se acordă un credit nou, va fi o mică diferență, dar aceasta este una nesesizabilă. Așa că nu s-a rezolvat mai nimic. ●Am văzut că guvernanțîi au tot dat vina pe ROBOR, că vezi, domne, de aceea sunt rate mari. Eu cred că a fost de fapt o alianță împotriva poporului, că să ne ia banii. Ce, acum au scos ROBOR? Nu știam. Hai să vedem dacă vom plăti mai puțin, dar mă îndoiesc de acest lucuru. ●Da, va fi o rată de 10% mai mică. Ei spuneau la un moment dat că vom plăti mai puțin cu 50%, dar nu îi crede nimeni când vorbesc asemenea aberații. Poate că o să conteze și diferența asta mică, nu știu, să vedem. ●Este o mare minciună, va spun eu. Nu se schimbă nimic, deoarece tot ce înseamnă credite, nu se vor putea modifica. Păi, Eugen Teodorovici a ieșit și a spus că o se reducă la jumătate dobânziile la credite. Hai să nu exagerez, asta nu ar însemna falimentul băncilor, dar nici bine nu le va fi, așa că dați-mi voie să cred că este o mare minciună ce se spune. De fapt, noua formulă de calcul nu va reduce nici măcar cu 1%, deci nu o să se întâmple nimic la creditele existente. Prin urmare, oamenii sunt sceptici în privința unei modificări în ceea ce privește reducerea dobânzilor la credite. Cei mai mulți dintre ei prevăd că vor plăti aproximativ la fel de mult pentru datoriile la bănci, chiar dacă ROBOR a fost scos din calculul dobânzilor și înlocuit cu un indicator, care se va aplica creditelor care sunt în acest moment în derulare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale