Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.01.2021 00:25

Ieri, după o săptămână de la debutul campaniei de vaccinare, directorul DSP, dr. Sorin Stoica a dat verdictul:


A A

"Vaccinarea merge bine în Dâmbovița"


❚ „Ne apropiem de 2000 de persoane vaccinate astăzi (n.n. ieri), din rândul personalului medical”, a declarat dr. Sorin Stoica, directorul DSP Dâmbovița ❚ „Susțin vaccinarea pentru cei care consideră că trebuie să se vaccineze”, a punctat farm. Andreea Pristavu, președintele Colegiului FarmaciștilorDâmbovița ❚ „Dacă există (la SJUT) un număr care nu s-a vaccinat aceștia sunt în majoritate salariați care au făcut boala și care încă mai au anticorpi eficienți. Aceștia se vor vaccina mai târziu”, a declarat dr. Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița

 

VIOLETA STANCIU


Prima etapă de vaccinare anticovid – 19, care se adresează personalului care lucrează în domeniul sanitar, merge bine în județul Dâmbovița! Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP)Dâmbovița, dr. Sorin Stoica, ne-a declarat ieri că nu există o adversitate față de vaccinare, că ne apropiem de 2000 de persoane vaccinate după numai o săptămână de la debutul campaniei de vaccinare în județul Dâmbovița. Cel mai bine se stă la Târgoviște, Moreni și Pucioasa, după care urmează Găești și Titu. ,,Nu pot să spun că există o reticență, s-au vaccinat cadrele medicale...Noi am început campania din 4 ianuarie, deci avem doar o săptămână de când suntem în campanie de vaccinare anticovid - 19, în faza A, care include personalul medical și se programează în continuare. Platforma online nu permite foarte multe programări, mai mult de 10 /h nu se poate programa la un centru și avem cinci centre disponibile. Deci merge bine vaccinarea, ne apropiem de 2000 de persoane vaccinate astăzi (n.n. ieri), din rândul personalului medical, ieri erau peste 1600, dar astăzi sunt programați mulți la vaccinare. Merge bine, aș fi vrut să fie apetența mai crescută pentru vaccinare, dar nu pot să spun că văd o adversitate față de vaccinare. Cel mai bine stăm la Târgoviște, Moreni, Pucioasa, Găești, Titu, aceasta este ordinea, Găeștiul este penultimul ca și apetență pentru vaccinare. Este adevărat că la Găești personalul este mai puțin față de celelalte spitale, dar nu vorbim numai de personalul medical al spitalului, vorbim de personal medical arondat centrului de la Găești, vorbim de medicii de familie din zonă, de farmaciști, de medicii stomatologi, de asistenții lor, de tot personalul care lucrează. La Spitalul Găești sunt și multe persoane care au fost bolnave recent de Covid-19 și atunci este contraindicat să te vaccinezi mai devreme de o lună de la momentul în care ai fost depistat Covid -19 pozitiv și atunci și din cauza aceasta se mai tergiversează lucrurile”, ne-a declarat directorul DSP Dâmbovița, dr. Sorin Stoica.

,,Să zicem că jumătate dintre farmaciști se vor vaccina și jumătate nu” (Andreea Pristavu, președintele Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița)

În ceea ce-i privește pe farmaciștii din județul Dâmbovița, aici părerile sunt împărțite cu privire la vaccinarea anticovid - 19! De la președintele Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița am aflat că 50% doresc să se vaccineze, iar 50% nu doresc momentan imunizarea.,,Într-adevăr sunt persoane care nu doresc încă vaccinarea, dar probabil or să se vaccineze în viitor. Probabil că aceștia au anumite motive. Să zicem că jumătate dintre farmaciști se vor vaccina și jumătate nu. Nu știu care sunt motivele, pentru că nu am stat să-i întreb. Susțin vaccinarea pentru cei care consideră că trebuie să se vaccineze. Eu am avut niște probleme de sănătate și nu mă voi vaccina acum, dar probabil că în viitor o să fac acest lucru. Încă nu a început vaccinarea farmaciștilor, se fac programările în vederea imunizării”, a punctat farm. Andreea Pristavu, președintele Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița.

,,La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) s-a vaccinat o mare proporție dintre medici și asistente” (dr. Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița)

La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), în marea lor majoritate, medicii și asistenții s-au vaccinat! Așa susține doctorul Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița. Potrivit acestuia, cei care încă nu s-au vaccinat sunt cadrele medicale care au făcut boala și care mai pot aștepta, pentru că anticorpii pe care îi au le asigură protecția pentru câteva luni de aici înainte. Bineînțeles că există și personal medical care nu dorește să se vaccineze, dar proporția acestui este mică. ,,La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) s-a vaccinat o mare proporție dintre medici și asistente. Dacă există un număr care nu s-a vaccinat aceștia sunt în majoritate salariați care au făcut boala și care încă mai au anticorpi eficienți. Aceștia se vor vaccina mai târziu, de regulă între 5 - 6 luni de când au făcut boala. Mai sunt și medici și asistente care au anumite reticențe în a se vaccina. Dar pot să vă spun că dintre cei 25 de membri ai Colegiului Medicilor, pentru că am făcut o listă în vedere programării, 23 s-au vaccinat, iar doi nu s-au vaccinat tot din motivul că au făcut boala și mai așteaptă să treacă o perioadă, atâta timp cât au imunitate, pentru a-și prelungi imunitatea. De exemplu cei care au făcut acumși se vaccinează peste patru luni, la sfârșitul lui martie, de acum încolo vor avea cel puțin șase luni de imunitate... Eu cred că, cu timpul, se va vaccina marea majoritate a populației, pentru că o să vadă că nu sunt reacții adverse. Vreau să vă spun că și eu am făcut o formă a bolii, asimptomatică, am avut anticorpi, se pare că la cei cu formele asimptomatice anticorpii nu sunt de mare eficiență, dar m-am vaccinat de curând”, a precizat dr. Jean Popescu, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele Cartel Alfa au continuat ieri protestul în fața Prefecturii Dâmbovița
Recomandările jandarmilor montani pentru turiștii care vor să meargă în Bucegi
Concedierile vor fi decise de "anvelopa salarială" stabilită la nivel central
Protest Sanitas în fața Prefecturii Dâmbovița
Pensionarii dâmbovițeni au încredere în decizia CCR
Salariații din sănătate, asistența socială și poliție se alătură protestului COST
SAJ Dâmbovița va avea mașini noi în parcul auto
CITATIE
"Protest pentru salvarea COST Târgoviște"
Sancțiuni contravenționale în valoare de 15.750 lei aplicate de jandarmii dâmbovițeni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale