Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.04.2016 00:21

În urma întrunirii Consiliului de Administrație,


A A

UGSR a decis să colaboreze cu autoritățile pentru Casa de Cultură a Sindicatelor

UGSR a decis să colaboreze cu autoritățile pentru Casa de Cultură a Sindicatelor
Vești bune de la UGSR, proprietarul Casei de Cultură a Sindicatelor, deschiși spre cooperare și colaborare cu CJD și Prefectura Dâmbovița

❚ Anunțul a fost făcut de Marian Iancu, președintele Uniunii Generale a Sindicatelor din România, potrivit căruia s-a decis colaborarea cu Consiliul Județean Dâmbovița și cu Instituția Prefectului, pentru reabilitarea clădirii Casei de Cultură a Sindicatelor de la Târgoviște ❚ Odată cu aceasta, Consiliul de Administrație a decis unilateral și rezilierea unui contract încheiat cu o firmă, în urmă cu doi ani, însă cu încălcarea legislației și fără acordul proprietarului UGSR ❚ Anterior deciziei UGSR, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, declarase că va lua în calcul o procedură de expropriere pentru cauză de utilitate publică sau o acțiune în revendicare, nemulțumit de nehotărârea sindicatelor

ANA MARIA POPESCU,

VIRGIL VOINESCU

 


 

Președintele Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR), Marin Iancu, a anunțat că membrii Consiliului de Administrație al Casei Sindicatelor din Târgoviște au decis să colaboreze cu organismele județene, Consiliul Județean Dâmbovița și Instituția Prefectului Dâmbovița, în vederea reabilitării și modernizării.

„Acest lăcaș de cultură este al oamenilor, al dâmbovițenilor, al târgoviștenilor. UGSR, în calitate de proprietar al locației Casei de Cultură a Sindicatelor Târgoviște, este total deschisă pentru găsirea unei soluții în direcția reabilitării acestei clădiri monument de arhitectură pentru această zonă. În acest sens, intenționăm o colaborare atentă, deschisă cu organismele județene, Consiliul Județean Dâmbovița și Instituția Prefectului Dâmbovița pentru reabilitare și refuncționalizare, în scopul promovării culturii și în ultimă analiză al cetățenilor”, a spus președintele UGSR, Marin Iancu, după ședința Consiliului de Administrație al Casei de Cultură a Sindicatelor Târgoviște.

Odată cu aceasta, Consiliul de Administrație a decis unilateral și rezilierea unui contract cu o firmă „datat în anul 2014 și încheiat în baza unui acord de principiu ce viza, la acea dată, înființarea unei asociații denumită «Palatul Culturii», o entitate cu mai mulți asociați (n.n. o firmă care se ocupa de închirieri și de o așa-zisă gestionare a clădirii). În concluzie, pentru că acest contract a fost încheiat fără aprobarea Consiliului de Administrație și cu încălcarea legislației, în sensul că nu a existat acordul proprietarului UGSR dat în Consiliul Național sau Congres Extraordinar, contractul a fost revocat”, a subliniat președintele UGSR, Marin Iancu.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște a fost construită în anii ’70 cu fondurile UGSR, însă acum clădirea situată în centrul municipiului este într-o stare avansată de degradare. Anterior deciziei UGSR, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a declarat că este hotărât să revendice pe cale legală clădirea în cauză, dacă altfel nu s-ar fi putut. Pentru că în municipiul Târgoviște și în județul Dâmbovița nu există o sală de spectacole modernă care să găzduiască evenimente culturale și nu numai, autoritățile județene au decis să se implice în reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură a Sindicatelor, numai că până la momentul deciziei UGSR nu se reușise un acord cu proprietarii clădirii asupra condițiilor în baza cărora să se realizeze acest proiect de anvergură. Potrivit șefului CJD, exista și varianta revendicării clădirii și asta pentru că, după incidentul care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor în anul 1989, refacerea clădirii s-a făcut cu bani de la bugetul propriu al statului și nu din fondurile sindicatelor, așa că și statul are drepturi asupra imobilului.

„Dacă sindicatele vor continua cu această atitudine, nu am nicio reținere să trecem la o procedură de expropriere pentru cauză de utilitate publică sau la o acțiune în revendicare”, a declarat recent președintele CJD, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale