Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.12.2017 00:17

Ieri, la Târgoviște,


A A

Ultima ședință ordinară a CJD din 2017

Ultima ședință ordinară a CJD din 2017
32 de consilieri din totalul de 35 au fost prezenți la ultima întâlnire ordinară din acest an

❚ Ordinea de zi anunțată inițial a suferit modificări semnificative la punctul „Diverse”, în sensul că s-a solicitat suplimentarea cu încă opt proiecte de hotărâre, după ce acestea au trecut prin comisiile de specialitate ❚ Cei 32 de consilieri județeni prezenți la ședință au avut nevoie de aproximativ 90 de minute pentru a parcurge cele 21 de proiecte de hotărâre

VIOLETA STANCIU


32 de consilieri județeni, din totalul de 35, au participat ieri la ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița din anul 2017! Ședința a fost condusă de președintele CJD, Alexandru Oprea, iar Instituția Prefectului a fost reprezentată de prefectul Antonel Jîjîie. Ordinea de zi anunțată inițial a suferit modificări semnificative la punctul „Diverse”, în sensul că s-a solicitat suplimentarea cu încă opt proiecte de hotărâre, bineînțeles după ce acestea au trecut prin comisiile de specialitate. Înainte de a se intra în ordinea de zi a ședinței s-a ținut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, care a trecut la cele veșnice. Tot înainte de a se intra pe ordinea de zi a ședinței, președintele CJD, Alexandru Oprea, a ținut să facă niște precizări importante pentru județul Dâmbovița. Prima a fost de fapt o invitație pentru data de 19 decembrie, ora 9.30, în „Sala Unirii”, unde va avea loc ceremonia de semnare a proiectului european pentru reabilitarea Curții Domnești, un proiect de aproximativ 5 milioane de euro.

„Azi (n.n. marți, 12 decembrie a.c.) am fost anunțat că a ieșit contractul pe care o să-l semnăm cu ADR Sud Muntenia. Luni, 18 decembrie, avem vizita ambasadorului statului Israel. De asemenea, vreau să vă adresez un cuvânt de mulțumire și dumneavoastră, consilierilor județeni, pentru că ați contribuit cu toții la adoptarea hotărârilor prin care am adoptat proiecte de dezvoltare pentru zona Moroieni-Padina-Peștera. Vreau să adresez un cuvânt de mulțumire în special dlui arh. Dan Nițescu, dar și tuturor acelora care au lucrat la ceea ce s-a numit acest proiect de atestare ca stațiune turistică de interes național a zonei Padina-Peștera din comuna Moroeni. Vreau să fac și un apel la reprezentanții presei pentru a înțelege o stare de fapt, aceea că apariția unei stațiuni turistice de interes național în zona respectivă nu este de natură să bucure nici județul Brașov, și nici Prahova. Aseară, pe un post național de televiziune a fost difuzat un reportaj departe de realitatea existentă acolo. Se spune că nu avem drum asfaltat și că drumul nu are indicatoare. Există drum asfaltat, este adevărat, nefinalizat, dar vom face toate demersurile, ca anul viitor să-l finalizăm din punct de vedere al construcțiilor. De asemenea, pe DJ 714 se poate circula în bune condiții. Anul acesta CJD a făcut eforturi considerabile pentru a monta parapeții necesari, semnele de circulație și tot ce înseamnă lucrări de aducere în stare de circulație pe un drum montan pentru zona respectivă. Sigur că mai sunt lucruri de făcut la ceea ce înseamnă traseele pentru alimentarea cu apă și canalizare. Avem în procedură de achiziție publică, prin intermediul ADI Dâmbovița, achiziția acestor servicii”, a ținut să sublinieze președintele CJD, Alexandru Oprea.

Parcurgerea celor 21 de proiecte de hotărâre care s-au aflat ieri pe ordinea de zi a ședinței ordinare a durat aproximativ 90 de minute. Cele mai multe dintre acestea au fost adoptate cu unanimitate de voturi, 4 cu majoritate, iar unul a fost amânat pentru proxima ședință a CJD. Acesta din urmă vizează „transmiterea imobilului - teren și construcție situat în municipiul Târgoviște, Bulevardul Regele Carol I nr. 3, precum și a bunurilor mobile – mijloace fixe și obiecte de inventar aflate în dotarea clădirii, prin contract de împrumut de folosință (comodat) către Centrul Cultural pentru UNESCO «Cetatea Romanței – Târgoviște»”. 

Din cauza unor neconcordanțe legate de perioada de încheiere a contractului de comodat, proiectul va fi repus pe ordinea de zi la următoarea ședință a CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale