Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.07.2014 08:21

Ieri, la Craiova, și-a lansat candidatura pentru Cotroceni…


A A

Victor Ponta, prezidențiabilul PSD: "Putem face România puternică și schimbarea până la capăt"

Victor Ponta, prezidențiabilul PSD:
Premierul Victor Ponta a anunțat oficial că nu va mai fi… copilot la conducerea țării

❚ Lansarea oficială a avut loc la Craiova, însă premierul a ajuns cu întârziere, venind împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea de la inundațiile deosebit de grave din județul Gorj ❚ Organizația Dâmbovița a Partidului Social Democrat a fost reprezentată la evenimentul din inima Olteniei de 100 de delegați ❚ Președintele PSD Victor Ponta a susținut că este primul prezidențiabil care nu mai are nimic de ascuns și nu poate fi șantajat de Traian Băsescu, fiindcă propaganda băsistă a avut grijă… să se știe tot despre premier

A. VASILIU


Ieri a avut loc, la Craiova, la Sala Sporturilor, lansarea oficială a candidaturii liderului PSD, Victor Ponta, pentru funcția de președinte al României. Premierul a ajuns însă la Consiliul Național din Bănie cu întârziere, venind din județul Gorj, afectat deosebit de grav de inundații. Victor Ponta a inspectat, ieri după-amiază, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, comuna gorjeană Bengești și un baraj din zonă, apoi orașul Novaci, unde o viitură de peste cinci metri a afectat grav orașul și a condus la evacuarea a sute de oameni, iar ulterior s-a îndreptat spre localitatea Polovragi.


Organizația Dâmbovița a Partidului Social Democrat a fost reprezentată la evenimentul din inima Olteniei de 100 de delegați, cifră asigurată și prin succesul repurtat de filiala județeană la alegerile europarlamentare din acest an, cu un procent de 50,3%, alături de UNPR și PC.

 

Lansarea de ieri a candidaturii lui Victor Ponta pentru prezidențiale a coincis nu doar cu Ziua Imnului Național, ci și cu împlinirea a fix 2 ani de la referendumul prin care 7,4 milioane de români au încercat (dar nu au fost lăsați) să-l înlăture în mod democratic pe Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni. După Consiliul Național de ieri, urmează validarea candidaturii lui Victor Ponta printr-un Congres Extraordinar al PSD, care va avea loc în luna septembrie a.c.

Dragnea: „Realitatea nu e la televizor, este la Bengești, la Novaci”

Vicepremierul și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a ținut să lanseze un mesaj de încurajare, dar și câteva „indicații prețioase” activului de partid aflat la Consiliul Național.

„Să nu uităm că Victor Ponta va fi președinte după ce se va număra ultimul buletin de vot și rezultatul va fi oficial. Alegerile se câștigă din discuția directă cu oamenii, să nu ne imaginăm că realitatea e ce se vede la televizor; realitatea este la Bengești, la Novaci. Nu e de ajuns ca Victor Ponta să iasă la televizor, e important să vorbiți cu vecinii dvs. (...) Cer colegilor de la PSD să încheie rapid protocoale de colaborare cu colegii de la UNPR și de la PC, s-au dovedit loiali. Să nu uitați că Victor Ponta nu candidează doar pentru a ieși pre- ședinte, candidează pentru o nouă Românie, candidează pentru o Românie puternică”, a spus Liviu Dragnea.

Olguța Vasilescu: „Victor Ponta a reușit să transforme România în tigrul Europei”

Amfitrioana evenimentului a fost chiar primărița PSD a municipiului-gazdă, Lia Olguța Vasilescu, lider PSD care a scos Craiova de sub „stăpânirea” portocalie și a reușit, în acest an, obținerea celui mai bun scor din țară la europarlamentare. Rezultatul electoral a fost, de altfel, și motivul pentru care Consiliul Național s-a desfășurat la Craiova.

„Îmi face plăcere să fiu gazda acestui eveniment. Dacă ați fi venit acum un an în Craiova, ați fi găsit un oraș plin de steaguri portocalii, sufocat de camarila lui Băsescu. A devenit orașul cu cele mai bune rezultate ale PSD la alegeri. Am preluat orașul cu datorii de zeci de milioane de lei (...) Detractorii care l-au adus la putere pe Băsescu acum 10 ani s-au reunit săptămâna trecută. Victor Ponta a reușit să transforme România în tigrul Europei, a reîntregit salariile și pensiile. Îi mulțumesc lui Victor Ponta că nu a construit terenuri de sport în pantă, părculețe și telegondole”, a declarat Olguța Vasilescu.

Victor Ponta: „Putem face schimbarea până la capăt, putem face dreptate până la capăt”

„Îi salut pe cei care au venit aici din toată țara. Eram cu toții pregătiți ca azi, acum, să îmi lansez candidatura pentru cea mai importantă funcție a țării. Dumnezeu aranjează lucrurile așa cum trebuie, nu cum vrem noi. Mi-am lansat candidatura mai devreme, la Bengești, la Novaci, alături de oameni. Mi-am lansat candidatura fără să o programez în acest fel, alături de câțiva eroi salvamontiști, de pompieri, de jandarmi. Mi-am lansat candidatura fără să mă pregătesc, alături de oameni curajoși, dar și alături de oameni deznădăjduiți, care și-au văzut munca de o viață distrusă. Ei așteaptă de la noi sprijin și compasiune. Mi-am lansat candidatura alături de români, care trebuie să știe că nu sunt singuri la nevoie. România adevărată e cea pe care toți o cunoașteți, știți că digurile trebuie să fie reparate de noi, oamenii nu și-au mai reparat casele după inundațiile din 2005 și le reparăm noi. Oamenii trebuie să știe că nu i-am abandonat. Erau niște doamne de la PMP, nu știu, care dădeau comunicate despre inundații și mă întrebam dacă au dat comunicatele de la Monte Carlo. Trebuie să dăm oamenilor încredere că trăiesc într-o țară puternică. Mai am convingerea că așa va arăta și mandatul meu de președinte, cu probleme, cu necazuri, alături de oameni reparând lucruri. Dacă e așa, sunt pregătit pentru 5 ani, pentru 10 ani, să facem în România lucruri care nu s-au mai făcut de mult timp. Pentru asta vă cer sprijinul, pentru acest proiect național în care nu doar noi trebuie să ne regăsim. E un proiect național împotriva urii și a dezbinării. Putem face schimbarea până la capăt, putem face dreptate până la capăt pentru oamenii care acum doi ani și-au dorit acest lucru. (...) Putem face România puternică și schimbarea până la capăt. Infinit mai mult decât să fiu președintele României, îmi doresc să fiu președintele românilor. Am avut un președinte al României împotriva românilor”, s-a exprimat Victor Ponta.

Ponta: „Biserica și Armata au ajutat la formarea și salvgardarea României”

Președintele PSD și candidatul partidului la președinția României a mai amintit despre proiectele de redeschidere a școlilor și spitalelor închise de guvernele PDL și nu a uitat să lanseze un apel fraților români din Republica Moldova, cărora Guvernul României le-a oferit ajutoare consistente.

„Cred că am făcut foarte bine să sprijinim Biserica și cultele religioase. Biserica și Armata au ajutat la formarea și salvgardarea României. Am arătat tot respectul și tot sprijinul nu doar pentru Biserica Ortodoxă Română, ci și pentru grecocatolici, protestanți, musulmani, România este țara tuturor. Credința este esențială pentru ființa neamului românesc. Nu vreau să mă acuze nimeni sau să-mi spună că e un defect faptul că sunt ortodox în țara mea”, a adăugat prezidențiabilul PSD.

Premierul, despre avantajul că „nu mai poate Băsescu să mă șantajeze”

Victor Ponta a vorbit, de asemenea, și despre proiectul esențial de a scoate Justiția de sub controlul regimului Traian Băsescu, pentru ca aceasta să-i apere pe cetățeni de politicieni, nu invers.

„Am o situație specială, sunt primul candidat la funcția de președinte despre care știți absolut tot, n-am absolut niciun secret. Trebuie să-i mulțumesc lui Traian Băsescu și propagandei sale, au scotocit atâta în viața mea. Știți nu doar ce am făcut, știți și când mi-a părut rău de gre- șeli, când m-au făcut să râd, sau să plâng. Am avut puterea să trec peste toate lucrurile rele. Asta îmi oferă un foarte mare avantaj, nu mai poate Băsescu să mă șantajeze. Veți avea un președinte despre care veți ști tot până să ajungă la Cotroceni”.

Victor Ponta a mai ținut să mulțumească atât familiei, care îi oferă toată susținerea, cât și „familiei politice” social-democrate, în special foștilor președinți ai partidului, Ion Iliescu și Adrian Năstase, amintind totodată de reperele din 2018 (100 de ani de la Marea Unire) și 2019 (deținerea președinției UE de către România).

„Vreau să fiu președintele acestei țări, în care toți bunicii și părinții noștri să trăiască o viață decentă, în care familiile să aibă o viață decentă, în care copiii să-și realizeze aspirațiile. Aș avea nevoie de Tudor Gheorghe, care să spună, mai bine decât mine: «Aicea este țara mea,/ Și neamul meu cel românesc,/ Aicea eu să mor aș vrea,/ Aicea vreau eu să trăiesc.» Mulțumesc!”, a încheiat Victor Ponta.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale