Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.09.2014 00:25

Dâmbovița, prezență de seamă la Arena Națională din București pentru lansarea liderului PSD la prezidențiale


A A

Victor Ponta: "Vreau să fiu președintele fiecărui român, să facem împreună marea unire"

Victor Ponta:

ANDREI VASILIU


PSD Dâmbovița a participat sâmbătă, la Arena Națională din București, cu una dintre cele mai numeroase delegații județene la evenimentul prin care Victor Ponta și-a lansat oficial candidatura la prezidențialele din luna noiembrie. 2536 de membri și simpatizanți PSD Dâmbovița, precum și ai aliaților din UNPR și PC, s-au grupat între cei peste 70.000 de social-democrați alături de Victor Ponta în echipa președintelui PSD pentru cele mai importante alegeri din acest an. Bannerele care purtau sloganurile electorale PSD, precum „Mândri că suntem români”, au cuprins și mesajele dâmbovițenilor, cum ar fi „Târgoviștea votează Victor Ponta pre- ședinte”, vizibile de pe scena uriașă amplasată în centrul Arenei Naționale. Mai mult, în debutul evenimentului, Imnul național a fost intonat de târgoviș- teanul Vlad Miriță. Lansarea candidaturii lui Victor Ponta la Președinție a coincis cu sărbătorirea zilei de naștere a liderului PSD, care a împlinit sâmbătă 42 de ani.

Susținere europeană pentru Victor Ponta

la lansarea candidaturii Lansarea la prezidențiale a președintelui PSD Victor Ponta a fost salutată de importanți lideri europeni. În cadrul evenimentului au rulat imagini cu gânduri transmise de șefi de guvern și oameni politici de rang înalt, cum ar fi Vicecancelarul Germaniei: „Victor Ponta - spre un viitor mai bun”; Premierul Georgiei: „Este un om de familie”; Premierul Albaniei: „Este unificator”; Premierul Serbiei: „Are grijă de propriul său popor, este inteligent”; Premierul Slovaciei: „Nu aș ezita nicio clipă să-l votez, e un om extraordinar”; Premierul Belgiei: „Va schimba fața României”; Liderul PSD din Cehia: „E tânăr, face parte din noua generație”; Președintele grupului socialist din PE: „România are nevoie de un președinte care să pună speranța înaintea fricii”. Unul dintre cele mai importante discursuri de susținere a venit din partea premierului Republicii Moldova, Iurie Leancă, prezent alături de Victor Ponta și de echipa social-democrată pe Arena Națională din Bucure ști.

„În numele Republicii Moldova salut și susțin candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale și sunt convins că prima destinație externă a lui Victor Ponta ca președinte al României va fi la Chișinău. Victor Ponta a demonstrat că, atunci când ai voință, priceperea necesară, poți face lucruri. Am reușit finalizarea împreună a gazoductului care leagă România și Republica Moldova - un proiect strategic. Victor Ponta nu a ținut cont de descurajările unora. Suntem în situația în care tot ce am propus cetățenilor a fost realizat”, a spus premierul moldovean Iurie Leancă.

„Vine revanșa celor 7,4 milioane de români”

Liviu Dragnea, viceprim-ministru al României „Am venit aici să spunem țării noastre cât de mult o iubim și să-i oferim un președinte demn de ea și sper că în noaptea de 16 noiembrie, după ce numărăm toate voturile, să putem spune cele 3 cuvinte: Victor Ponta - președinte. Acum vine revanșa celor 7,4 milioane de români. Suntem buni pentru că suntem uniți și suntem aici pentru România, să-i arătăm dragostea noastră, grija noastră, să-i spunem că cel mai mare, cel mai puternic, cel mai vizionar partid din România este îndrăgostit de țara lui. În spate avem multe victorii politice, în față avem o victorie națională. Am pornit într-o călătorie fără egal și care nu are drum de întoarcere. Țara noastră a fost puternică, când românii au fost uniți în jurul marilor proiecte naționale. Este timpul să scriem o nouă pagină în istoria noastră, să ieșim din epoca dezbinării și să dăm țării un altfel de președinte. România are nevoie de un președinte care să știe cum se conduce o țară, un președinte român pentru români care să știe să unească o țară”.

„Victoria adevărată va fi la sfârșit de mandat, când nu i-ai dezamăgit pe cei care te-au ales”

Sorin Oprescu, primarul Bucureștiului „Sunt 25 de ani de când voința populară a decis fără echivoc și ireversibil să schimbe sensul și direcția României spre democrația reală. S-au făcut multe, și bune, și rele, dar se putea face mai mult și mult mai bine, din păcate, suntem departe de ceea ce ar trebui să fie. Avem încă de rezolvat probleme grave și complexe, avem încă sărăcie, venituri mici pentru majoritatea populației, locuri de muncă insuficiente, servicii insatisfăcătoare, condiții încă departe de normalitate. Nu se mai poate continua așa, avem nevoie de un suflu nou, decizii concrete, reconciliere națională. Dragă Victor, eu, cetățeanul Sorin Mircea Oprescu, cred că ai capacitatea, inteligența, puterea și integritatea, dragostea și devotamentul de a reda țara oamenilor ei, așa cum ei și-o doresc. Am convingerea că ai maturitatea să iubești neamul acesta care poate da speranța în viață acestui popor. Când câștigi alegerile nu aceasta va fi victoria. Victoria adevărată va fi peste 5 sau 10 ani, la sfârșit de mandat, când nu i-ai dezamăgit pe cei care te-au ales și pe cei care nu te-au votat”.

„Vreau să aveți încrederea că pot fi președintele românilor și că putem face schimbarea pe care o așteptăm”

Victor Ponta, președintele PSD și candidat la Președinția României

„Vedeți că iese soarele și pe strada noastră.Vedeți că iese soarele și în țara noastră. Mai avem foarte puțin, mai avem 55 de zile și încă o bătălie de câș- tigat și vă chem pe toți să pornim pe drumul schimbării, vă chem pe toți să fim împreună pe drumul spre marea unire a tuturor românilor. Stimați români, sunt Victor Viorel Ponta, vreau să fiu președintele românilor, acelor români care sunt împreună, care au încredere, care sunt mândri și au speranța că vor schimba țara în bine. Acest președinte vreau să fiu și să fim împreună în bătălia pentru marea unire.

Dumnezeu a vrut să fim azi împreună. Ca mulți dintre dvs, sunt strănepotul unui român care în 1917 a cerut cetățenia română și a luptat alături de români pentru Marea Unire. Sunt nepotul unui preot care m-a învățat că este important să crezi într-un Dumnezeu, al ortodoc șilor, al catolicilor, al musulmanilor (...), dar cel care crede în Dumnezeu este un om care se gândește cu grijă la alții. Sunt copilul unor părinți ca ai dvs, care au investit tot ce au avut în mine și în surorile mele, și tatăl unor copii pe care vreau să-i văd crescând în România, o țară mândră, puternică. Sunt de mulți ani împreună cu dvs, știți lucrurile bune pe care le-am făcut, au avut grijă alții să aflați și lucrurile rele. Vreau să facem marea unire a românilor. Vreau să aveți încrederea că pot fi președintele românilor și că putem face schimbarea pe care o așteptăm. Vreau să sărbătorim împreună cei 100 de ani de la Marea Unire.

Împreună am dat înapoi pensii, salarii, am redeschis spitale, școli, am obținut fonduri europene

Mai sunt încă multe lucruri de făcut. Nedreptăți să îndreptăm, sunt mulți oameni care suferă. Vreau să muncim împreună, voi fi alături de Guvern și de Parlament ca să facem tot ce am promis. Vreau să fiu președintele și celor care mă sprijină, și celor care nu mă sprijină. Vreau să fiu președintele fiecărui român și să facem împreună marea unire. Vreau să pun o întrebare: am reu- șit să facem multe lucruri în condițiile în care cei care trebuiau să ne ajute ne-au blocat și ne-au sabotat. Vă dați seama câte lucruri putem face dacă suntem uniți?

Cei care au făcut României rău și românilor vreau să plătească, dar nu ca răzbunare, ci pentru că am promis dreptate până la capăt

Vreau să trăim în țara în care legea îl protejează pe cel mai slab. Azi simt ca și voi că România are nevoie de pace, de construcție, de unire. Vă cer sprijinul pentru a face pace și pentru a face marea unire de care România are nevoie. Știu că vă chem la un proiect național extrem de dificil, dar vreau să vă gândiți, în urmă cu aproape 100 de ani, străbunicii noștri au trecut prin încercări mai mari ca noi: războaie, vieți pierdute, teritorii ocupate de străini. În 2018 vreau să le arătăm că România e cea pe care și-au dorit-o, o Românie unită.

Între bătrâni și tineri s-au construit numai ziduri, veniți să le dărâmăm și să facem împreună marea unire

Vreau să fiu exemplul de unire, compasiune, speranță, vă promit că voi fi președintele tuturor românilor și, împreună cu dvs, vom fi acea țară unită și puternică. O să fiu întrebat de ce intru în această uriașă bătălie, de ce pun toată energia, tot ce am în inimă și minte pentru un proiect de unire. Probabil vă întrebați de ce ați fi parte în acest proiect. Vreau să vă răspund același lucru pe care l-am spus peste tot, la Alba Iulia, la Chișinău, la Madrid, peste tot unde se află români: Aicea este țara mea și neamul meu cel românesc, aicea eu să mor aș vrea, aicea vreau, împreună cu voi, să trăiesc! Victorie!”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale