Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.04.2015 00:20

În sfârșit, imunizările micuților nu ar mai trebui să fie o problemă


A A

Un nou program național de vaccinare a bebelușilor

Un nou program național de vaccinare a bebelușilor
Medicii de familie dâmbovițeni aduc la cunoștința părinților că Pentaximul va fi înlocuit cu Hexacima

❚ Pentaximul, care avea în structură doar cinci doze și care în ultimul timp a ținut-o din criză în criză, va fi înlocuit cu un vaccin mult mai performant, numit Hexacima, care are în compoziție șase doze, cu rol determinant în creșterea gradului de imunizare a nou născuților ❚ Din această lună s-a schimbat și schema de vaccinare pentru primele 12 luni de viață ❚ Totodată, dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, atrage atenția părinților reticenți că refuzul vaccinării le poate expune copiii unor boli grave

VIOLETA STANCIU

 


 

Din această lună intră în vigoare noul Program Național de Vaccinare a bebelușilor! Pentaxim-ul (care avea în structură doar cinci doze) va fi înlocuit cu un vaccin mult mai performant, numit Hexacima, care are în compoziție șase doze, cu rol determinant în creșterea gradului de imunizare a nou născuților. Și cum vaccinarea în județul Dâmbovița se face (conform programărilor) în ultima săptămână din lună, iar aprovizionarea se realizează, de regulă, cu o săptămână înainte, dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociției Medicilor de Familie Dâmbovița, speră să nu existe disfuncționalități în ceea ce privește procurarea acestui vaccin, așa cum s-a întâmplat la un moment dat cu Pentaximul.

„Acum s-a schimbat din nou Programul Național de Vaccinare. Criza importantă a fost a Pentaximului, care se făcea la 4 luni și care avea cuprinse în el 5 doze. Din această lună s-a schimbat schema de vaccinare. Nu se mai face Pentaximul, se face Hexacima în decursul primelor 12 luni de viață. Pentaximul era cel care se făcea de la 4 luni și nu avea antihepatită B pentru că acesta se făcea la naștere, la 2 luni, 6 luni și 1 an. Acum se face cel care are șase doze în el – Hexacima. Deci cel cu 5 doze nu se mai face. Pentru luna aceasta nu l-am luat, pentru că în județul nostru vaccinarea se face în perioada 25-30. Ridicăm vaccinul în săptămâna de dinainte. Eu sper să fie Hexacima. De câteva luni, un an, nu au mai fost probleme”, a explicat dr. Ileana Dumitrescu.

Vaccinarea copiilor, la „mâna” părinților

Un alt aspect îngrijorător semnalat de președinta medicilor de familie din județul Dâmbovița este reticența manifestată de unii părinți în a-și vaccina copiii. Dr. Ileana Dumitrescu atrage atenția acestor părinți că își expun copiii unor pericole foarte mari.

„Totul este ca părinții să nu aibă acele idei «minunate» de a nu-și vaccina copiii. Eu personal nu am astfel de cazuri. Dacă mie mi-ar refuza un părinte să își vaccineze copilul prin Programul Național, am dreptul să-l scot de pe listă, pentru că nu putem colabora. Sunt cazuri de acest fel. Funcționează tot mai mult «dl doctor Internet», vecinii etc. Ne informăm de peste tot, că atunci când ajungem la medic îi spunem și ce operație trebuie să ne facă. Medicul nu poate fi înlocuit de nimeni. Boala, indiferent cum se numește, este a pacientului, chiar dacă se numește la fel pentru 10 pacienți. Se face evaluarea fiecăruia, indiferent de boală. Unuia îi merge bine un medicament, altcuiva nu-i merge, are și alte afecțiuni pe care le știe sau nu le știe și le descoperim împreună. Nu trebuie să mai ascultăm după informațiile binevoitorilor, inclusiv internetul”, a mai semnalat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale