Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.09.2014 00:25

La Târgoviște, Conferința Județeană Extraordinară a social-democraților a confirmat:


A A

"Victor Ponta președinte" - dezideratul PSD Dâmbovița


ANDREI VASILIU


Vor să câștige alegerile prezidențiale din primul tur! Cel puțin asta și-au propus cei peste 4000 de membri și simpatizanți social-democrați care au participat vineri după-amiază la Conferința Județeană Extraordinară a PSD Dâmbovița. Imaginile de la evenimentul social-democraților dâmbovițeni, organizat la Sala Sporturilor din Târgoviște, au făcut înconjurul țării, fiind transmise în direct, în sistem de videoconferință, la Congresul Național PSD de la Alba-Iulia și urmărite pe un ecran uriaș de Victor Ponta, Liviu Dragnea și alți lideri de la centru ai partidului, alături de peste 35.000 de delegați din toată țara.

Rezultatele fiecărei conferințe județene au fost centralizate la nivel regional și transmise Congresului de la Alba-Iulia de organizațiile reprezentative din Dâmbovița, Iași, Slatina, Sibiu, Vrancea, Caraș-Severin, Mureș, Cluj și București, județul nostru fiind lider al regiunii Sud- Muntenia.

Conferința PSD, cu 18 primari foști PDL, sub nasul ex-președintelui PDL Florin Popescu

Evenimentul de la Târgoviște a început cu un mini-recital susținut de tenorul târgoviștean Vlad Miriță, după care s-a trecut la lucrările conferinței județene extraordinare. Principalul punct de pe ordinea de zi a fost votul pentru confirmarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an. Social-democrații dâmbovițeni au votat pentru candidatura președintelui PSD, Victor Ponta, la cea mai înaltă funcție în stat. La conferința județeană extraordinară au participat parlamentarii de Dâmbovița ai PSD, aleși locali și județeni, inclusiv cei 18 primari veniți din tabăra PDL. Ironia a făcut ca lucrările conferinței să se desfășoare chiar sub nasul fostului lider democratliberal de Dâmbovița, Florin Popescu, a cărui locuință se află la câțiva metri de Sala Sporturilor. De la evenimentul PSD Dâmbovița nu au lipsit reprezentanții la nivel județean ai partidelor aflate în alianță cu social-democrații, respectiv președintele UNPR Radu Marian, președintele PC și deputat de Dâmbovița Dumitru Georgică, alături de președintele PP-DD Cozmin Bozieru. Consemnăm mai jos câteva dintre discursurile cu care liderii politici județeni au ținut să-i mobilizeze pe socialdemocrați în vederea obținerii unui scor de peste 70% la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie a.c.

„Pe 16 noiembrie, trebuie să alegem binele”

Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu:

„Ne aflăm astăzi într-un moment esențial. Dragii mei, mă adresez tuturor ca unei familii. Am rezistat nu fără sacrificii, am luptat umăr lângă umăr și am destabilizat un sistem toxic, murdar și incompetent care amenința să distrugă România. Pentru toate aceste lucruri suntem obligați să îngropăm acest sistem pe data de 16 noiembrie. Avem pe Victor Ponta într-o parte, avem caracatița lui Băsescu în alta, cu Iohannis și cu Udrea. Avem de ales între un om care construiește și un sistem care distruge, care dezbină. Între un om care performează în fruntea Guvernului, care a deschis spitale și un sistem care le-a desființat. Avem de ales între omul care respectă pensionarii, care a dat ceva la pensii, iar la anul vor fi mărite cu 5%, și cei care au tăiat pensiile. Între un om care a tăiat salariile și unul care a dat înapoi salariile tăiate. Între omul care respectă oamenii și sistemul care îi umilește. Între un om cu virtuți, cu dorință de a învăța tot timpul, cu sete de performanță, care investește în copii și cineva care investește în pereți și care are 6 case. (...) Mă bazez pe colegii noștri primari, sunt serioși. Echipa noastră s-a întregit, au mai venit lângă noi încă 18 primari. Ei sunt oamenii care ne vor duce spre victorie (...) Trebuie să facem un efort și pe 16 noiembrie să alegem binele, iar binele înseamnă Victor Ponta președinte!”.

 

„Văd foarte mulți pesediști cu speranța că vom trăi într-o Românie mai bună”

Leonardo Badea, senator PSD de Dâmbovița:

„L-am votat pe Victor Ponta președintele PSD și n-am greșit. În 2012 Victor Ponta a adus PSD la guvernare și n-a greșit. Sunt convins că nu greșesc când spun că Victor Ponta va fi viitorul președinte. Când mă uit în sală, văd foarte mulți pesediști, care au pancarte, care au vuvuzele, care au, înainte de toate și dincolo de aceste lucruri, speranța că vom trăi într-o Românie mai bună, într-o Românie în care copiilor noștri să le fie mai bine. Dar lucrul cel mai important este că, dincolo de această sală, afară, în județul Dâmbovița, sunt foarte mulți, din ce în ce mai mulți, cei care gândesc ca noi”.

„Să dăm foc ultimei rămășițe a regimului Băsescu”

Zisu Stanciu, deputat PSD de Dâmbovița:

„E dorința noastră să-l punem pe Victor Ponta acolo unde merită. Doar cu dumneavoastră putem să încheiem o dată pentru totdeauna regimul Băsescu. Acum 2 ani l-am pus pe Adrian Țuțuianu în locul care i se cuvine. În noiembrie îl punem pe Victor Ponta în locul care i se cuvine. Am vorbit despre calibru, în seara asta vă spun despre Nero, care a dat foc Romei. Eu vă invit ca, în noiembrie, să dăm foc ultimei rămășițe a regimului Băsescu. Să dăm foc în Dâmbovița, să dăm foc în Alba, în Timișoara, în Arad, la Dărmănești, la Caragiale. Să dăm foc în toată țara, pentru că avem un singur scop: Victor Ponta președinte!”.

 

„Victor Ponta va sprijini Dâmbovița”

Ionuț Săvoiu, deputat PSD de Dâmbovița:

„Sunt extrem de bucuros să fim atât de mulți la Târgoviște, în Cetatea de Scaun, de unde Dâmbovița trimite un mesaj de susținere totală pentru Victor Ponta. Victor Ponta va sprijini Dâmbovița. Victor Ponta va putea continua programul de măsuri care să ducă România acolo unde este locul ei în Europa, să ducă Dâmbovița acolo unde trebuie să fie și Târgoviște să reprezinte, de-acum încolo, ceea ce a reprezentat în istoria României. Nu doresc decât un singur lucru, ca la sfârșitul campaniei, Victor Ponta să fie președintele României!”.

Regiunea Sud-Muntenia - peste 60.000 de membri PSD votează Victor Ponta președinte

La ora 17:42, președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a intrat în transmisiune directă la Congresul Național PSD de la Alba-Iulia și a comunicat președintelui PSD Victor Ponta și celorlalți lideri ai partidului rezultatele la nivel regional ale conferințelor județene din regiunea Sud-Muntenia. „Vă salutăm din Dâmbovița, regiunea Sud-Muntenia, care cuprinde județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman. Vă transmitem rezultatul votului regional al scrutinului electoral intern privind rezoluția Consiliului Național al partidului, prin care dl Victor Viorel Ponta, președintele PSD, este propus candidatul PSD la funcția de președinte al României. Rezultatul votului este: din totalul de 63017 membri de partid consultați în regiunea Sud- Muntenia, au votat pentru 62831, împotrivă 59, abțineri 127. Pentru toată țara, Victor Ponta președinte! Victorie!”.

 

„Vreau să dăm un președinte al tuturor românilor, care să unească și să reconstruiască”

Victor Ponta, președintele PSD, candidat la prezidențiale:

„Sunt pregătit să vă vorbesc despre ce vrea să facă un președinte al României. Vreau să încep prin a vă saluta pe toți cei care ne priviți, cei peste 35.000 de colegi care participă la aceste Adunări Extraordinare, milioanelor de români care au semnat pentru această candidatură. Sunt mândru că sunt român, vreau ca și dvs să fiți mândri de mine. Am și o mică nuanță de nostalgie, mă gândesc că e ultimul congres ca președinte al dvs, vreau ca în februarie să mă invitați ca președinte al României. (...) Ca să fie foarte clar, vă rog să fiți alături de mine în acest proiect de unire a românilor pentru România. România înseamnă o țară care are nevoie de schimbare în foarte multe domenii. România în 2013 a avut cea mai mare creștere economică din Europa. (...) Vreau să fim într-adevăr cei care ducem schimbarea până la capăt. Voi sprijini acel guvern care continuă investițiile. Vreau să confirm un lucru, un pariu pe care România încearcă să-l câștige. Faimosul pariu cu agricultura. În 2013, această țară a reușit pentru prima dată să producă mai mult. (...) În final, nu pot să uit că s-ar putea ca mandatul meu de președinte al PSD să se încheie pe 16 noiembrie. Vreau să vă mulțumesc dvs că ați avut încredere să alegeți un președinte la 36 de ani. Vreau să mulțumesc acelor două organizații apropiate de mine, organizația de femei și de seniori. Vreau ca alături de dumneavoastră să demonstrăm că putem să dăm un președinte al tuturor românilor, un președinte care să unească, un președinte care să repare răul făcut și să reconstruiască, un președinte care, alături de toți românii, va putea întotdeauna să spună «Aicea este țara mea/ Și neamul meu cel românesc,/ Aicea eu să mor aș vrea,/ Aicea vreau eu să trăiesc!» Vă mulțumesc și mult succes!”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale