Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.10.2014 00:09

Editorial


A A

VICTOR PONTA LE-A ZIS-O!

VICTOR PONTA LE-A ZIS-O!

Moto: „Dacă Justiția e independentă, e meritul meu, șefii justiției au fost direct sprijiniți de mine” (premierul Victor Ponta – vineri, 24 octombrie a.c.)

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


După ce-a plecat vineri din Târgoviște, un fief puternic al partidului său, entuziasmat de ce a văzut și a auzit la Universitatea „Valahia”, Victor Ponta s-a întors la București mai încrezător ca oricând că oficial îi merge bine în campania electorală.

Mulți l-ar contrazice cu năduf după ce, tot vineri, DNA-ul a încărcat în autocare, pe la 4 dimineața, vreo 200 de „martori” ai unui referendum câștigat de popor, dar eșuat politic. Dar pe Victor Ponta nu a părut să-l sperie atâta lucru. Poate pe alții! Dar n-am înțeles prea bine pe cine! Păi da, fiindcă la Târgoviște Victor Ponta le-a explicat jurnaliștilor, pe la prânz, că autocarele nocturne cu „martori” reprezintă o implicare a DNA în campania electorală, cu scopul de a-l servi pe contracandidatul său, Klaus Iohannis.

Mai pe seară, însă, pe un post național de televiziune, același Victor Ponta, la fel de relaxat și zâmbitor, a zis ceva atât de tare despre „Justiția independentă” cum nu cred să le-o fi zis-o nici măcar colegilor săi. Nici personal, nici pe la ședințele de partid. Pe scurt, prezidențiabilul Victor Ponta a dorit, cred eu, să-l coboare pe Traian Băsescu de pe soclul apărării independenței Justiției, unde și-a ridicat, propagandistic, un bust cu picioare cu tot, arogâdu-și în permanență meritele de a-și băga în pușcărie diverși inamici politici, cu o viteză uimitoare în ultimii doi ani de când a luat USL-ul puterea cu vreo 70%.

Multă lume a rămas contrariată de această relație de-a dreptul telepatică dintre președintele Traian Băsescu și diverse instituții de forță în subordinea Procurorului General al României și al ministrului Justiției. Câțiva jurnaliști cu state vechi într-ale deslușirii jocurilor de culise au avut tot felul de întrebări, unele foarte antipatice, despre activitatea celor doi oameni ai actualului guvern. Niciunul dintre răspunsurile premierului nu i-a mulțumit. De convins, nici atât. Poate după declarațiile de vineri seara vor fi ceva mai lămuriți, întrucât candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la funcția supremă în stat a dorit, în mod explicit, să spulbere mitul creat de Traian Băsescu cu ale sale declarații, cu și fără perdea, despre cât de mult apără el și numai el independența justiției.

Așa că Victor Ponta a dat… perdeaua la o parte ca să vadă tot poporul că-n spatele ei e și el.

Citez: „Actualii conducători apreciați ai instituțiilor din justiției au fost susținuți. Pe doamna Kovesi, pe domnul Nițu eu i-am propus și, sigur, unii mă critică pentru asta, dar eu i-am propus. Nici domnul Blaga, nici domnul Iohannis, nici doamna Udrea. Președinta Înaltei Curți a fost votată inclusiv de ministrul Justiției din guvernul meu.(..) Nu sunt oamenii mei, nici nu sunt dușmanii mei. N-am intervenit niciodată în niciun fel în activitatea Justiției și dacă justiția n-a făcut... că uitați opt ani și jumătate n-am avut cauze, n-am avut condamnări n-am avut nimic. Dacă justiția e considerată că este independentă, nu este meritul celor care opt ani de zile au fost la putere și nu au făcut nimic, ci mai degrabă este meritul meu. Este o minciună pentru că, spre deosebire de cei care spun aceste teorii pe la televizor, repet, cei pe care îi apreciază instituțiile internaționale, îi apreciază inclusiv cei care mă critică pe mine, au fost în mod direct sprijiniți de mine pentru a avea această independență. Nu s-a modificat nicio lege care să îngrădească justiția, nu s-a tăiat nimic din bugetul justiției, nu a fost atacată nicio persoană din justiție”.

La fel de tranșant a fost Victor Ponta și la adresa dosarelor în justiție pe care le au câțiva colegi de-ai săi din partid:

„Cine a încălcat legea, răspunde. Cine n-a încălcat-o trebuie apărat!”.

Aici n-am înțeles prea bine ce mesaj a dorit să transmită Victor Ponta. Dar declarația sa de vineri mi-a reamintit de schimbul de replici pe care l-am avut pe 15 ianuarie 2013, la Târgoviște, cu jurnalistul Bogdan Chirieac, atunci când l-am întrebat ce părere are despre pactul de coabitare încheiat imediat după votare.

„Îi arestează, doamnă!”, mi-a declarat abrupt Bogdan Chirieac. „Pe PDL-iști?”, l-am întrebat eu tot abrupt. „Nu, doamnă, pe USL-iști!”. Cum PNL-ul nu mai e cu PSD-ul, ci cu PDL-ul, replica adusă la zi ar putea fi „Nu, doamnă, pe PSD-iști!”. Așa că Victor Ponta le-a zis-o!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale