Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.04.2015 00:09

Editorial sportiv :: Lovitura de la colț


A A

Vă meritați stăpânul, pe Tudor Emil!

Vă meritați stăpânul, pe Tudor Emil!

COSTIN MIHAI


Ne apropiem de finalul campionatului în ligile județene, iar grătarul cu blaturi a încins și mai tare un fotbal pârlit. Despre unele se știe cu zile multe înainte, mai aștepți doar rezultatul final, pentru că punctele poți să le treci în dreptul anumitor echipe încă să joace.

Dacă la noi ajung asemenea semnale, vă imaginați că șefii AJF Dâmbovița le captează și mai repede, însă nu mișcă un deget să oprească falsul. De fapt, am impresia că ei dau undă verde, sau altfel spus, ridică sau coboară degetul mare, precum împărații romani. Și ei privesc la fel plebea din fotbalul pe care îl conduc, ca pe o gloată primitivă, pe care o păcălești ușor oferindu-i circ.

Pâinea o mănâncă tot ei, „nemuritorii”, care au pus stăpânire până și pe spațiul de la Polivalentă, fără să mai plătească și dările către stat. L-am întâlnit pe Tudor Emil sâmbătă la Aninoasa. Chiar nu are bunul simț să renunțe la baremurile de observare de la județ, așa cum fac ceilalți președinți de AJF-uri, plătiți pentru funcția ocupată. Tudor se mai și premiază singur, e ca în noaptea minții, în care absurdul reprezintă o realitate ieșită din țâțâni.

Nu am nimic personal cu acest om și cu nimeni din Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița, însă chiar ne-a îndobitocit de tot? Îmi cer iertare dacă jignesc puținii oameni pe care îi respect din acea asociație, însă și imaginea lor este afectată, numai pentru că s-au amestecat într-o asemenea cloacă. Sistemul este așa de viciat acolo, încât e teribil de greu să schimbi ceva, oricâte intenții bune ai avea. Multă vreme am crezut că, dacă tai capul, se va renegera trupul, dar nu e chiar așa. Nu e suficient să dispară Tudor Emil din fruntea asociației, „boala” e atât de răspândită în fotbalul de județ, încât mi-e teamă că pacientul e în moarte clinică. Colegul Bebiță Istrate sesiza un lucru interesant.

Că fotbalul dâmbovițean nu a mai oferit o echipă care să promoveze și să continue în Liga a III-a de vreo șapte ani. Adică Liga a IV-a se cam joacă degeaba. E o mare rușine, însă oare câți din AJF-ul dâmbovițean cunosc sentimentul ăsta? Eu știu că banul face obrazul gros, dar mai știu și că timpul le așează pe toate. Poate pentru unii nu contează că vor rămâne în amintirea generală cu o imagine deplorabilă, însă pentru alții onoarea e mai importantă decât arginții.

Nici ei nu au fost și nu sunt perfecți, dar oameni de fotbal precum Șerban Necșulescu, Ion Coman, Ionel Pitaru, Dan Harea, Mihai Buciumeanu, Virgil Botescu, Ioan Negoescu, Liviu Gligoraș sau Constantin Marinescu merită mai mult respect decât primesc. I-am amintit doar pe câțiva dintre cei care au avut tangență cu AJF Dâmbovița în ultimii ani, pentru a-i compara cu alde Tudor Emil, șeful lor. E penibilă situația, nu-i așa? Mă adresez celor foarte puțini din asociație care înțeleg mesajul meu. Chiar nu vă deranjează atâtea nereguli, atâtea scandaluri, atâtea blaturi și atâtea ierarhii strâmbe? Dacă nu, vă meritați stăpânul, pe Tudor Emil!

P.S. Numai în ultima etapă de Liga a IV-a au fost câteva parodii de meciuri, care au provocat greață.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale