Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.11.2022 00:15

În județul Dâmbovița,


A A

Violența în școli, o problemă în atenția Inspectoratului Școlar

Violența în școli, o problemă în atenția Inspectoratului Școlar

De la începutul anului școlar și până în prezent, au fost semnalate mai multe cazuri de violență în școli, inclusiv în județul Dâmbovița. Potrivit inspectorului școlar general, prof. Ileana Nicolăescu, această problemă a fost abordată și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița. Astfel, au fost demarate mai multe programe de prevenire și combatere a violenței în unitățile de învățământ. Ileana Nicolăescu a reamintit că județul Dâmbovița se confruntă cu o criză a consilierilor școlari, iar acest lucru ar putea deveni o adevărată problemă pe viitor, semnalează inspectorul școlar general, care a mai transmis că ședințele de consiliere cu elevii ar putea fi una dintre soluțiile pentru stoparea actelor de violență în școli.

„Este foarte adevărat că în ultimul timp s-au înregistrat mai multe fapte de violență în școlile din Dâmbovița. Vedem că este un fenomen tot mai întâlnit și la nivel național. Din păcate, așa cum am semnalat și cu câteva luni în urmă, avem o criză de personal în ceea ce privește psihologii școlari. Vinerea trecută, Ministerul Educației a organizat o video-conferință la care am participat și eu alături de colegii mei din conducerea Inspectoratului Școlar Județean. La această video-conferință au fost prezenți și secretari de stat. De asemenea, au participat și directorii instituțiilor județene  de resursă și asistență educațională din fiecare județ. În cadrul întâlnirii am dezbătut problematica aceasta a prevenirii actelor de violență în școli. După această întâlnire, toți factorii decidenți ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, am avut o ședință în care am discutat despre cum am putea interveni și cu ce alte măsuri să sprijinim astfel încât să prevenim astfel de situații”, a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De la Marea Unire la Marea Dezbinare
Infrastructura școlară, în continuă modernizare
ÎPS Nifon, în vizită pastorală la Pucioasa și Târgoviște Nord
Eveniment de suflet la Colegiul Prefectural Dâmbovița
Sumă record pentru investiții
Euro-integrare pentru România: între dorință și necesitate
Concertul "Romanța, regina inimilor", regal la Craiova
Comisia Europeană, vizită de lucru în județul Dâmbovița
Artista Corina Chiriac, eveniment de suflet la Târgoviște
Târnosirea Bisericii „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale