Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.04.2014 08:17

În cel mult o săptămână, în Dâmbovița


A A

Vin bani pe Ordonanța 28/2013

Vin bani pe Ordonanța 28/2013
CJD a depus cereri pentru decontarea lucrărilor de apă-canal și drumuri-poduri

❚ Au fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale toate documentele necesare pentru decontări la lucrări ce reprezintă aproape 30% din sumele alocate județului pentru 2014 ❚ În total s-au depus documente de plată de peste 100 miliarde lei vechi, din cele 250 miliarde lei vechi pe care le-a prevăzut MDR pentru județul Dâmbovița ❚ Pentru că există riscul ca la o rectificare bugetară județul să piardă banii pe care nu i-a consumat, CJD le-a cerut primarilor și constructorilor să consume fondurile și să execute lucrările până la 1 iunie a.c.

 

ANA MARIA POPESCU


 

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a depus deja la Ministerul Dezvoltării Regionale (MDR) toate documentele necesare pentru decontări de sume pe Ordonanța 28/2013, iar banii ar trebui să vină în cel mult o săptămână. Potrivit președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, au fost trimise la MDR situații de lucrări care reprezintă aproape 30% din sumele alocate județului anul acesta.

 

Cererile de finanțare sunt deja la Minister

Pe domeniul de apă și canal, CJD a depus cereri de decontare pentru suma de 5.761.778 lei. La capitolul drumuri și poduri, s-au depus documente de plată în valoare de 2.837.355 lei, iar pentru lucrările de la Drumul Județean 713, de la Cuibul Dorului până la Dichiu, s-au depus cereri de decont de 3.337.355 lei. În total s-au depus documente de plată de peste 100 miliarde lei vechi, din cele 250 miliarde lei vechi pe care le are alocate județul în acest an pe Ordonanța 28/2013.

„Pe partea de apă - canal am depus documente de plată pentru 5.761.778 lei din 11.354.000 lei pe care îi avem alocați. Pe partea de finanțare drumuri și poduri, am depus documente pentru 2.837.355 lei, din 3.290.000 lei cât este alocarea pe total județ, iar pentru infrastructură la nivel județean, pentru DJ 713 de la Cuibul Dorului până la Dichiu, făcut în asociere cu județul Prahova, am depus documente de plată pentru 3.337.355 lei, din totalul de 3.790.000 lei pe care îi avem alocați pe această destinație”, a precizat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

 

Adrian Țuțuianu: „Vreau să am suficient «tupeu» să spun

că Dâmbovița are nevoie de o alocare suplimentară”

Și pentru că există riscul ca la o rectificare bugetară județul să piardă banii pe care nu i-a consumat, pentru care nu s-au depus documente de decontare, președintele CJD le-a cerut primarilor și constructorilor care lucrează în județ să „bage cărbuni” și să execute lucrările până la începutul lunii iunie.

Referitor la acest subiect, Adrian Țuțuianu a precizat: „Am avut o întâlnire cu constructorii și cu primarii care au lucrări pe Ordonanța 28/2013 și le-am cerut tuturor să consume fondurile și să execute lucrările până la 1 iunie. Bani există în Ministerul Dezvoltării, decontarea se face între 3 și 7 zile, deci nu este o chestiune de alocare care nu știm când vine. Nu vreau să avem surpriza ca la o rectificare bugetară să pierdem acești bani. Ca atare, ce este decontat este bun decontat și lucrările sunt pe teren. Vreau să am suficient «tupeu» să pot merge în semestrul doi la ministrul Dezvoltării și să spun că Dâmbovița are nevoie de o alocare suplimentară, pentru că sunt foarte multe lucrări în curs”, a mai arătat președintele Consiliul Județean.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vot european la 16 ani

Lucruri noi se întâmplă în inima Europei. Belgia a decis oficial să invite și tinerii între 16 și 18 ani să voteze pentru alegerile europene din 9 iunie 2024. Este o mișcare interesantă și potențial încurajatoare pentru implicarea reală a tinerilor în procesul democratic. Prin încurajarea participării lor în alegeri încă de la o vârstă fragedă, Belgia promovează educația... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale