Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.02.2023 00:16

DSVSA Dâmbovița a identificat ieri...


A A

Un nou caz de pestă porcină africană lângă Răcari

Un nou caz de pestă porcină africană lângă Răcari

*„Este primul caz după o perioadă de stagnare de circa o lună de zile, după ce noi închisesem toate focarele de pestă porcină africană”

Un caz nou de pestă porcină africană descoperit în județul Dâmbovița, la porcul domestic din gospodăriile populației! Acesta a fost depistat ieri în localitatea Colacu, ce ține de orașul Răcari, în gospodăria unor cetățeni care aveau o scroafă cu șapte purcei, dintre care doi au murit din cauza acestui virus. Directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea ne-a declarat că pesta porcină africană a apărut din nou, după o lună de stagnare, după ce se închisese deja toate focarele de pestă porcină africană din județ. Situația este mai complicată în cazul porcilor mistreți din fondurile de vânătoare, unde focarele de pestă porcină africană se închid mult mai târziu, respectiv după doi ani.

,,Astăzi am diagnosticat un caz de pestă porcină. Acesta a fost depistat într-o gospodărie din localitatea Colacu din orașul Răcari, unde la o scroafă cu 7 purcei au murit doi purcei, aceștia au fost aduși la analize la noi, la Direcția Sanitar Veterinară Dâmbovița și au ieșit pozitivi la pesta porcină africană. Este primul caz după o perioadă de stagnare de circa o lună de zile, după ce noi închisesem toate focarele de pestă porcină africană. Nu discutăm de mistreți pentru că acolo cazurile se închid după 2 ani. Vorbim doar de porcul domestic din gospodării... La mistreți mai avem cazuri de pestă porcină, dar acolo stingerea durează doi ani de zile... și s-au prins unele pe altele. Toate fondurile de vânătoare sunt declarate cu focare de pestă porcină africană. Nu se mai merge pe principiul de a se lua decizia eutanasierii tuturor porcilor pe toată localitatea”, ne-a declarat ieri directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, doctorul veterinar Sandu Tolea.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Turismul, în plină ascensiune
438 de locuri de muncă disponibile
Ziua Poliției Române a fost marcată și în Dâmbovița
Ziua Mondială a Apei
91.000 de salariați în județul Dâmbovița!
21 de case construite prin ANL își așteaptă chiriașii
Duminica Sfintei Cruci
Activitate informativ-preventivă la Clubul Pensionarilor
Decesele depășesc cu mult nașterile
Două mari obiective pentru primăria RaciuPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale