Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.10.2014 00:20

Ieri, panică la Bezdead


A A

Urs prins într-un gard la doi pași de școală

Urs prins într-un gard la doi pași de școală
Cu ursul la 200 de metri de școală, măsurile de securitate în incinta unității au crescut

❚ După câteva ore, ursul de aproximativ 300 de kilograme a fost tranchilizat și relocat ❚ Conducerea școlii și dascălii nu au scăpat elevii din ochi ❚ Localnicii au început să se teamă, urșii și porcii mistreți le distrug culturile și le atacă animalele, iar primarul de la Bezdead crede că, dacă până acum nu au fost, animalele sălbatice vor deveni în curând un pericol pentru comună

CORVIN DUMITRICĂ


 

Panică ieri dimineață la Bezdead! Un urs de aproape 300 de kilograme a fost găsit prins într-un gard, cel mai probabil într-un laț pus de vreun localnic. La fața locului au sosit pădurarii, jandarmii și polițiștii.

 

„Cred că urșii o să înceapă să fie un pericol pentru comună”

Problema cea mare era că totul se petrecea la numai 200 de metri de Școala generală din localitate. De teama animalului, conducerea unității de învățământ a sporit măsurile de securitate în incinta școlii, ajutată și de autoritățile locale.

Dascălii au fost numai cu ochii pe copii, iar când au plecat acasă au fost îmbarcați în microbuzele școlare sub strictă supraveghere, pentru a evita ca vreun elev să rămână în zona școlii.

Teodora Anghelescu, primarul comunei Bezdead, a declarat:

„Copiii nu sunt baricadați. S-au luat măsuri pentru a nu pleca vreun copil din curiozitate spre locul unde este prins ursul. Fiecare învățător și diriginte își supraveghează copiii. Situația e sub control! În anul cu recolte mai puține, urșii coboară până în grădinile oamenilor. Cred că urșii o să înceapă să fie un pericol pentru comună”.

 

„E foarte periculos. Noaptea umblă pe stradă”

Localnicii se tem de animalele sălbatice care s-au apropiat din ce în ce mai mult de zonele locuite în căutare de hrană, nefiind prima dată când sălbăticiunile ajung așa de aproape.

● „Este măricel, în jur de 300 de kilograme”.

● „E periculos, pe măsură ce trece timpul el se înrăie ște”.

● „Așteptăm să vină cu arma. A fost anunțată și conducerea școlii. Ursul nu pare agresiv, dar dacă te apropii de el… sigur o să fie”.

● „Este un pericol. Ne-a făcut prăpăd și în grădini și la vite. Trebuie luate măsuri de la județ, să-i ducă în munte. Vin des și urșii și porcii mistreți, au făcut pulbere recoltele”.

● „Coboară des. Mi-a mâncat și mie un berbec”.

● „E foarte periculos și pentru populație, pentru copii. Noaptea umblă pe stradă”. Ursul a fost tranchilizat și mutat în altă zonă, departe de gospodăriile localnicilor.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale