Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.09.2020 00:21

Ieri, la alegerile locale,


A A

Victorie PSD în Dâmbovița

Victorie PSD în Dâmbovița

* Echipa PSD Cristian Stan și Corneliu Ștefan a câștigat Primăria Târgoviște și, respectiv, Consiliul Județean Dâmbovița. De asemenea, PSD a mai câștigat la Moreni - primar, Constantin Dinu și Pucioasa - primar, Constantin Ana!

 

Violeta Stanciu

Ștefan Khalil

Andrei Vasiliu


Ieri, dâmbovițenii și-au putut exprima votul pentru alegerea celor care vor „guverna” comunitățile locale pentru următorii patru ani: președintele Consiliului Județean Dâmbovița și consilierii județeni, precum și primarii și consilierii locali din cele 89 de localități ale județului. Dâmbovița are un număr de 425.162 de votanți înscriși pe listele permanente, iar numărul total de secții în care aceștia își pot exprima opțiunea electorală este de 433. În ciuda pandemiei și a tuturor restricțiilor impuse, dâmbovițenii au ieșit la vot încă de la primele ore ale dimineții pentru a-și exprima opțiunile electorale. Astfel, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, ieri de dimineață, la ora 8:00, Dâmbovița se afla pe locul 7 la nivel național din punct de vedere al prezenței la vot. Astfel, județul nostru a înregistrat o prezență de 2,50% la urne, însemnând 10680 de votanți care își exercitaseră dreptul electoral. Dintre aceștia, 615 votaseră pe liste suplimentare, iar pentru urna mobilă nu existaseră solicitări. Mai târziu, la ora 12:00, Dâmbovița urcase pe locul 6 la nivel național din punct de vedere al prezenței la vot: 10,12% la urne, adică 43.100 de votanți care își exercitaseră dreptul electoral. Dintre aceștia, 1296 își exprimaseră votul pe liste suplimentare, în timp ce alte 5 persoane au solicitat urna mobilă. Spre seară, la ora 19:00, Dâmbovița ocupa locul 7 la nivel național, cu o prezență la vot de 48,43%, adică 206.094 cetățeni care-și exprimaseră opțiunea electorală. 4120 dintre aceștia votaseră pe listele suplimentare, iar 1585 de electori solicitaseră urna mobilă.

Acuzații de mită electorală

„«Noaptea ca hoții» s-a potrivit de minune pentru reprezentantul unui partid politic, candidat la funcția de primar în Municipiului Târgoviște. Nu mai departe de noaptea care a trecut, dând dovadă de o atitudine mai mult decât proactivă, repectivul candidat a împărțit câte 50-100 de lei mai multor persoane din cartierele Romlux și Prepeleac pentru a le determina să-l voteze. Reamintim tuturor că mita electorală este aspru pedepsită. Codul Penal prevede pedepse, atât pentru cei care corup alegătorii, cât și pentru cei care primesc bani sau bunuri. Art. 386, COD PENAL: «Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi». Pe această cale, readucem aminte organelor competente că au obligația să monitorizeze cu atenție zonele cunoscute pentru astfel de fapte și să dispună măsurile de rigoare. De asemenea, solicităm tuturor dâmbovițenilor să nu primească bani, pungi cu alimente sau alte bunuri, dar și să anunțe poliția în astfel astfel de cazuri”, se arată într-un comunicat al PSD Dâmbovița. Față de acestea, IPJ Dâmbovița a precizat următoarele: „Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegatorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal. Cercetarile sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz, urmând să fie dispuse masurile prevăzute de lege”.

PSD Dâmbovița: candidat ridicat „nelegal” de Poliție la Răzvad din fața secției de votare

„Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița trebuie să-și respecte statutul de instituție imparțială și să trateze cu maximă seriozitate dreptul candidaților de a se afla în apropierea sau în incinta secțiilor de vot. Este inadmisibil ca un candidat al PSD Dâmbovița să fie ridicat NELEGAL de organele de urmărire penală din fața secției de votare nr. 358 Răzvad. Potrivit art. 83 alin. 5 din Legea 115/2015, candidații, indiferent de formațiunea politică din care fac parte și de poziția acesteia pe eșichierul politic, au acces în secția de votare. Din moment ce candidaților le este permis accesul în secția de votare încă de la orele 06.00 până la întocmirea proceselor verbale de numărare a voturilor, în mod evident le este permis să staționeze în fața secțiilor de votare, în mod nestingherit, pentru a observa desfășurarea procesului de votare. Chiar și în aceste condiții, candidatul PSD a fost ridicat și escortat la sediul de Poliție, pe considerentul că stătea să observe procesul electoral. Considerăm că organele de cercetare penală trebuie să-și facă datoria exact așa cum prevede legea, fără a interveni în desfășurarea procesului de votare”, au comunicat reprezentanții PSD Dâmbovița. Precizările IPJ Dâmbovița au fost următoarele: „La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a fost dispusă efectuarea de verificări de către polițiștii din cadrul Biroului Control Intern, cu privire la aspectele semnalate, urmând sa fie dispuse masurile legale în funcție de rezultatul verificărilor”.

Aninoasa, luată cu asalt

„Străzile comunei Aninoasa au fost luate cu asalt de mașini care nu sunt ale localnicilor. Încă de dimineață, la fiecare colț de stradă, sunt parcate mașini dubioase, iar ocupanții acestora ridică mari semne de întrebare. De asemenea, membri și simpatizanți ai PSD Dâmbovița și ai candidatului PSD la primăria Aninoasa sunt urmăriți pe străzile comunei, fapt ce se poate constitui într-o acțiune de intimidare a acestora. Pe de altă parte, candidatul PNL la primăria Aninoasa amenință și jignește persoanele care vin către secțiile de votare, în încercarea de a influența rezultatul scrutinului de astăzi. Atragem atenția instituțiilor abilitate să intervină în comuna Aninoasa și pentru a stopa transportul alegătorilor către secțiile de vot de către membrii PNL. Toate aceste lucruri se petrec și cu acordul mutual al reprezentanților PRO România. Pe această cale, solicităm organelor de cercetare să întreprindă măsurile necesare pentru ca cetățenii comunei Aninoasa să voteze fără a se simți amenințați”, au semnalat reprezentanții PSD Dâmbovița. Printr-un comunicat de presă, IPJ Dâmbovița a precizat: „Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea procurorului de caz. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, faptă prevăzută de articolul 385 din Codul Penal, urmând să fie dispuse măsurile legale”.

Candidați împiedicați să asiste la numărarea voturilor

„Candidații PSD din mai multe secții de votare din județ nu sunt lăsați să asiste la operațiunea de numărare a voturilor. Trebuie să menționăm ca PSD Dâmbovița a solicitat încă din data de 24 septembrie admiterea în secțiile de vot a candidaților partidului, în acest sens existând și o cerere către Biroul Electoral Județean Dâmbovița. Chiar dacă cererile sunt făcute în temeiul legii, în acest sens existând și un răspuns al Autorității Electorale Permanente care arată clar că toți candidații pot asista la procesul de numărare a voturilor până la încheierea proceselor verbale, președinții unor secții de votare din județ le refuză reprezentanților PSD acest drept. PSD Dâmbovița solicită Biroul Electoral Județean Dâmbovița să ia atitudine în acest caz și să ceară președinților birourilor electorale de circumscripție să respecte legea și să permită candidaților PSD să asiste la procesul de numărare a voturilor”, au reclamat cei de la PSD Dâmbovița.

Candidații, matinali în declarații

Ieri, încă de la primele ore ale dimineții, candidații partidelor politice care s-au înscris în cursa pentru câștigarea funcțiilor de primar al municipiului Târgoviște și, respectiv, de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, însoțiți de echipele de campanie, s-au prezentat la secțiile de votare unde au fost arondați pentru a-și exprima acest drept constituțional. Cu toții s-au arătat încrezători în votul târgoviștenilor și al dâmbovițenilor.

,,Cred cu tărie în dezvoltarea orașului nostru’’

,,Am votat cu credința că după 30 ani târgoviștenii se pot desprinde de fantomele comunismului într-un oraș cu parolă, un oraș depopulat, un oraș, din păcate, cu o economie din ce în ce mai slabă. Cred cu tărie în dezvoltarea orașului nostru, cred cu tărie că putem să trăim în prosperitate aici în Târgoviște alături de familiile noastre. Pe de altă parte cred într-o administrație curată unde minciuna, unde corupția și incompetența nu au ce căuta. De aceea vă invit la vot să veniți în număr mare astăzi într-o zi de duminică în care istoria cetății noastre va cunoaște o nouă pagină’’, a declarat Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște

,,Am votat pentru fapte, nu pentru promisiuni înșelătoare’’

,,Am votat pentru continuitate, am votat pentru dezvoltarea municipiului Târgoviște, am votat pentru fapte, nu pentru promisiuni înșelătoare și am votat de asemenea și tinerețea și am votat și pentru viitorul fetiței mele. Cred că este un moment extraordinar de important pentru târgovișteni, pentru toată lumea, este un moment în care nu trebuie să lăsăm pe alții să decidă până la urmă soarta noastră din punct de vedere administrative. Vreau să spun că există condiții foarte bune în ceea ce înseamnă prevenirea infectărilor, există măști suficiente chiar dacă de la nivel guvernamental nu s-a acordat decât un procent foarte mic, undeva la 15%. Primăria a reușit să aducă măști astfel încât toți alegătorii care vin la vot și nu au măști să poată să primească o asemenea mască. Deci toate condițiile sunt asigurate astfel încât toți cei care doresc să vină să voteze în condiții de siguranță’’, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

,,Am votat pentru viitorul copiilor noștri’’

,, Am votat pentru viitorul județului Dâmbovița, am votat pentru proiecte majore pentru județul Dâmbovița, am votat pentru viitorul copiilor noștri. Am venit alături de echipa mea, am venit alături de primarul municipiului Târgoviște, de colegii parlamentari, am venit alături de colegii candidați la Consiliul Județean Dâmbovița pentru a asigura un viitor județului Dâmbovița și nu în ultimul rând pentru proiectele pe care noi ni le-am propus să le dezvoltăm în județul Dâmbovița. Invit dâmbovițenii la vot, să vină la vot să voteze cele mai puternie echipe, să voteze echipele serioase din fiecare localitate și nu în ultimul rând să voteze echipele care au fost alături de dâmbovițeni în ultimii ani și care vor fi și în continuare. Așa să ne ajute Dumnezeu!’’, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan

,,Am votat pentru o Târgoviște metropolă’’

,,Am votat pentru o dezvoltare reală economică a județului nostru și a Târgoviștei, am votat pentru o Târgoviște metropolă care să fie principalul centru economic, social și cultural din Regiunea Sud Muntenia și sper ca acest obiectiv să fie asumat de toate forțele politice care vor fi reprezentate în noul Consiliul Local și noul Consiliu Județean. Așa să ne ajute Dumnezeu!’’, a declarat Cosmin Bozieru, candidatul PRO România Dâmbovița la Primăria Târgoviște.

,,Am votat pentru o administrație performantă’’

,,Mi-am exercitat dreptul de vot, un drept fundamental și cer tuturor cetățenilor din județul Dâmbovița să se prezinte la vot. Am votat pentru o administrație performantă, pentru o administrație care să fie înnoită, am votat cu gândul la fiecare locuitor al județului Dâmbovița, cu gândul la proiectele mari pe care le avem de realizat, am votat pentru educație de calitate, pentru infrastructură sănătoasă, pentru producție locală. Am votat pentru Dâmbovița și Târgoviște… și pentru fiecare din cetățenii acestui județ’’, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu.

„Experiența și buna credință trebuie să ia locul experimentelor”

„Am votat cu gândul la șansa pe care o avem de a dezvolta județul. Îmi doresc ca Dâmbovița să fie locul de unde tinerii să nu dorească să mai plece, unde copiii să crească într-un mediu sănătos și curat, unde bătrânii să se simtă respectați. Am votat gândind că este momentul să renunțăm la oamenii care au experimentat managementul administrației publice pe seama noastră. Experiența și buna credință trebuie să ia locul experimentelor. Fac un apel către fiecare dintre dumneavoastră să mergeți la vot și să vă alegeți reprezentanții cu care să puteți discuta despre orice problemă. Împreună putem dezvolta județul Dâmbovița! Împreună suntem mai puternici!”, a declarat, cu ocazia exercitării dreptului de vot, președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Alice la 28.09.2020 16:35

Numai pentru oamenii ambitiosi. Incepi imediat si castigi imediat. Avem o echipa minunata. Vrei sa-ti indeplinesti dorintele? Tu iti alegi viitorul. Obtine si tu acum succesul. Vrei sa castigi bani acum? Platim comisioanele. Nu ai nimic de pierdut. Activitate usoara. Vrem sa ne dezvoltam si mai rapid. Pentru detalii, ma puteti contacta la adresa de e-mail [email protected]


Trimis de Mutulică la 28.09.2020 11:59

Covidul, altoit pe Ciuma, ne va duce spre ruina!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale