Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.05.2019 00:09


A A

"Viorel Moldovan deține... «iarba fiarelor!»"


❚ Chindia avea nevoie matematic de un singur punct în jocul cu Luceafărul Oradea pentru încoronare. Trecusem de emoțiile acelui 0-1, de penalty-ul ratat chiar și de... egalare. Era 3-1 pentru „Regina Carpaților” când, din dragoste pentru... Dobrin (!), începuse... fițăreală! Cherchez chiar se autodribla! Norii s-au retras pentru a-i permite soarelui să vadă și El promovarea! ❚ În sezonul 2019-2020 Târgoviștea intră în rândul primelor 12 localități din România (asta pentru că în capitală sunt două echipe), fotbalistice, desigur

 

VASILE NEAGU


Conform ghilimelelor titlul nu-mi aparține. Dar, pentru ca (și) tinerii cititori să înțeleagă despre ce este vorba, vom face o lungă incursiune în timp – nu și explicativă – până în lumea dacică! Se zice că în timpul invaziei romane luptătorii daci purtau în sân niște fire de iarbă (exact cum poartă fotbaliștii de azi!). Dacă erau luați prizonieri și duși în lagărele Romei cu această iarbă descuiau toate lacătele, evadau, și se întorceau acasă. Această legendă a produs „iarba fiarelor”. Și acum să revenim la timpul prezent, în secolul XXI, dar într-un loc sfânt pentru noi, un loc al secoului trecut – legendar și el – stadionul „Eugen Popescu”. Chindia avea nevoie matematic de un singur punct în jocul cu Luceafărul Oradea pentru încoronare. Trecusem de emoțiile acelui 0-1, de penalty-ul ratat chiar și de... egalare. Era 3-1 pentru „Regina Carpaților” când, din dragoste pentru... Dobrin (!), începuse... fițăreală! Cherchez chiar se autodribla! Norii s-au retras pentru a-i permite soarelui să vadă și El promovarea! El, și cei plecați, Dobrin, Gheorghe, Fl. Grigore, Sava. Un geam al Mănăstirii Dealu reflectă ca un laser spre noi. Să fi fost, oare, o lumină biblică înaintea înălțării Domnului și a Chindiei? Numai El știe! Ei bine, în acel moment, un spectator, cam de vârsta lui Decebal Neagu (!), puiu nostru de pe vremea CS-ului, a întrebat cu o voce baritonală: „Viorele, ai iarba fiarelor?” Câțiva tineri au vrut să-l apostrofeze. Am intervenit și le-am făcut explicația expresiei. Mulțumiți, l-au mângâiat pe bătrân. Cine n-are bătrâni să citească proverbele românești de la Burebista încoace! Dincolo de el și Decebal nu mai putem pătrunde. Pe pieptul unei fete, cu niște „rotunjimi” superbe (Doamne, îți mulțumim cum ai creat femeia!), „tremura” – pe un tricou negru – emblema Chindiei! Un abur parfumat mi-a luat mințile. Secunde bune nu am mai văzut gazonul. Dar tot ea, fata aceia superbă, m-a readus cu picioarele pe... beton: „Bravo Cristi!”. Nu văzusem golul lui Cherchez! Păi nu zicea Eminescu că „nici soarele nu te orbește mai mult decât pieptul unei cadâne”?.... bine, Tudor Gheorghe folosește pluralul... țâțe! În fine, despre ce scriam?... a, despre „iarba fiarelor”, uriașa promovare, Viorel Moldovan și Chindia! În sezonul 2019-2020 Târgoviștea intră în rândul primelor 12 localități din România (asta pentru că în capitală sunt două echipe), fotbalistice, desigur. Dispar lungile și obositoarele deplasări la Arad, Timișoara sau Oradea (deși regret acest lucru!), în schimb, trebuie să mergem pe „farfuria zburătoare” a Craiovei, pe Arena Națională, în nordul Moldovei (să vizităm și mănăstirile lui Ștefan), la Ovidiu (să vedem statuia lui Nasos) și, desigur, aci la Mioveni. Sperăm, din tot sufletul, ca Vio să păstreze „iarba fiarelor” și pentru jocurile cu FCSB, Dinamo, Craiova, CFR, Viitorul, Astra.... Așa să îi ajute Dumnezeu!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale