Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.09.2017 00:20

La Spitalul Județean Târgoviște


A A

Urgențele, la "limita de avarie" cu numărul de medici

Urgențele, la
Conducerea SJUT promite reducerea orelor de chin de la UPU, în primul rând prin micșorarea timpului de așteptare pentru rezultatele la investigații

❚ Schema de personal prevede 29 de doctori, dar Unitatea Primiri Urgențe lucrează doar cu 11 ❚ Pe lângă acest lucru, potrivit managerului Spitalului Județean, care s-a transformat în „detectiv” pentru a urmări fluxul de la Urgențe, se va interveni pe partea de analize medicale, unde se așteaptă rezultatele cu orele

ANA MARIA POPESCU

 


 

După ce a primit numeroase reclamații legate de timpul pe care îl pierd pacienții și implicit aparținătorii acestora la Unitatea de Primiri Urgențe, echipa de econducere a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a efectuat o serie de verificări pentru a depista care este cauza problemelor reclamate de dâmbovițeni și nu numai. Astfel că managerul unității spitalicești s-a transformat în „detectiv” într-una din zile, a petrecut întreaga zi la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și în cele din urmă a reușit să identifice o problemă care ar putea fi, printre altele, una dintre cauzele pentru care se pierde atât de mult timp în această secție, unde problemele medicale ar trebui să se rezolve în regim de urgență.

UPU cu deficit de medici, nu și de asistenți medicali

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Dumitrescu, se pare că se pierde foarte mult timp în așteptarea rezultatelor analizelor și investigațiilor efectuate pacienților. De la momentul efectuării unei radiografi pulmonare și până la primirea rezultatului, potrivit managerului Spitalului Județean, au trecut aproape trei ore, un timp foarte lung care nu face altceva decât să îngreuneze activitatea personalului medical de la UPU. Deși s-au luat ceva măsuri menite să diminueze timpul în care se lucrează la rezultatele analizelor, directorul Spitalului recunoaște faptul că situația nu se va îmbunătăți prea mult din cauza faptului că unitatea spitalicească se confruntă cu o criză acută de medici, se lucrează la „limita de avarie” și se fac în permanent eforturi pentru atragerea de doctori cu experiență. În mometul de față, la UPU se lucrează cu 11 medici, deși organigrama prevede pentru această secție 29 de doctori.

„La Unitatea de Primiri Urgențe, în urma ultimelor verificări, am constatat ceva care poate fi corectat, și anume am văzut că este un timp foarte mare între momentul solicitării diverselor investigații, de exemplu investigații radiologice, și până la primirea răspunsului. Într-una din zile am constatat, în cazul unui pacient, că din momentul în care se efectuase o radiografie pulmonară, a durat două ore și trei sferturi până a primit rezultatul, un timp care este nejustificat de lung. Am intervenit acolo și cred că vom reuși să scurtăm puțin timpul. Nu va fi o schimbare semnificativă, având în vedere numărul de medici cu această specialitate. Anul acesta ne bucurăm de atragerea încă unui medic, este un lucru foarte important, dar nu este satisfăcător, ținând cont de solicitări. La UPU, în schema de personal, sunt prevăzuți aproape 29 de medici, iar noi lucrăm cu 11 medici în momentul de față. Din păcate, este un deficit la nivel național... La asistenți nu avem deficit, am transferat din interiorul spitalului pentru a avea personal cu experiență și a nu mai angaja debutanți”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Dumitrescu.

Problema comunicării, rezolvată cu… psihologii

Timpul de așteptare la Urgențe nu este însă singura problemă reclamată de pacienți și mai ales de rudele acestora. Managerul unității spitalicești susține că nu puține sunt sesizările în care oamenii se plâng de modul în care li se adresează personalul medical. Oamenii susțin că sunt „repeziți”, atunci când nu sunt tratați cu indiferență și cu greu li se oferă informațiile solicitate. Conștient de faptul că lucrurile se petrec exact așa cum spun oamenii, managerul Spitalului Județean a decis ca în luna octombrie tot personalul medical să participe în mod gratuit la un curs unde să „învețe” să comunice cu pacienții și cu aparținătorii acestora. „Lectorii” acestui curs vor fi psihologii Spitalului.

„Am rezolvat și problema comunicării personalului medical cu pacienții, dar mai ales cu aparținătorii acestora... Am impus psihologilor spitalului să se ocupe de această problemă și, începând cu luna octombrie, demarăm un curs gratuit pentru tot personalul medical pentru că avem un deficit de comunicare în special cu aparținătorii, nu neapărat cu pacientul. Dar ca în orice domeniu, există oameni buni și oameni răi, iar sistemul de sănătate nu face excepție”, a subliniat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale