Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.09.2019 00:19

Editorial


A A

Un președinte clocotind de furie...

Un președinte clocotind de furie...

GEORGE COANDĂ


... așa a apărut, deunăzi, la pupitrul oficial de rostiri prezidențiale de la Cotroceni, herr Klaus Werner Iohannis. Cu un amendament din parte-mi: a călcat în străchini folosind acel pupitru, pentru o răfuială electorală, candidatul la prezidențiale Klaus Werner Iohannis. Normal ar fi fost să-i dea „pumni“ doamnei Viorica Dăncilă, la rându-i candidat la aceleași alegeri din toamnă, de la sediul PNL că, nu-i așa, este trimis în bătălie de acest partid. Se pare că a fost lovit de un lapsus. Obligatoriu ar fi să nu se mai întâmple. Același lucru este obligatoriu și pentru doamna premier. De astă dată, însă, doamna a avut o scuză, a fost atacat guvernul acuzat de corupție. Ceea ce este de reținut în cazul rostirii președintelui – dar nu-l prinde, îi șifonează rău imaginea și prestația – a fost clocotul de furie. O furie cu tunete și fulgere. Cineva îl consiliază, cred eu, totalment pe dos, vreun sfătuitor mioritic sau de pe aiurea (ăștia costă o avere, dar ce mai contează când e să vrei cu ardoare să mai stai un cincinal la Cotroceni) atâta vreme cât, fără eleganță nemțească, sari la gâtul unei femei, prim-ministrul statului peste care te dai de șef, acuzându-i guvernul de ineficiență și corupție. Se pare că, în cazul președintelui Klaus Werner Iohannis, se produce – din mecesități egocentro- electorale – o, hăis-cea, a propriului ego care-l pune într-o situație perfect jenantă. La Bruxelles și Washington declară că actualul Guvern al României este eficient și că a asigurat cu succes președinția rotativă a UE, dar, la București îl înjură apăsat dând cu el de toți pereții. Și, pe bună dreptate, mă întreb ce înțeleg alegătorii patriei din comportamentul moral-politic al candidatului bis al PNL la Palatul Cotroceni. Doamna Viorica Dăncilă, candidat la rându-i, pentru același palat, dar încă prim-ministru, l-a somat dur să probeze că guvernul este corupt, acuzându-l, totodată, de incompetență prezidențială. Viorica a ieșit la luptă. Iată, lupta va fi cumplită, atâta timp cât o femeie va trebui să înfrunte o haită de contracandidați neduși la biserică.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale