Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.04.2021 00:16

Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu, semnalează:


A A

Vaccinul anti-COVID-19, curând la cabinetul medicului de familie

Vaccinul anti-COVID-19, curând la cabinetul medicului de familie

❚ „Cel mai probabil, din toamnă- iarnă acest vaccin se va face în cabinetul medicului de familie” ❚ „Atâta timp cât există atât de multe centre de vaccinare nu toți medicii de familie au dorit să înceapă vaccinarea în cabinet. Există și situații în care nu pot fi respectate toate criteriile, toate condițiile din centrele de vaccinare”

 

VIOLETA STANCIU


Vaccinarea anti-Covid - 19 în cabinetele medicilor de familie din județul Dâmbovița va fi posibilă cel mai probabil din toamna sau din iarna acestui an! Potrivit președintelui Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu multe dintre cabinetele de medicină primară din județ nu îndeplinesc momentan condițiile speciale pe care le implică acest tip de vaccinare, respectiv spațiul de așteptare, pentru că persoana vaccinată trebuie să stea sub supraveghere medicală timp de 15 minute, dar și spațiul frigorific necesar pentru depozitarea vaccinurilor anti-Covid, pentru că acestea trebuie păstrate la o anumită temperatură. Până când medicii de familie își vor pune la punct cabinetele medicale, pentru a putea să desfășoare această activitate în condiții optime, reprezentanta acestora, dr. Ileana Dumitrescu spune că „există centre de vaccinare destul de multe în tot județul, sunt și în mediul rural, la care pacienții au acces și este foarte bine că sunt atât de multe”. „Există în momentul de față toate tipurile de vaccin, Pfizer, Moderna și AstraZeneca, pacientul poate să transmită medicului sau celui care îl înscrie ce vaccin vrea, mai aproape sau mai departe de casă... Atâta timp cât există atât de multe centre de vaccinare nu toți medicii de familie au dorit să înceapă vaccinarea în cabinet. Există și situații în care nu pot fi respectate toate criteriile, toate condițiile din centrele de vaccinare. Însă, cu timpul și cel mai probabil din toamnă -iarnă acest vaccin se va face în cabinetul medicului de familie. Vom vedea condițiile care vor fi, cum va putea fiecare medic să-și îmbunătățească și condițiile din cabinet, dar asta nu depinde numai de medicul de familie atâta timp cât sunt necesare niște condiții speciale care pot sau nu să fie făcute de medic, pentru că depinde și de structura dispensarului, a cabinetului. Sper ca până la toamnă-iarnă, când acest vaccin se va face în cabinetul medicului de familie, să avem toate condițiile necesare. Singura speranță de a ne întoarce la viața normală este vaccinarea, respectarea regulilor și vaccinare”, ne-a declarat dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale