Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.08.2014 00:13

Politic


A A

Victor Ponta: „Îmi iau angajamentul că vom reuși să trecem cu toate blocajele proiectele de lege privind amnistia”

Victor Ponta: „Îmi iau angajamentul că vom reuși să trecem cu toate blocajele proiectele de lege privind amnistia”

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că proiectele de lege privind amnistia fiscală vor trece în Parlament, cerând miniștrilor care sunt și senatori să meargă săptămâna viitoare la Senat să voteze aceste acte normative.

„Vreau să dau un mesaj foarte clar că regret faptul că au fost blocate ieri (luni - n.r.) la Senat toate cele trei legi privind amnistia. (...) E vorba despre mamele care au primit indemnizații, despre pensionari și despre profesorii din zonele defavorizate. Vreau să vă cer tuturor miniștrilor care sunteți senatori să mergeți luni la Senat, chiar dacă cei din Opoziție se opun acestor acte, din punctul meu de vedere de dreptate și de justiție socială, vă rog să mergeți să trecem la Senat și după aceea și la Cameră. Vreau să îmi iau angajamentul către toți pensionarii, profesorii, mamele care așteaptă această amnistie fiscală că vom reuși să trecem cu toate blocajele și cu toate opozițiile pe care le avem împotrivă”, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul ședinței de Guvern de ieri.

Sesiunea extraordinară de luni a plenului Senatului a fost închisă din lipsă de cvorum. Printre proiectele de lege care figurau pe ordinea de zi a senatorilor, dar nu au mai putut fi dezbătute și au fost amânate pentru o ședință viitoare, se numără cele referitoare la amnistia fiscală în cazul pensionarilor cu debite și al mamelor care au beneficiat de indemnizație pentru creșterea copilului.

În cursul ședinței de luni după-amiază, o parte dintre senatorii PNL și PDL au părăsit sala de plen pe motiv că nu li s-a permis motivarea votului la proiectul de lege privind reducerea CAS.

 

 

Ponta: „Voi prefera să demisionez din funcția de președinte

decât să-l desemnez pe Băsescu premier”

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că va prefera să demisioneze din funcția de șef al statului, dacă va fi pus în postura de a-l numi pe Traian Băsescu premier, adăugând că un astfel de model de primministru ar fi un „coșmar” pentru țară.

„Domnul Băsescu nu ajunge (premier - n.r.) pentru că ar trebui să-l desemnez eu. Dacă va avea 50 la sută plus 1 voi prefera să demisionez din funcția de președinte decât să-l numesc pe Traian Băsescu. (...) Am fost până acum în funcții din care am încercat să fac cât mai multe lucruri bune, dar eu nu cred că trebuie să rămân toată viața într-o funcție. Rămâi într-o funcție atât timp cât poți să faci ceea ce crezi. Eu cred că un prim-ministru cu mentalitatea și cu gândirea domnului Băsescu este un coșmar, o catastrofă pentru România și nu voi semna niciodată cu mâna mea așa ceva”, a spus premierul, la România tv, întrebat dacă în cazul în care ar ajunge președinte ar colabora inclusiv cu Traian Băsescu în postura de premier.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Meci crucial pentru Chindia
A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția rapsodului Tudor Gheorghe
Guvern: Rezultatul testului făcut de Premierul Orban pentru COVID-19, negativ; va rămâne în carantină până joi
Tăriceanu: Măsura decretării stării de urgență trebuia luată cu ceva timp în urmă
Cabinetul Orban a depus jurământul de învestitură în funcții
Poate Moldovan să salveze Chindia?
Moțiunea de cenzură ‘’Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot’’ a fost respinsă, marți, de Parlament. Au fost înregistrate 200 de voturi favorabile, 7 împotrivă și 3 abțineri, fiind ne
Premierul a transmis președintelui propunerile de numire a noilor miniștri
Cuc, la semnarea a trei contracte de infrastructură: Domnilor constructori, nu vă mai bateți joc de subcontractorii români
UE sprijină sectorul de tipărire și publicare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale