Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.12.2014 00:13

Ieri, în ultima ședință ordinară,


A A

Unanimități negociate aprig în CLM Târgoviște

Unanimități negociate aprig în CLM Târgoviște
Ședință de final de an fără discuții și divergențe între consilierii municipali târgovișteni

❚ Din 19 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, cele mai multe au trecut fără comentarii și în unanimitate ❚ Discuții a generat ultimul proiect de hotărâre, privind achiziționarea serviciilor de consultanță, reprezentare și informare juridică, dar a trecut și acesta cu un amendament PSD

VIRGIL VOINESCU


Ieri, 17 decembrie, consilierii târgovișteni au dezbătut în ședință ordinară a Consiliului Local Municipal 19 proiecte de hotărâre și două informări. În deschiderea ședinței s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului prefect al județului, Victor Sanda. Apoi, consilierii municipali au ascultat colinde interpretate de Corala Promusica. Din lista de documente administrative, majoritatea au fost aprobate cu unanimitate de voturi și fără multe comentarii.

Dar cele mai importante puncte pe ordinea de zi au fost cele privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Târgoviște pe anul 2014 - suplimentarea fiind necesară efectuării plăților pe hotărârile judecătorești pentru profesori. A fost aprobat și proiectul de hotărâre privind vânzarea directă a unui teren situat în str. Horia nr. 3A către dl Calotă Ion – conform Legii nr. 15/2003, la un preț calculat ca medie între cele două expertize efectuate în cauză.

 

CLM nu va face recurs împotriva consilierului Iancu Avram

Foarte importantă și cu multe comentarii a fost și informarea secretarului municipiului Târgoviște, jr. Chiru Cristea Cătălin, privind poziția procesuală a Consiliului Local față de dispozițiile Sentinței civile nr. 1405 din data de 15 octombrie 2014 a Tribunalului Dâmbovița în Dosarul nr. 2603/120/2014 privind pe consilierul Avram Iancu.

Decizia luată de consilieri a fost de a nu face recurs, ceea ce înseamnă că, potrivit hotărârii instanței, CLM trebuie să emită hotărârea de validare a mandatului consilierului Iancu Avram.

 

Trei case de avocatură vor fi invitate

să facă o ofertă pentru UAT Târgoviște

Multe comentarii și puncte de vedere a ridicat și ultimul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, cel privind achiziționarea de către Unitatea Administrativ Teritorială a municipiului Târgoviște a serviciilor de consultanță, reprezentare și informare juridică.

În acest caz, după mai bine de 20 de minute de discuții, consilierii au respins propunerea ce privea o firmă de asistență juridică și au propus să se aștepte o ofertă din partea a trei case de avocatură:

„De ce nu se solicită trei oferte de la trei case de avocatură? De ce ne îndreptăm doar spre o singură casă, când putem să alegem mult mai ușor și mai corect din trei oferta cea mai bună?”, a subliniat consilierul Eugen Pătrașcu, adăugând că o susținere foarte bună ar putea fi făcută și de către juriștii din Primăria Târgoviște.

În final, cu acest amendament, proiectul a fost aprobat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale