Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.09.2014 00:10

Vorbe în vânt


A A

Unde sunt terenurile promise, domnule Prisăcaru?

Unde sunt terenurile promise, domnule Prisăcaru?
Așa arată pista stadionului „Eugen Popescu” după ce plouă... Pe terenul de antrenament e și mai rău. În schimb, banii merg la... majorete!

❚ Au fost alocați chiar și banii necesari unei asemenea investiții, 800.000 lei (8 miliarde lei vechi), iar laudele nu mai conteneau la începutul anului în dreptul executivului Primăriei Târgoviște. Cel care a ieșit public cu promisiuni ferme a fost chiar primarul interimar Ciprian Prisăcaru, pe atunci doar viceprimar dar, atenție, și vicepreședinte al clubului Chindia ❚ „Ne bucurăm foarte mult că am putut direcționa acești bani pentru construcția terenurilor sintetice de la Chindia. Amenajarea unor astfel de terenuri va reprezenta o chestie istorică pentru fotbalul târgoviștean și dâmbovițean”, se fălea în luna februarie primarul interimar Prisăcaru ❚ Între timp, s-au întâmplat câteva lucruri care au schimbat datele problemei. Nemulțumiți de taxele impuse de clubul privat Kinder, o afacere a familiei Prisăcaru, tot mai mulți părinții și-au direcționat copiii către Chindia, unde procesul de instruire este gratuit. Iar construcția unor terenuri cu gazon sintetic la stadionul „Eugen Popescu” ar grăbi falimentul cluburilor private ❚ „Ne dorim foarte mult ca aceste terenuri să fie construite, însă nu știu dacă mai avem timp fizic în acest an să lansăm pe SEAP această procedură. Hotârârea a fost aprobată de Consiliul Local, fonduri după cum vedeți, ne restrângem de la toate activitățile”, s-a schimbat radical discursul tânărului primar interimar ❚ Ciprian Prisăcaru a mai scos una tare de tot, cu direcție clară către fostul primar, Gabriel Boriga. „Este perioada în care sportul de masă și de performanță a fost cel mai susținut din toate administrațiile care au fost până acum, perioada 2008 până astăzi”. Oare cine a fost primarul municipiului Târgoviște din 2008 și până mai ieri?

COSTIN MIHAI

 


 

Va mai trece un an fără ca autoritățile locale să miște vreun deget la stadionul „Eugen Popescu”, chiar dacă ne tot promit terenuri cu suprafață sintetică în locul mocirlei din spatele tribunei a II-a. Au fost alocați chiar și banii necesari unei asemenea investiții, 800.000 lei, iar laudele nu mai conteneau la începutul anului în dreptul executivului Primăriei Târgovi ște. Cel care a ieșit public cu promisiuni ferme a fost chiar primarul interimar Ciprian Prisăcaru, pe atunci doar viceprimar dar, atenție, și vicepreședinte al clubului Chindia.

„Ne bucurăm foarte mult că am putut direcționa acești bani pentru construcția terenurilor sintetice de la Chindia. În momentul de față echipa duce lipsa unor astfel de suprafețe de joc. Fotbaliștii se chinuie prin săli de sport și parcuri să efectueze pregătirea de iarnă. Dacă ar fi beneficiat de un astfel de teren, atunci lucrurile ar fi stat cu totul altfel în rândul jucătorilor. Dotarea bazei sportive cu suprafețe de joc artificiale va fi un lucru extraordiar pentru fotbaliștii de la prima echipă, cât și pentru juniorii clubului. Amenajarea unor astfel de terenuri va reprezenta o chestie istorică pentru fotbalul târgoviștean și dâmbovițean. Este foarte bine că am putut face primii pași în acest sens, după ce am alocat această sumă de bani”. Declarația a fost oferită la începutul lunii februarie, cu puțin timp înainte ca Prisăcaru să se retragă din Comitetul Director al clubului Chindia.

Când fotbalul devine o afacere de familie

Implicat la clubul Chindia, Prisăcaru cunoștea care îi sunt nevoile, iar construcția unor terenuri sintetice în locul celor de antrenament chiar a devenit o urgență. Între timp, s-au întâmplat câteva lucruri care au schimbat datele problemei. Nemulțumiți de taxele impuse de clubul privat Kinder, o afacere a familiei Prisăcaru, tot mai mulți părinții și-au direcționat copiii către Chindia, unde procesul de instruire este gratuit. Din păcate, Chindia nu oferă condiții prea bune de pregătire, iar în zilele ploioase, terenul de antrenament se transformă într-o mocirlă .Tocmai de aceea este nevoie de o investiție urgentă în terenuri cu gazon sintetic, ideale în sezon rece, numai că atunci toți copiii ar veni către Chindia, iar cluburile private riscă falimentul. Inclusivul Kinder-ul familiei Prisăcaru. Spre exemplu, ieri a mai plecat de aici un copil către Chindia, cel al cărui părinte a dezvăluit în Prosport lucrurile uluitoare despre conducătorii clubului Kinder.

E clar, nu se mișcă nimic nici anul acesta!

„Ne dorim foarte mult ca aceste terenuri să fie construite, însă nu știu dacă mai avem timp fizic în acest an să lansăm pe SEAP această procedură. Durează câteva zile, este posibil să apară o contestație, prin care se va prelungi acest termen, plus executarea în sine a acestor lucrări. Nu sunt foarte sigur în acest moment dacă le vom face sau nu, însă ne dorim foarte mult, ca și administratori ai bazei sportive de la stadion, este prioritară această investiție. Și o vom face. Mai devreme sau mai târziu terenurile acestea vor fi făcute. Hotârârea a fost aprobată de Consiliul Local, fonduri după cum vedeți, ne restrângem de la toate activitățile”, a transmis primarul interimar Ciprian Prisăcaru la ultima conferință de presă. Probabil că banii alocați pentru aceste terenuri au ajuns în altă parte, altfel din februarie și până acum, s-ar fi mișcat ceva în acest sens. Dacă nici atunci când au fost alocate fonduri pentru această investiție nu a fost realizată, ce așteptări să mai avem pe viitor?

De la Prisăcaru, cu „dedicație” către Boriga

Pentru a ieși cât de cât onorabil dintr-o situație neplăcută, dar în care s-a băgat singur, interimarul Prisăcaru a ținut să reamintească faptul că Primăria Târgoviște finanțează echipa de fotbal și suportă cheltuielile de la stadion. „Avem o contribuție destul de mare și la echipa de fotbal Chindia Târgoviște, mai cheltuim aproximativ două miliarde de lei vechi pe an cu administrarea stadionului și cu plătirea utilităților. Spun eu că investim destul de substanțial în sportul din Târgovi ște și în sportul de performanță. Ca să nu spun că avem foarte multe activități și de sport de masă”. Sigur, cu 70.000 lei cheltuiți la un concurs cu un singur participant pe categorie! La final, Ciprian Prisăcaru a mai scos una tare, cu direcție clară către fostul primar, Gabriel Boriga. „Este perioada în care sportul de masă și de performanță a fost cel mai susținut din toate administrațiile care au fost până acum, perioada 2008 până astăzi”. Oare cine a fost primarul municipiului Târgoviște din 2008 și până mai ieri?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de bogdan moise la 05.09.2014 23:44

..mai documenteaza-te..in multe privinte din articolul acesta sunt lucruri pe care nu le stii cu adevarat..mai intai trebuie sa stii exact ceva ..inainte sa publici...


Trimis de Dan Constantin la 04.09.2014 08:23

Daca se face noul stadion la Gara, de ce sa mai bage bani in cel vechi, Costine ?
Municipalul va deveni un cartier select de vile, cu dedicatie pentru cine trebuie!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale