Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.04.2016 00:19

Editorial


A A

Un sincer regret politic

Un sincer regret politic

GEORGE COANDĂ


Partidul Național Liberal – partidul istoric – îmi pare rău s-o spun, dispare în ceață. Devine o amintire a Istoriei. Pentru acest partid am avut și voi avea mereu un sincer respect. În acest prezent românesc întristător și bulversant avem, și tot cu regret o spun, un partid struțocămilă, pedelisto-liberal, iar prin unele locuri în patrie avem ceva și mai dihai pedelisto-uneperisto-liberal. Și pentru un observator politic atent, acest partid struțocămilă care, reiterez, nu are nici în clin nici în mânecă cu marele și istoricul Partid Național Liberal, pune într-o reală dilemă ideea de liberalism în România.

Dar mai observă ceva, insidios și periculos: penetrarea băsismului, infestarea sa cu acest sindrom. Tot mai insistent se aud voci premonitorii care-l dau pe Traian Băsescu, pe acest incisiv și agresiv homo politicus, un brigand al mărilor tulburi, drept viitorul președinte al Partidului Național (pedelisto-)Liberal. Și nu mă îndoiesc că și Traian Băsescu se și vede pe puntea de comandă a partidului, cu atât mai mult cu cât, printr-un bizar hocus-pocus, a sărit, peste noapte, din barca liberalismului european în barca „mișcării populare”, deocamdată pe primul loc în Parlamentul continental de la Strasbourg. Și dacă mâine popularii europeni se duc pe tobogan, mă întreb ce vor face liberalii băsiști. Vom trăi și vom vedea. Până una-alta, Partidul Național (pedelisto-)Liberal nu se simte prea bine. Se vede cu ochiul liber și prin nominalizarea bombă a lui Marian Munteanu pentru funcția de primar general al Bucureștiului. Sondajele nu-i sunt favorabile, orice ar face încrâncenata doamnă Gorghiu și încruntatul domn Blaga – bizară conducere bicefală! – chiar de s-ar da și peste cap, guvernul tehnocrat, cu care-l asociază poporul votant, stricându-i și mai temeinic imaginea.

Să mai precizez că aceeași feștelire de imagine i-o aduce și herr președinte? Se bagă de seamă. Herr președinte, care a înșelat așteptările/ speranțele „feisbuciștilor” și „diasporiștilor”, s-a cam prăbușit binișor de tot în sondaje. Cu surpriza la plic a candidaturii lui Marian Munteanu, are șanse să sucombe până la toamnă. Și, uite-așa, tiptil, tiptil, o să vedem și PMP teleportat în PNL, cu Traian Băsescu în postură de șef suprem liberal. Nu m-aș minuna. Revin. Îmi pare rău pentru adevăratul și istoricul Partid Național Liberal că a dispărut în ceață. Venerabilul Ionescu – Quintus a tras zilele astea un semnal de alarmă. Dar cine să îl audă?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale