Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.07.2017 00:05

Fotbal din tolbă!


A A

Un record penibil și o decizie înțeleaptă

Un record penibil și o decizie înțeleaptă
Fotbalul dâmbovițean are multe povești interesante, unele consumate în perioada comunistă

* Astăzi, am ajuns într-o situație jenantă: AJF Prahova premiază campioana județului Dâmbovița! Lipsa de profesionalism a membrilor AJF Dâmbovița este vizibilă din multe puncte de vedere

* Cum este posibil ca echipe de pe teritoriul județului nostru să activeze în alte campionate județene? Ne referim la Crevedia și Ibrianu. Prima în campionatul județului Ilfov, a doua în campionatul județului Prahova. A sesizat AJF Dâmbovița, FRF-ul?

* Într-un campionat județean plin de indisciplină (și arbitri și jucători), cu terenuri de joc omologate ca pentru lucrări agricole, orice este posibil

* Constantin Teașcă spunea așa: „Asociațiile de fotbal nu trebuie neapărat conduse de foști mari fotbaliști, dar nici de papițoi!”

VASILE NEAGU


Iunie 1984. Moment penibil în ultima etapă a campionatului județean de fotbal, Seria a I-a. Echipele Artic Găești și Avicola Crevedia ocupau, înaintea ultimelor 90 de minute, primele două locuri în clasament cu același număr de punct, 51. Găeștenii aveau însă avantajul golaverajului, plus 15 față de urmăritoare. În această ultimă rundă ambele echipe jucau pe teren propriu. Artcticul a învins lejer, fără să forțeze, cu 1-0 pe Flacăra Valea Mare. Se și vedea campioană județeană și, desigur, s-au desfăcut sticlele de șampanie. Părea imposibil ca Avicola să învingă cu 17-0 pe Unirea Nucet. O asemenea diferență de goluri este greu de recuperat și în handbal. Și totuși, pe terenul de lângă incubatoare s-a realizat cel mai... neplăcut record al fotbalului dâmbovițean: 21-0!?!

Intervenția responsabilă a C.J.E.F.S

O victorie de o asemenea proporție a adus echipa din Crevedia pe primul loc. În mod sigur, jucătorii de la Nucet nu au mai mâncat tacâmuri multă vreme, ci doar pulpe veritabile de pui. Cum ar și firesc, acest scor a dat naștere la multe semne de întrebare, față de care C.J.E.F.S. Dâmbovița nu a fost indiferent. După o analiză exigentă și responsabilă, conducerile echipelor Avicola Crevedia și Arctic Găești au căzut de acord să susțină un meci de baraj și, care va câștiga, aceea să fie declarată campioană județeană cu drept de a participa la barajul pentru promovarea în Divizia C.

Meci pe teren neutru, arbitrat de Șerban Necșulescu

Meciul s-a desfășurat pe 16 iunie 1984, pe stadionul Petrolul din Târgoviște, și a fost condus la centru de arbitrul divizionar A, Șerban Necșulescu. De această dată s-a jucat cu... „puii la frigider”. A fost 1-1 (au marcat Mirea pentru Avicola, respectiv Antonescu) până în minutul... 120! La penalty-uri a învins Crevedia. Scor final 5-3. Titlul de campioană județeană, pe care l-ar fi meritat echipa din Găești, a fost umbrit de acel rezultat penibil care rămâne un record în fotbalul dâmbovițean, dar un record tip Viitorul Scornicești. Cel mai bun jucător al acestei finale județene a fost găeșteanul Antonescu, autorul golului egalizator, un jucător de doar 16 ani. Lacrimile lui erau grele ca de plumb.

Crevedia bătea pe Găești, la penalty-uri

Avicola Crevedia avea, totuși, să câștige barajul pentru promovare în Divizia C. În dubla cu Progresul Topoloveni s-a impus cu scorul general de 8-5 (6-2 și 2-3). Cel mai important lucru din toată această relatare este modul cum conducerea sportului dâmbovițean de atunci, adică acel C.J.E.F.S., a știut să judece corect situația. A luat cea mai înțeleaptă decizie, punând cele două aspirante la titlul județean față în față. A delegat cel mai bun arbitru din județ și a ales terenul neutru al Petrolului.

Unirea Nucet a fost amendată

Pentru lipsă de combativitate, echipa Unirea Nucet a fost avertizată și amendată. În ambele meciuri de baraj, în mod special la Topoloveni, membrii C.J.E.F.S. au fost lângă echipa din Crevedia. Fac un salt în timp și mă întreb câți membri ai AJF Dâmbovița au fost lângă Dentaș Tărtășești în jocurile cu Petrolul? În ceea ce privește primele jucătorilor, acestea erau făcute exclusiv de forul județean. Bineînțeles, se acordau și diplome, cupe și medalii. Exista un întreg protocol, care se încheia cu o masă festivă. Astăzi, am ajuns într-o situație jenantă: AJF Prahova premiază campioana județului Dâmbovița!

Crevedia și Ibrianu evoluează în  Ilfov și Prahova!

Lipsa de profesionalism a membrilor AJF Dâmbovița este vizibilă din multe puncte de vedere. Cum este posibil ca echipe de pe teritoriul județului nostru să activeze în alte campionate județene? Ne referim la Crevedia și Ibrianu. Prima în campionatul județului Ilfov, a doua în campionatul județului Prahova. A sesizat AJF Dâmbovița, FRF-ul? Mergeam până în pânzele albe și așa ceva nu acceptam. Dar, într-un campionat județean plin de indisciplină (și arbitri și jucători), cu terenuri de joc omologate ca pentru lucrări agricole, orice este posibil. Ce să o mai lungim... „cum e turcu’ și pistolu’!”. Constantin Teașcă spunea așa: „Asociațiile de fotbal nu trebuie neapărat conduse de foști mari fotbaliști, dar nici de papițoi!”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale