Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.01.2022 09:34

La Centrul de Vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT)


A A

Vaccinarea cu doza a 3-a merge cel mai bine

Vaccinarea cu doza a 3-a merge cel mai bine

*La prima doză de vaccinare s-au prezentat în prima zi din 2022 cei mai puțini doritori (18), însă pentru cea de-a treia doză au venit 117 persoane

*„Cel mai probabil, de la jumătatea lunii ianuarie, așa cum am fost și noi anunțați mai de mult, vom începe vaccinarea la grupa de vârstă 5 - 11 ani”

 

Violeta Stanciu


Chiar dacă valul 5 al pandemiei de Covid -19 bate la ușă, dâmbovițenii nu se mai înghesuie la vaccinare, așa cum o făceau în toamna anului trecut, când numai la Centrul de Vaccinare de la SJUT se imunizau zilnic peste 700 de dâmbovițeni!

În momentul de față pe la centrele de vaccinare din județ cam bate vântul, iar persoanele care trec pragul acestor centre sunt cele care s-au vaccinat și până acum, care vin să-și facă doza a 3-a.

„La Centrul de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) există încă adresabilitate pentru vaccinare... Spre exemplu, luni, 3 ianuarie, am vaccinat peste 150 de persoane. Este adevărat că cei mai mulți sunt la doza a - 3 –a. La doza a-1-a avem totuși o adresabilitate... scăzută. Luni, 3 ianuarie, a fost o zi mai sugestivă pentru că zilele anterioare au fost de sărbătoare și am vaccinat mai puțin. Deci luni am vaccinat în total 157 de persoane, din care la doza a 1-a au fost 18, la doza a 2-a au fost 32 de persoane, deci rapelurile celor vaccinați acum trei săptămâni sau o lună, pentru că noi avem două vaccinuri, Moderna și Pfizer, iar cei mai mulți, respectiv 117 de persoane, au fost la doza a - 3 -a, aceștia fiind și cei mai conștiincioși cu vaccinarea. Ce pot să vă spun este că, cel mai probabil, de la jumătatea lunii ianuarie, așa cum am fost și noi anunțați mai de mult, vom începe vaccinarea la grupa de vârstă 5 - 11 ani. De asemenea pot să vă spun că în urma reclamelor de la TV am observat că sunt persoane în jur de 40-50 de ani care vin cu părinții la vaccinare. Nu ne vine să credem dar valul 5 este iminent pentru că așa s-a întâmplat și în august. Cine își imagina în august ce prăpăd va fi în septembrie...”, a declarat șefa Centrului de Vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), dr. Zebreniuc Margareta.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale