Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.08.2018 00:17


A A

Un președinte iluzoriu...

Un președinte iluzoriu...

GEORGE COANDĂ


... a vorbit, deunăzi, la o ședință a Consiliului Național al PNL, un partid istoric, nu zic nu, dar care, de ceva vreme, nu știe pe ce lume politică trăiește, condus fiind de un președinte tot pe-atât de iluzoriu ca și herr Klaus Werner Iohannis. Deci, Klaus, președintele Republicii, care de patru ani și-a închipui că este… șeful statului român, și-a lansat, bis, candidatura la prezidențialele de la anu’, în fața unui entuziast auditoriu penelist, care l-a aplaudat și scandat în stil comunist cu o incredibilă adulație obedientă.

Faza mi-a reamintit de „starea de spirit” din vremea lui Ceaușescu. Trec peste asta, consider „starea” asta un amuzament „orchestrat” de histrionicul personaj Ludovic chitaristul și de abilul strateg zis și „buldogul” Blaga. Nu pot să trec însă peste câteva aspecte perfect neconstituționale, care, într-un adevărat stat de drept, democratic, l-ar duce pe herr Iohannis la suspendare și expedierea acasă (într-una dintre ele…) la Sibiu.

Unu: A intrat în campania electorală bis (ne aducem aminte că și-a mai anunțat candidatura de unul singur într-o piațetă din Sibiu), de astă dată se poate spune că, oficial, furând startul mult prea devreme.

Doi: A făcut-o la Palatul Parlamentului, participând, fără fereală constituțională, la ședința PNL. Fapt extrem de grav.

Trei: S-a avântat, uluitor, fără să dea citire unui discurs fabricat de consilieri, vituperator, împotriva Guvernului care, e drept, nu este al lui, etichetându-l de „iluzoriu” și „iresponsabil”, și îndemnând PNL la luptă pe viață și pe moarte împotriva PSD. Parcă l-am și văzut agitând deasupra capului ciomagul războiului. Vai, vai, herr președinte, da’ războinic mai sunteți! Am avut impresia, apropo de această prestație prezidențială, că mă aflu într-o republică bananieră.

Nu sunt avocatul PSD, îmi reafirm nealinierea politică, îmi exprim opiniile editorialistice obiectivându-mă față de evenimentele de pe eșichierul politic, dar, ținând seama de acțiunea neconstituțională a președintelui Klaus Werner Iohannis, ceva îmi spune că va avea efectul bumerangului. Adică orișicât s-ar da peste cap „Diaspora” ca să-l urce din nou în fotoliul prezidențial pentru încă 5 ani.

Ca urmare a acestei acțiuni disperate și ilogice, până în finalul toamnei anului 2019, România nu mai are președinte.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei
Eternul mărțișor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale