Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.05.2016 00:19

Editorial


A A

Ucigașa măciucă a FMI

Ucigașa măciucă a FMI

GEORGE COANDĂ


Orice aș face ca să nu mă mai duc cu gândul la FMI, deodată instituția asta financiară internațională globalistă, vârf de lance al Noii Ordini Mondiale, dă cu bâta-n balta românească și încep să orăcăie guvernanții yes, yes, iar pe mine mă apucă nervii. Da, nervii, și gândul mă-ntoarce spre acest asasin universal.

Așa cum mi se întâmplă și în aceste zile de primăvară capricioasă când FMI somează Guvernul României să arunce țara-n amarnică austeritate. Cică, stop mărire de salarii. Să le înghețe. Că dacă e să le mărească nu știu ce tragedie se va produce... De fapt, băgând guvernul în sperietură, îl obligă să împuște încă un împrumut, după care – altminteri nu se poate – pune-i niște dobânzi ca să-i facă pe români să mai dea o gaură, două, nouă la curea. Dacă n-au curea, că e scumpă, or să rămână cu pantalonii în vine, ca pe vremea lui nea Nicu, când FMI ne zorea să-i achităm împrumutul, cum-necum, după care l-a burdușit cu gloanțe pe mâna lui Gorbaciov, la un zid din Târgoviște. Nu e niciun secret că nicio țară care a stat cu mâna întinsă la FMI n-a ajuns la fericire. A fost adusă în stare de sclavie. României, Molohul ăsta de pe Potomac (Washington, D.C.) îi pregătește ceva mai cumplit, ceea ce n-a reușit până-n ’89: dispariția.

Și cu fiecare zi care piere în neantul timpului, Guvernul Cioloș pregătește... neantul României. Pe la începutul anului – iertați-mă, nu mă dau de mare prezicător, am și eu un oareșce fler – anunțam tumultul unor mari ieșiri în stradă ale oropsiților sorții în acest 2016 bântuit și de zguduiri meteorologice. Și vuietul crește odată cu tempestele vremii. Pe deasupra mai avem pe cap și două rânduri de alegeri. Este, deci, un an bântuit. Cum vom ieși la capătul lui? Depinde de noi, românii. De votul nostru. Cred că, după 26 de ani de „democrație originală” și de tranziție în van, anul acesta este unul hotărâtor ca să depășim profunda „criză de națiune” în care ne găsim. Și, hop, și FMI vânturându-ne deasupra capetelor măciuca unei austerități care ne poate ucide. Și n-ar trebui să mire pe nimeni că majoritatea românilor duc dorul Guvernului Ponta!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale