Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.08.2018 00:16

La Târgoviște,


A A

Viitorul Uniunii Europene, dezbătut la Muzeul de Istorie

Viitorul Uniunii Europene, dezbătut la Muzeul de Istorie

D.PETRE


La consultarea cetățenească privind viitorul Uniunii Europene, cu tema „Cetățeanul european în prim-planul reformei UE”, eveniment ce s-a desfășurat în data de 29 august 2018, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, la inițiativa ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, prezent la această activitate, a participat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu.

Încurajând transpunerea dialogului instituțional la nivel local, interacțiunea oficialilor cu cetățenii, precum și actul participativ în sine, consultarea desfășurată la Târgoviște a reunit peste 100 de persoane, dintre care amintim: europarlamentarul Andi Cristea, senatorul Adrian Țuțuianu – vicepreședintele Senatului României, Ionuț Ghibanu – vicar eparhial, parlamentarii Titus Corlățean, Corneliu Ștefan, Claudia Gilia, Carmen Holban și Oana Vlăducă, Liviu Mușat – director ADR Sud Muntenia, Florina Mureșan, subprefectul județului, Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgoviște, consilieri județeni, reprezentanți ai instituțiilor publice, unităților administrativ-teritoriale, precum și ai mediului de afaceri dâmbovițean.

În cadrul consultării au fost abordate teme care vizează poziția și proiectele pe care atât România, cât și Uniunea Europeană ar trebui să le adopte și promoveze în viitor, în vederea consolidării construcției europene, în calitate de actor social, politic și economic de referință pe arena globală.

Astfel, principalele subiecte supuse atenției au făcut referire la cadrul financiar, decalajele de dezvoltare dintre statele membre, asigurarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în contextul pregătirii alegerilor pentru Parlamentul European, posibilitatea aderării României la spațiul Schengen, Mecanismul de Cooperare și Verificare sau politica de apărare comună. Întâlnirea a cuprins și o serie de întrebări cu caracter general privind viitorul Uniunii Europene și a construcției europene, în ansamblul său, dar și întrebări specifice cu privire la demersurile și răspunsurile pe care România trebuie să le aibă, începând cu luna ianuarie a anului 2019, față de provocările de natură economică, politică și socială care pot amenința proiectul european.

Acțiunea face parte din seria de „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, lansată de Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, și Institutul European din România, pe 9 mai 2018, cu scopul dezbaterii viitoarelor linii prioritare ale proiectului comunitar, în contextul în care, începând cu luna ianuarie a anului 2019, România își va asuma, timp de șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

„Consultarea de la Târgoviște completează ciclul întâlnirilor care s-au derulat, până în prezent, la București, Arad, Constanța, Panciu Fălticeni, Craiova și Negrești-Oaș și va fi urmată de evenimente similare, care vor fi organizate în perioada august – septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, concluziile urmând a fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an. Totodată, consultările cetățenești privind viitorul Uniunii Europene constituie o inițiativă demarată la nivel european, fiind asumată de statele membre, sens în care rezultatele sale vor fi raportate și discutate în perspectiva Summit-ului de la Sibiu privind viitorul Europei, reuniune care va avea loc pe 9 mai 2019, pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, ne-a comunicat Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale