Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.11.2022 00:15

Mâine, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, la ediția a XVI-a, 2022,


A A

Vernisajul și premierea câștigătorilor Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită marți, 29 noiembrie 2022, ora 14.00, la festivitatea de premiere și vernisajul celei de-a XVI – a ediții a Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie din Târgoviște, Calea Domnească, nr. 189. Prin numele artistului pe care îl poartă, Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu” încearcă să reînvie ambianța și fervoarea artistică pe care a avut-o Târgoviștea în perioada interbelică și în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Având în vedere că în acest an se împlinesc 150 de ani de la nașterea marelui artist Gheorghe Petrașcu, precum și 30 de ani de la înființarea bienalei, ce-i poartă numele, în prezența fiicei sale – Mariana Petrașcu, Bienala îmbracă haină de sărbătoare. Concursul a fost deschis membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România și Republica Moldova, studenților (ultimul an, masterat) și absolvenților Academiilor de Artă care au participat cu cel mult două lucrări.

În competiția de anul acesta au fost acceptate 144 de lucrări de pictură și 36 lucrări de grafică, juriul întrunit în următoarea componență: președinte - dr. Doina Mândru (istoric și critic de artă), membru - conf. univ. dr. Ioana Beldiman, membru - prof. Mihai Șerbănescu (membru în Consiliul Director al UAP, Filiala București), membru -  arh. Dan Nițescu (trezorier UAR), membru - Maria Neacșu (muzeograf), secretar - Elena Șontea (muzeograf), a hotărât premierea a 11 lucrări, ale următorilor participanți: Ana Maria Rugescu, Paul Tiberiu Mănguță, Ioanna Dimosthenous, Constantin Tanislav, Eugen Ioan Măcinic, Mihaela Mihalache, Valeriu-Daniel Năstase, Dănuț Adrian Chidon-Frunză, Gheorghe Coman, Sorin Otînjac, Ion Alexandru Antonescu.

Premiile sunt acordate de către Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și se constituie în preț de achiziție. Expoziția va fi deschisă vizitării în perioada noiembrie 2022 - februarie 2023, la Muzeul de Istorie, de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

 

 

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cornul și laptele, un program prea învechit?!
Desființarea specializării de învățător de la liceele pedagogice
IȘJ pregătește o evaluare pentru elevi
Sfinții Trei Ierarhi
„Resursa umană, 99% calificată în școlile din Dâmbovița”
Daruri oferite Centrului social de la Bucșani
Zaheu - model de pocăință
„Lucrările la examenul de Titularizare și Definitivat vor fi corectate digitalizat”
Manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale
Cursuri pentru... profesoriPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale