Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.09.2014 00:21

La sfârșitul săptămânii trecute,


A A

Vicepremierul Liviu Dragnea, în vizită de lucru maraton în Dâmbovița

Vicepremierul Liviu Dragnea, în vizită de lucru maraton în Dâmbovița
După 5 ani de probleme, lucrările la Palatul de la Potlogi merg bine

❚ Programul viceprim-ministrului României și ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale a demarat cu o vizită de lucru la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, unde se derulează lucrări de reabilitare cu fonduri europene, un proiect care a întâmpinat mari greutăți din anul 2009 de când a fost demarat ❚ La Târgoviște a fost inaugurat Centrul Multifuncțional de Resurse și Servicii pentru Adulții cu Handicap Dâmbovița, iar la Consiliului Județean au fost semnate două contracte de finanțare ❚ Vizita de lucru s-a încheiat cu o conferință de presă, în care vicepremierul și președintele executiv PSD Liviu Dragnea și-a îndreptat „săgețile politice” către prezidențiabilii opoziției

CORVIN DUMITRICĂ


Vicepremierul Liviu Dragnea a efectuat vineri, 26 septembrie a.c., o vizită de lucru în județul Dâmbovița la numeroase obiective de investiții. Programul viceprim-ministrului României și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a demarat cu o vizită de lucru la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, unde se derulează lucrări de reabilitare cu fonduri europene, urmată de o inaugurarea, la Târgoviște, a Centrului Multifuncțional de Resurse și Servicii pentru Adulții cu Handicap Dâmbovița.

La sediul Consiliului Județean Dâmbovița, au fost semnate două contracte de finanțare a lucrărilor la școlile din Tătărani și Cornești. Vicepremierul Liviu Dragnea a încheiat vizita prin susținerea unei conferințe de presă. Palatul Brâncovenesc de la Potlogi „poate deveni unul dintre cele mai importante obiective turistice” În vizita de la Potlogi, vicepremierul Liviu Dragnea a fost însoțit de autorități județene, dintre care îi amintim pe prefectul Victor Sanda, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu și vicepreședintele CJD – Ioan Marinescu, de deputatul PSD Ionuț Săvoiu și de directorul Agenției Regionale Sud Muntenia, Liviu Mușat, cărora li s-au alăturat primarul comunei Nicolae Catrina și autorități din localitățile învecinate. Vă reamintim că restaurarea Palatului de la Potlogi este un proiect pe fonduri europene, și el cu o… istorie lungă și dureroasă în spate. Din 2009 și până astăzi, proiectul a avut de toate: contestații, corecții financiare, probleme cu constructorul și firma de asigurări. După ce a luat-o de la zero, s-au atribuit alte contracte, s-au făcut alte licitații, alte firme au preluat acum controlul, iar lucrările de la Palatul Brâncovenesc Potlogi merg foarte bine și se speră chiar ca lucrările să fie gata până la sfârșitul anului. Vicepremierul a discutat cu constructorii și dirigintele de șantier. „Poate deveni unul dintre cele mai importante obiective turistice”, a transmis Liviu Dragnea, impresionat de stadiul actual al restaurării.

Centrul Multifuncțional de Resurse și Servicii pentru Adulții cu Handicap, inaugurat de vicepremierul Liviu Dragnea și ÎPS Părinte Mitropolit Nifon

Vizita a continuat la Târgoviște, unde vicepremierul Dragnea a participat la deschiderea oficială a Centrului Multifuncțional de Resurse și Servicii pentru Adulții cu Handicap Dâmbovița. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a binecuvântat inaugurarea instituției ce funcționează în cadrul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat rolul filantropiei pentru viața socială, rostul pe care aceasta îl are în propovăduirea valorilor Evangheliei, dar și în alinarea suferinței umane. „Un Centru pentru persoanele cu dizabilități nu este altceva decât exprimarea sentimentului de dragoste față de oameni”, a precizat ÎPS Nifon la eveniment.

Centrul a fost finanțat în cadrul POR 2007-2013, iar inaugurarea s-a făcut cu cinci luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract. „Inaugurarea și realizarea acestui așezământ este un gest de solidaritate. În această lume extrem de agitată și în care apar din ce în ce mai puține gesturi de solidaritate, guvernul nu vrea ca vreun român să se simtă singur, neajutorat și nebăgat în seamă. Fac un apel la absolut toți politicienii să înțeleagă că în România solidaritatea este la fel de importantă ca dezvoltarea economică”, a declarat Liviu Dragnea.

Conferință de presă cu... declarații dure: „Nu o să mă împiedic de niște nebuni”

Și cum Liviu Dragnea este și președintele executiv al Partidului Social Democrat, vicepremierul a abordat în cadrul conferinței de presă și subiectele politice la zi. Astfel, a vorbit despre migrația primarilor și despre deja controversata Ordonanță 55/2014, însă a criticat dur și politicieni ai opoziției: Ludovic Orban - vicepreședinte PNL și președinte interimar al PNL Dâmbovița, Elena Udrea - candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Klaus Johannis - candidatul Alianței Creștin Liberale (PNL-PDL) la Palatul Cotroceni și Teodor Meleșcanu - fost șef al Serviciului de Informații Externe, astăzi candidat la Președinția României. În ceea ce privește migrația primarilor și amenințările PNL că vor curge plângerile penale la adresa PSD, dar și a edililor care își părăsesc partidele, Liviu Dragnea a precizat: „Nu am o privire de ansamblu, dar mișcări sunt. Au plecat și de la noi, au trecut la PNL. Ce este foarte interesant este că cei care țipă, cum sunt dl Orban și colegii dumnealui, își fac și ei plângeri penale? Că sunt județe întregi unde au luat și la PNL. Ei (n.n. Ludovic Orban și Klaus Johannis) o să aibă ceva de muncă, va trebui să depună vreo trei mii și ceva de plângeri penale câte finanțări sunt în localitățile din România. Am semnat finanțări, semnez finanțări și voi semna finanțări în continuare pentru dezvoltarea locală. Nu o să mă împiedic nici eu, nici guvernul României de niște nebuni care, în loc să se ocupe de a promova un anumit proiect pentru țara asta, se ocupă de plângeri penale. Sunt niște reclamagii. Ăștia sunt Orban, Johannis și Blaga. Asta știu să facă, plângeri penale. Așa au învățat ei de la mentorul lor, Traian Băsescu”. Întrebat cum vede intrarea în cursa electorală a fostului șef SIE Teodor Meleșcanu, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu înțelege această mișcare politică: „Ceva este, dar nu știu ce. Totuși, director SIE să te duci într-o aventură în care știi clar că nu ai cum să câștigi. Dar este o perioadă interesantă, ciudată, agitată, din ce în ce mai agitată”.

Liviu Dragnea despre prezidențiabilii Opoziției: „Sunt foarte brutali în exprimare și foarte distructivi”

Referindu-se la Ludovic Orban, vicepremierul și-a îndreptat „săgețile politice” spre vicepreședintele liberal: „Ce am inaugurat noi astăzi (n.n. vineri, Centrul Multifuncțional de Resurse și Servicii pentru Adulții cu Handicap Dâmbovița) îi este foarte folositor”, a declarat Liviu Dragnea. Totodată, vicepremierul a comentat afirmațiile Elenei Udrea care a spus că îl va învinge în competiția pentru prezidențiale pe Victor Ponta: „Am văzut foarte mult tupeu, chiar foarte mult tupeu. La un moment dat am crezut că e inconștiență, dar nu... e mult tupeu! Cred că o încurajează foarte mult șeful ei de campanie, Traian Băsescu. Dacă vă uitați cu atenție la ei, au expresii din astea - Johannis: «cum ajung președinte, dau guvernul jos și-l pun prim-ministru pe Predoiu», zice el, că el nu îl vrea pe Băsescu; Udrea: «îl fac praf!»; Blaga la fel. Sunt foarte brutali în exprimare și foarte distructivi. Mă așteptam la Elena Udrea, printre două sărituri cu parașuta, găleți în cap și așa mai departe, să spună măcar una, două, trei idei ce vrea să facă cu țara! Ce să comentezi? Candidați cu tupeu, cu multă nerușinare, care au făcut foarte mult rău. Să ai nonșalanța, seninătatea să vii să ceri în continuare încrederea, trebuie o oarecare doză de tupeu”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale