Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.05.2020 14:28


A A

Un nou laborator Real Time PCR la DSVSA Dâmbovița

Un nou laborator Real Time PCR la DSVSA Dâmbovița

Violeta Stanciu


La Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița  a fost amenajată și  cea de-a doua secție Real Time PCR , în cadrul căreia urmează să se efectueze cele mai complexe analize de laborator! Piesa cea mai importantă, care lipsește momentan, este chiar aparatul Real Time PCR, pentru care DSVSA Dâmbovița se află în prezent în procedură de licitație... în vederea achiziționării lui. Instituția dispune la momentul actual  de un aparat Real Time PCR, care este de mare folos medicilor veterinari în depistarea pestei porcine africane, dar și a altor boli periculoase la animale, numai că acesta are deja o vechime considerabilă, de peste șapte ani...      

 „Cea de-a doua Secție Real Time PCR a Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița este pe turnantă, ca să spun așa. Ca și spațiu, totul este amenajat, dotat, cu scară exterioară... și tot ce trebuie. Suntem în procedură de licitație, dar știți ce înseamnă licitația. Acum aștept să se adjudece licitația, după care eu cred că în maxim o săptămână, repet, de la adjudecare licitației, pun pe picioare aparatele și toată secția. Eu nu am cumpărat acest aparat și nu am făcut această secție în mod special pentru perioada de pandemie sau pentru Covid 19. Eu am un aparat Real Time PCR pe care îl folosesc deja de șapte ani de zile în secvențiere genetică și facem în continuare analize pe tot ceea ce înseamnă pesta porcină africană, gripă aviară, pe toate bolile virusologice care pot exista atât la nivel național, cât și la nivel  mondial. Avem mare nevoie de cel de-al doilea aparat Real Time PCR, care ne-ar ajuta foarte mult în activitatea pe care o desfășurăm ”, ne-a declarat directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Construire și echipare secție (pentru prelucrare și fasonare sticlă plata) cu vestiare, birouri și racorduri la utilități"
"Întreținerea și repararea autovehiculelor din parcul auto propriu"
"Realizare lac de agrement prin exploatarea agregatelor minerale"
Uzina Automecanica Moreni a fost evaluată de Ministerul Economiei
"Construire Centru Comercial, gospodărie de apă și împrejmuire..."
"Construire Centru Comercial..."
"Extindere și branșament gaze naturale pentru DOBRE DANIELA GABRIELA"
"Introducere in intravilan pentru construire cimitir eparhial"
Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Targoviste reia activitatea de Relatii cu Utilizatorii
"Construire stație de sortare a agregatelor minerale"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Suverana Indiferență

Dacă e să iau în seamă unele știri transmise de televiziuni, cică, în vremea asta de pandemie fără de sfârșit, s-ar fi reîntors în țară vreo două milioane de români care plecaseră în lumea largă în căutarea unei vieți mai bune, și asta pentru că speranțele și visurile luminoase de la revoluția din ’89 iute s-au spulberat în vântoasele guvernanților capitaliști, fie ei de dreapta, fie de stânga.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale