Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.12.2017 00:07

Fotbal din tolbă


A A

Ultimul meci al Chindiei în primul eșalon

Ultimul meci al Chindiei în primul eșalon

* Au trecut aproape 20 de ani de la ultimul meci, disputat pe teren propriu, de CF Chindia în primul eșalon fotbalistic

* Este vorba de jocul cu FC Național, unul de-a dreptul spectaculos, poate cel mai frumos din campionatul 997-1998,  câștigat cu 2-0 de târgovișteni

* Extaz mare după golurile lui Gabi Dumitru și Negru, la ultimul antrenorul Telu Stancu prăbușindu-se pe pistă cu un copil de mingi în brațe

* După acest spectacol adevărat, Chindia a urcat pe un loc neretrogradabil, 15, dar numai pentru o săptămână! Ultima etapă ne-a produs amărăciunea pe care, iată, de atâta... amar de vreme o suportăm!

 

VASILE NEAGU


29 aprilie 1998. Aceasta este data pe care eu o numesc „ultima zi de dragoste sub Turn”! Au trecut aproape 20 de ani de la ultimul meci, disputat pe teren propriu, de CF Chindia Târgoviște în primul eșalon fotbalistic. Mult, foarte mult! Este cea mai lungă perioadă de absență din 1962 încoace. Acel meci, din etapa a 33-a (penultima) a Campionatului 1997-1998, a fost câștigat de „Micul Ajax” cu 2-0 în fața a 12.000 de spectatori. Deși oaspeții, FC Național București, veniseră în Cetate pentru o victorie... similară cu prezența lor în Cupa UEFA, echipa lui Telu Stancu (încă) mai spera într-o salvare de la retrogradare. M-am „înrolat” și eu în rândul celor prezenți pe stadion, incitat de un titlu dintr-o publicație sportivă care titra înaintea acestui joc astfel: „«Bancarii» lui Florin Marin se gândesc

Doar la Europa”. Titlul nu era chiar gratuit, din moment ce „echipa de sub platani” avea în componență pe Cristian Munteanu, T. Petre, Pigulea, P. Marin, Caramarin, Axinia II și Radu Niculescu. Dar nici nu puteam concepe că jucători precum Gâlmencea, Țermure, Boogoi, Ghergu, Jilăveanu sau Toboșaru se vor întoarce – după numai două sezoane – în Divizia B.

Extaz! Telu Stancu s-a prăbușit cu un copil de mingi în brațe

Jocul acesta a fost spectaculos, de o mobilizare exemplară, și (poate) cel mai frumos din acel campionat. Până în minutul 70, fazele de gol au alternat de la o poartă la alta, dar scorul a rămas alb. În minutul amintit, tribunele au erupt: 1-0 pentru Chindia, gol marcat de Gabi Dumitru după o fază demnă de „case mari” precum Real sau Milan. Cuprinși de extaz, jucătorii nu mai conteneau cu îmbrățișările, iar arbitrul a trebuit să scoată un „galben” pentru... realuarea jocului! Experimentatul Petre Marin împingea jucătorii noștri spre teren, sub presiunea timpului. Nu a fost prea inspirat, pentru că, după numai șapte minute, „Micul Ajax” a înclinat definitiv balanța în favoarea noastră. Negru a marcat și el un gol care l-a făcut pe antrenorul Telu Stancu să se prăbușească pe pistă cu un copil de mingi în brațe! Uralele spectatorilor au fost atât de puternice încât comutarea legăturii radiofonice la Târgoviște s-a făcut... degeaba! Comentatorul era total acoperit și, din studioul central, legătura a fost întreruptă. Cred că atunci, pe 29 aprilie 1998, a fost ULTIMUL „cântec”, cu rezonanță lungă (până spre Valea Voievozilor și Ulmi) al tribunelor Stadionului „Eugen Popescu”. Bătrânul stadion s-a mai umplut de câteva ori - în cei aproape 20 de ani scurși de atunci -, dar „gazde” erau echipe... organizatorice din „Cupa României”!

Chindia urca pe un loc neretrogradabil, dar doar pentru o săptămână

După acest spectacol adevărat, Chindia a urcat pe un loc neretrogradabil, 15, dar numai pentru o săptămână! Ultima etapă ne-a produs amărăciunea pe care, iată, de atâta... amar de vreme o suportăm! Chindia a jucat la Reșița cu doar... șase titulari. După „sleirea” din jocul cu Național, au „căzut” M. Stoica, C. Dinu, Negru, Ghergu, Mielușică, Jilăveanu, iar în startul partidei de sub furnale a clacat și portarul Stanciu. Gazdele, care ocupau un loc fără griji în clasament, au învins cu un scor de set – tenis – 6-1. Ultimul gol al târgoviștenilor, marcat în prima divizie, a aparținut lui Toboșaru (a fost golul de... „onoare” la Reșița).

Târgoviștea rămâne o echipă a sincerității

Ocupând locul 16, Chindia a retrogradat împreună cu Jiul și Sportul Studențesc. „Gurile rele” spun că un egal cu FC Național ne-ar fi... asigurat victoria la Reșița! Astfel, Chindia s-ar fi salvat și ar fi retrogradat Foresta Fălticeni. Subscriu și eu la această „ipoteză”, pentru că pauza meciului Chindia – Național (0 – 0 după 45 de minute) a durat cu vreo trei minute mai mult (!), spre surprinderea arbitrilor! E clar că, uneori, fair-play-ul te costă!... și nu a fost pentru prima dată. S-a mai întâmplat același lucru și după ce am surclasat Steaua cu 4-0 și i-am spulberat visul de campioană. Singura diferență a fost că atunci echipa noastră purta alt nume. Iată încă o dovadă a faptului că Târgoviștea rămâne o echipă a SINCERITĂȚII, chiar dacă a plătit cu TIMPUL această mare calitate!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Urban Titu și Roberto Ziduri, un duel spectaculos
Chindia, comedie sau tragedie?
Voința Bezdead preia șefia în Seria Nord
Aninoasa pregătește sărbătoarea promovării
Chindia, o nouă dezamăgire
Bate vântul păpădia, ca Pandurii pe Chindia
Flacăra, prima victorie din 2024
Primul eșec din play-out
CSM Târgoviște a ratat calificarea în finală
Chindia, pe podium la fotbal feminin


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale