Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.11.2018 00:19

Editorial


A A

Un blestem

Un blestem

GEORGE COANDĂ


Peste doar 24 de ore, vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918. O Mare Unire care, din vara tragică a anului 1940, nu mai există. Atunci, România, soarta și frontierele ei firești au fost jucate la un letal joc de interese ale unor mari puteri criminale. Și România de atunci și până astăzi a rămas cât a mai rămas, dar, din păcate, aceleași mari puteri care au înjunghiat-o acum 78 de ani, dar și alte puteri și câțiva vecini profitori la pământurile acestei urgisite țări, îi vor dispariția. Și pentru a-și duce la îndeplinire acest nefast joc de interese, într-o ofensivă bezmetică, corup oameni politici români, le speculează orgoliile și slăbiciunile, transformându-i astfel în „cai troieni” furișați în Cetatea Românească. Iată, nu cu mult timp înainte de celebrarea Marii Uniri, Orban Viktor, premierul Ungariei, un iredentist și revanșard anti-românesc, a incitat formațiunile etnicopolitice maghiare din țările împrejmuitoare ale țării din pustă să ia exemplul lui… Liviu Dragnea, care a promis Budapestei că-i va satisface toate dorințele pe seama Transilvaniei și că, igen, va grăbi obținerea „autonomiei teritoriale” a ținutului secuiesc, ăla în care nu prea mai viețuiesc secui. Și asta numai pentru a avea UDMR de partea sa, apropo de păstrarea unei majorități parlamentare ca vehicul pentru satisfacerea propriilor interese. Adică, acele forțe etnico-politice maghiare din Slovacia, Ungaria, Serbia să caute și pe acolo câte un Liviu Dragnea. Iar tărășenia asta, repet, se petrece tocmai acum, în anul Centenarului Marii Unir i . Înalta trădare națională a „cailor troieni” mioritici – pentru că, din nefericire, nu sunt puțini, să ne amintim de perfida și recenta „Declarație româno-maghiară din anul Centenarului”, semnată de câțiva intelectuali cunoscuți din așa-zisa societate civilă, militanți ai complementarității Transilvaniei la… Ungaria – tropăie, așadar, fioros, pe meleagurile acestei Românii de 29 de ani adusă în moarte clinică de vânzători i p o l i t i - ci de neam și ai resurselor sale naturale de supraviețuire. De fapt, ai propriului lor popor!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale