Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.01.2022 00:15

Cuvântul care zidește * Meditație la Duminica a XXIX-a după Rusalii


A A

Vindecarea celor zece leproși

Vindecarea celor zece leproși

Sfântul Evanghelist Luca consemnează în Evanghelia sa, printre alte minuni evidențiate de către el și o alta, prin care scoate în evidență importanța recunoștinței. Această minune a avut loc: „…pe când Iisus mergea spre Ierusalim și trecea prin mijlocul Samariei și al Galileii” (Luca 17,11). El a parcurs acel traseu, pe care evreii obișnuiți nu-l parcurgeau, considerându-i pe samarineni spurcați, tocmai ca să-i întâlnească pe nefericiții leproși și să-i vindece.

Nu sfârșise Mântuitorul partea de drum din ziua aceea, când: „intrând într-un sat, L-au întâmpinat zece bărbați leproși care au stat departe” (Luca 17,12). Cei zece leproși „…și-au ridicat glasul, zicând: Iisuse, Învățătorule, miluiește-ne!” (Luca 17,13).

Ce răspuns a dat Domnul la rugăciunea lor? Nu le spune: „Fiți curățiți”, precum i-a spus altui lepros, ci le spune: „Mergeți și arătați-vă preoților” (Luca 17, 4). Această poruncă a Domnului avea două motive importante. Primul motiv este acela că El punea la încercare credința și ascultarea leproșilor, căci, dacă omul se îndoiește de poruncile și de făgăduințele Domnului, a ieșit din sfera credinței și-L coboară pe Dumnezeu la nivelul omului, ale cărui cuvinte nu sunt sigure, ci îndoielnice.

Credința din convingere și cu supunere, tocmai în asta constă: să primim ceea ce nu vedem și să avem deplină siguranță pentru un lucru, despre care chiar simțurile noastre ne dau informații contrare. Acei zece leproși aveau o astfel de credință. De îndată ce au auzit porunca Mântuitorului, au plecat în oraș la preoți, așa cum mergeau oamenii vindecați, ca să primească certificatul de vindecare. Răspunsul Domnului la credința lor a fost următorul: „Și a fost că-n timp ce ei mergeau, s-au curățit” (Luca 17, 14).

Al doilea motiv pentru care Iisus i-a trimis să se arate preoților, a fost acela, ca peste veacuri să știm că nu avem voie să stricăm anumite legi și instituții întemeiate de Dumnezeu. Hristos știa că preoții cei mai de seamă ai Legii Vechi  Îl vor condamna la moarte și totuși El nu oprește, ci dimpotrivă poruncește să se respecte instituția preoției Legii Vechi. El însuși nu o strică, ci o transfigurează prin pogorârea Duhului Sfânt, dându-i putere sfințitoare.

La aceasta trebuie să luăm aminte căci minunea vindecării celor 10 leproși este rodul ascultării lor față de porunca Domnului nostru Iisus Hristos.

 

Pr. Safta Adrian – Parohia Mănești

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”
Programul privind deratizarea și dezinsecția muzeelor
Acțiune de informare preventivă în rândul cetățenilor și elevilor
Activitatea Bibliotecii Județene Dâmbovița, apreciată la nivel național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale