Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.05.2015 00:21

Mâine, la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște


A A

Ultima premieră a stagiunii: "Rozmarin sau Măghiran"

Ultima premieră a stagiunii:

❚ Spectacolul este o comedie muzicală, încâlcită și irezistibilă, o poveste în pur stil comic al secolului XVIII

comunicat de presă

Ca să vă stârnim pofta pentru Festivalul Babel, v-am pregătit ultima premieră a stagiunii 2014/2015. Și dacă tot am început cu o comedie rezultată dintr-o colaborare internațională de prestigiu, ne-am gândit să vă propunem un final ciclic al stagiunii. Vă invităm, așadar, vineri 29 mai, la ora 19.00, la premiera spectacolului „Rozmarin sau Măghiran”, în regia lui JoăoMota. Domnul JoăoMota vine de la Lisabona, fiind fondatorul Teatrului Comuna de Pesquisa, și ne aduce o comedie muzicală, încâlcită, zăpăcită și irezistibilă despre războiul dintre Rozmarin și Măghiran. Nu, nu este vorba despre două buruieni decât în măsura în care ele sunt zălog al dragostei mai mult sau mai puțin serioase a unor domnițe pentru domnii lor, mai mult sau mai puțin serioși.

Avem de-a face cu o poveste în pur stil comic al secolului XVIII, o combinație agitată de rafinament, curtoazie adeseori de suprafață și mârlănie subliminală, un regal Molieresc cu accente meridionale, cum numai un Portughez putea scrie. Într-adevăr, spectacolul „Rozmarin sau Măghiran” este o premieră din mai multe puncte de vedere, întrucât este prima traducere în limba română a textului portughez scris de celebrul autor lusitan „O Judeu”.

Veniți să întâmpinați vara cu zâmbetul pe buze la acest spectacol plin de căldură, umor debordant și tinerețe! Regia: JoăoMota ● Distribuția: Sebastian Bălășoiu, Corneliu Jipa, Cosmina Lirca, Andreea Tănase, Elisabeta Râmboi, Romul Moruțan, Gogu Preda, Adrian Loghin, Adrian Anghel ● Decor: Alin Gavrilă ● Costume: Mc Ranin ● Muzica originală: George Puiu ● Light design: Adrian Dragomir și Oana Caibăr ● Sound design: Andrei Mihai ● Croitorie artistică: Georgeta Brânzea ● Regia tehnică: Radu Ilicea ● Șef producție: Gheorghe Butcă. Mașiniști: Alexandru Doreață, Florin Necșoiu ● Garderobă: Georgeta Pleșa ● Recuziter: Eduard Ștefan ● Ateliere: Florin Dițescu, Adrian Stoichiță, Emilian Alecu, Florin Duțan.

Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de NEACSU NICOLAE la 07.06.2015 22:05

L-am vazut in seara asta la Targoviste 7.06.2015 si este o piesa nemaipomenita.Cinste artistilor.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale