Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2016 00:14

Cuvânt de zidire sufletească la Duminica a VI-a după Rusalii


A A

Vindecarea slăbănogului din Capernaum

Vindecarea slăbănogului din Capernaum

Textul evanghelic ne prezintă una dintre numeroasele minuni săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos, pe când propovăduia. Minunea se petrece în localitatea Capernaum, cetatea de suflet a Mântuitorului, amvonul propovăduirii sale. Mântuitorul S-a aplecat cu dragoste spre oameni, a ascultat și a împlinit rugăciunile celor ce au venit la El, a vindecat pe bolnavi, a dăruit iertare păcatelor, a întărit credința și i-a ajutat să ajungă la frumusețea cea dintâi.

Avem în fața ochilor duhovnice ști această Evanghelie, pentru a medita și a învăța din ea cum se cuvine să ne rugăm, cu ce virtuți să ne îmbogățim sufletul și cum să ne comportăm unii cu alții, cum să ne raportăm la cei bolnavi și mai ales ce atitudine să avem față de Dumnezeu, Domnul și Stăpânul vieții noastre. În fața Mântuitorului este adus de patru prieteni un om neputincios, slăbănog. Evanghelia ne spune că „văzând credința lor”, este vorba de un plural, a început să vorbească cu slăbănogul: „Îndrăznește, fiule!” „Iertate sunt păcatele tale”. Înainte de a tămădui pe bolnavi, Domnul nostru Iisus Hristos îi întreba despre credința lor: „Crezi că pot să fac aceasta?” De obicei, credința era a celui care cerea vindecare. Minunea se săvârșea pe fondul credinței mărturisite. Cu alte cuvinte, conlucrarea lui Dumnezeu cu credința omului. De data aceasta, nu ni de spune că a văzut credința lui, nici nu L-a întrebat crezi că pot să te vindec? Ci, pe baza credinței celor patru prieteni, Fiul Lui Dumnezeu săvâarșește această minune. Credința este un dar de la Dumnezeu, dar ea este și o lucrare omenească. Dumnezeu a dat fiecărui om sâmburele de credință, dacă el nu încolțește și nu aduce roade vina o purtăm noi. Ca să ai o credință vie și puternică, trebuie să împlinești, mai ales, două lucruri față de ea: să ai curaj față de adevărurile credinței și în al doilea rând să o îngrijești Cei patru prieteni participă la credința lui, la procesul de vindecare, la minunea pe care Hristos a făcut-o cu el. Procesul adevăratei vindecări se petrece pe două planuri: unul medicamentos pe care îl aplică doctorul cu știința sa și altul este al psihicului, al sufletului. Sufletul se angajează prin rugăciune și prin credință. Rugăciunea este expresia credinței, iar faptele cele bune dau valoare credinței.

Preot Ion Mușat, Parohia Mărginenii de Sus



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale