Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.12.2018 00:16

Vineri, 7 decembrie, la Muzeul de Istorie


A A

Vernisajul bienalei de artă plastică "Gheorghe Petrașcu"

Vernisajul bienalei de artă plastică

 LIVIU DOBRE


Vineri, 7 decembrie, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească“ Târgoviște va organiza vernisajul celei de-a XIV-a ediție a bienalei de artă plastică „Gheorghe Petrașcu“, care poartă numele marelui artist care și-a legat viața și opera de meleagurile târgoviștene. Vernisajul și festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc de la ora 13.00, la Muzeul de Istorie, situat pe Calea Domnească nr. 189. Vor fi premiate șapte lucrări de pictură și două de sculptură În competiția de anul acesta au fost acceptate 145 de lucrări de pictură și 16 lucrări de sculptură. Juriul întrunit format din președinte – conf. univ. dr.Marius BARB, membru – Prof. Gheorghe POGAN, membru – lect. univ. dr. Mihai RUSEN, membru – conservator Andrei SCăRLăTESCU, membru – muzeograf Maria NEACȘU, secretar – muzeograf Elena ȘONTEA, a hotărât premierea a 7 lucrări de pictură și 2 lucrări de sculptură ale participanților: Ciprian RADOVAN, Cristian MăNGUȚĂ, Valter PARASCHIVESCU, Valeriu ȘUȘNEA, Carmen POENARU, Mihai ȘERBANESCU, Adrian Sebastian RIZESCU, Iulian Cristea și Alin Carpen. Din nefericire, ca la ediția precedentă, la Secțiunea Sculptură s-au acordat doar Premiul II și Premiul III, juriul hotărând redistribuirea Premiului I de la Secțiunea Sculptură, în cuantum de 2.900 lei, în acordarea a 2 premii ale juriului la secțiunea Pictură.

Premiile vor fi acordate de către Consiliul Județean Dâmbovița prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, astfel: Pictură: Premiul I - 2600 lei; Premiul II - 2200 lei; Premiul III - 1500 lei; Mențiune - 1100 lei; Mențiune - 1100 lei; Premiul juriului - 1450 lei; Premiul juriului - 1450 lei. Sculptură: Premiul II - 2200 lei; Premiul III - 1600 lei.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mobilități transnaționale ale inspectorilor școlari din ISJ Dâmbovița
Concertul "Romanța ne unește", regal muzical premiat de Primăria Capitalei
Investiții în învățământ și cultură
Patriarhul Daniel și ÎPS Nifon, la sfințirea Bisericii Sf. Ierarh Nicolae
Sărbătorea Sf. Ierarh Nicolae la Mănăstirea Dealu
"Romanța ne unește", spectacol-concert la București
Spectacol caritabil la Teatrul "Tony Bulandra"
Conducerea UZPR, întâlnire cu filiala dâmbovițeană "I.H.Rădulescu"
"Romanța ne unește", concert de succes la Chișinău
Activitate educațională de Centenar


Editorial

"România educată"? Ei, na!

Herr Klaus Werner Iohannis, ineficient până acum în înalta postură de președinte al României, s-a trezit într-o dimineață cu spaima-n gât, transpirat și gândindu-se că n-are cu ce să se înfățișeze în fața națiunii ca să-i smulgă votul la anu’, și amintindu-și că este profesor din tagma lui Einstein, ce și-a zis? 

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale