Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.01.2018 00:19

Editorial


A A

Un inutil scandal regalist

Un inutil scandal regalist

GEORGE COANDĂ


Nici n-a început bine anul 2018, că scandalurile politice sunt, ca de obicei, la ordinea zilei. Un astfel de scandal care-i pune, ca berbecii, cap în cap, pe premierul Mihai Tudose și șeful său de partid, Liviu Dragnea (de fapt, de ceva vreme și-a vârât dracul coada în relația dintre cei doi), este „chestiunea Casei Regale”.

Nu știm de când republicanul social-democrat Liviu Dragnea a devenit fan al monarhiei, susținând cu fervoare legalitatea statutului Casei Regale cu votul Parlamentului, premierul opunându- i refuzul său, conform bunei logici elementare, considerând că nu este cazul ca Guvernul să inițieze un proiect de lege în acest sens, cert este că nici membrii familiei regale nu înțeleg – sau nu vor să înțeleagă având a-și satisface unele interese – că, deocamdată, România este republică, și încearcă să pună paie pe foc. Nu mai este pentru nimeni un secret că trăim de 28 de ani în Absurdistan (a se citi România), că situațiile de natură struțo-cămilă au devenit o cutumă a... originalei noastre democrații capitaliste din... originala republică mioritică, totuși bunul simț politic ar trebui să guverneze acțiunea rațională. De exemplu, premierul se opune incorect ca așa-zisul Palat „Elisabeta” să rămână în folosința Custodelui Coroanei, de fapt a familiei regale. Vila asta a fost, pe bune, proprietate a respectivei familii. Și, tot pe bune, trebuie să i se retrocedeze. Sau poate RAAPPS are de gând să-l vândă vreunui „îmbogățit de revoluție” ori vreunui nabab arab? În cazul acesta, nu sunt de acord cu hachița premierului. Alt exemplu. Liviu Dragnea nu cumva și-a propus – în propriu-i folos – să reinstaureze monarhia? Altminteri, nu mă duce mintea de ce se zbuciumă atât ca statutul Casei Regale să fie legalizat și, astfel, contribuabilii patriei să-și scoată bănuțul din buzunar ca s-o susțină? Dom’ Liviu, orice Casă Regală este funcționabilă în statul care, ca regim politic, este monarhie. Sau nu știți asta? Mira-m-aș! Dacă românii vor dori reîntoarcerea monarhiei, OK, n-am nimic contra. Fie. Și existența Casei Regale se va justifica. Până atunci, dom’ Liviu, nu vă mai dați de fan monarhic că, eu unul, nu-mi pierd timpul să vă cred. Aveți alte treburi mult mai importante pentru țară. Cum ar fi revenirea ei la viață. Cât nu este prea târziu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale