Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.01.2022 00:15

Cuvântul care zidește * Meditație la Duminica a XXIX-a după Rusalii


A A

Vindecarea celor zece leproși

Vindecarea celor zece leproși

Sfântul Evanghelist Luca consemnează în Evanghelia sa, printre alte minuni evidențiate de către el și o alta, prin care scoate în evidență importanța recunoștinței. Această minune a avut loc: „…pe când Iisus mergea spre Ierusalim și trecea prin mijlocul Samariei și al Galileii” (Luca 17,11). El a parcurs acel traseu, pe care evreii obișnuiți nu-l parcurgeau, considerându-i pe samarineni spurcați, tocmai ca să-i întâlnească pe nefericiții leproși și să-i vindece.

Nu sfârșise Mântuitorul partea de drum din ziua aceea, când: „intrând într-un sat, L-au întâmpinat zece bărbați leproși care au stat departe” (Luca 17,12). Cei zece leproși „…și-au ridicat glasul, zicând: Iisuse, Învățătorule, miluiește-ne!” (Luca 17,13).

Ce răspuns a dat Domnul la rugăciunea lor? Nu le spune: „Fiți curățiți”, precum i-a spus altui lepros, ci le spune: „Mergeți și arătați-vă preoților” (Luca 17, 4). Această poruncă a Domnului avea două motive importante. Primul motiv este acela că El punea la încercare credința și ascultarea leproșilor, căci, dacă omul se îndoiește de poruncile și de făgăduințele Domnului, a ieșit din sfera credinței și-L coboară pe Dumnezeu la nivelul omului, ale cărui cuvinte nu sunt sigure, ci îndoielnice.

Credința din convingere și cu supunere, tocmai în asta constă: să primim ceea ce nu vedem și să avem deplină siguranță pentru un lucru, despre care chiar simțurile noastre ne dau informații contrare. Acei zece leproși aveau o astfel de credință. De îndată ce au auzit porunca Mântuitorului, au plecat în oraș la preoți, așa cum mergeau oamenii vindecați, ca să primească certificatul de vindecare. Răspunsul Domnului la credința lor a fost următorul: „Și a fost că-n timp ce ei mergeau, s-au curățit” (Luca 17, 14).

Al doilea motiv pentru care Iisus i-a trimis să se arate preoților, a fost acela, ca peste veacuri să știm că nu avem voie să stricăm anumite legi și instituții întemeiate de Dumnezeu. Hristos știa că preoții cei mai de seamă ai Legii Vechi  Îl vor condamna la moarte și totuși El nu oprește, ci dimpotrivă poruncește să se respecte instituția preoției Legii Vechi. El însuși nu o strică, ci o transfigurează prin pogorârea Duhului Sfânt, dându-i putere sfințitoare.

La aceasta trebuie să luăm aminte căci minunea vindecării celor 10 leproși este rodul ascultării lor față de porunca Domnului nostru Iisus Hristos.

 

Pr. Safta Adrian – Parohia Mănești

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noi numiri în administrația eparhială
Secretarul de stat Sorin Ion explică întârzierea testelor anti-COVID-19 în școli
Școala Gimnazială nr. 13 „Matei Basarab”, foarte aproape de redeschidere
,,Un singur bilet, 16 muzee și toată istoria județului nostru’’
Conferințele administrative lunare cu tema „Misiunea Bisericii în mediul online”
Ziua Unirii la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
Mai multe balastiere în județul Dâmbovița
Eveniment educațional dedicat Unirii Principatelor
Grădinița din Sagricom, aproape de finalizare
De Ziua Unirii, expoziție la Muzeul de Istorie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crima de depopulare a României de români...

...continuă cu o halucinantă frenezie. Și, din păcate, suntem martorii muți, noi, românii, a unei Apocalipse românești. A avut dreptate, cândva, poeta Ana Blandiana: suntem un popor vegetal. Dar chiar n-aș vrea să dau o sentință, apropo de această stare de a fi, apropo de propria soartă, precum Petre Țuțea. Pentru că, atunci, ar însemna să ne pierdem orice speranță de a ne salva și a dăinui pe... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale