Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.09.2021 00:16

Editorial


A A

Un congres udemerist...

Un congres udemerist...

...care a avut loc, deunăzi, la Sângeorgiu de Mureș, a fost „pus în scenă” cu măiestrie politică de Kelemen Hunor și ai lui. Trebuie să recunoaștem că de măiestrie șmecherească, politicienii maghiari nu duc lipsă și, dacă nu te prinzi, te duc de nas și-ți trag preșul de sub picioare.

Ei bine, haideți să arăt că tricolorul românesc a fost așezat la loc de cinste și, alături, steagul „Ținutului Secuiesc”, că primul imn transmis a fost cel al României, apoi cel al... Ungariei și cel al secuimii, ultimul fiind cel al Uniunii Europene. Poftim de mai zi ceva!

După aia, Florin Vasile Câțu a dat citire unui mesaj în... limba maghiară, dar să nu uit, tot în limba asta a sosit un mesaj și de la președintele Klaus Werner Iohannis și, era să uit, e foarte important pentru premier, congresul UDMR a fost un „festival al democrației”, iar pentru Marcel Ciolacu, un loc pentru făcut glumițe, de exemplu, cum că PSD ar fi rezistat „cu plăcuța suedeză” neavând nicio „problemă cu plăcuțele bilingve”, pe când Ludovic Orban a rostit o alocuțiune de protocol. Și niște mesaje au ținut să transmită și invitații de la Budapesta: antiromânul declarat Semien Zsolt, vicepremier al Executivului Ungariei, și care nu s-a putut opri să arunce o săgeată otrăvită către București, și Novak Kătălin, ministru în pomenitul Executiv și vicepreședinte al partidului extremist FIDESZ.

Toate bune și la locul lor, poate că congresul udemeriștilor o fi fost un „festival al democrației” și că pesediștii nu se sperie de „plăcuțele bilingve”, numai că, întorcându-mă la discursul lui Semien Zsolt, am sesizat câteva idei insidioase, apropo, nu numai de autonomia „Ținutului Secuiesc”, ci a întregului Ardeal, și de rolul UDMR în această privință, căci nu au existat „niciun fel de decizii la Budapesta care să nu fi fost discutate cu dl Kelemen Hunor [...] responsabil nu numai pentru maghiarii din Transilvania, pentru că ceea ce se întâmplă în Transilvania este de referință și pentru celelalte comunități maghiare”, bineînțeles din... „Bazinul Carpatic”, adică „Ungaria Mare”.

Mă întreb, liderii români prezenți la Congres și care în picioare, solemni și indiferenți, au ascultat imnurile Ungariei și al secuilor, se vor fi prins la tâlcurile din discursul lui Semien Zsolt? Mira-m-aș!

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bulina roșie (II)
Bulina roșie (I)
Domnul președinte joacă golf...
Inconștiență sau iresponsabilitate?
Impactul pandemiei asupra asociațiilor europene (II)
Impactul pandemiei asupra asociațiilor europene (I)
Iată adevărul: Klaus Iohannis a fost învins la „moțiunea de cenzură” (I)
Iată adevărul: Klaus Iohannis a fost învins la „moțiunea de cenzură” (I)
Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (II)
Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (I)
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale