Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.09.2020 00:18

La Uzina Automecanica Moreni


A A

TVA pe investiții... o piatră de moară

TVA pe investiții... o piatră de moară

❚ ,,Faptul că are o sumă mare de TVA de plătit nu exclude o blocare a investițiilor și chiar posibilitatea ca unii parteneri de-ai noștri cu care lucrăm să ceară insolvență Uzinei Automecanica Moreni...”(Constantin Bucuroiu, lider de sindicat)

 

VIOLETA STANCIU


Societățile din județul Dâmbovița care activează în industria de apărare încearcă să supraviețuiască fiecare cum poate, deși ele depind în cea mai mare măsură de comenzile care vin din partea Ministerului Apărării Naționale! La Uzina Automecanica Moreni se stă bine pe partea de reparații, dar există o mare problemă cu neplata TVA, fapt care poate duce la blocarea investițiilor și chiar mai rău, la o eventuală intrare în insolvență, după cum susține chiar liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu. ,,Uzina Automecanica Moreni merge în continuare pe avantajul creat de Ministerul Apărării Naționale... cu reparațiile. Societatea Mija în momentul de față este în așteptarea acelei comenzi care lea fost promisă și pentru care ei sunt pregătiți s-o facă. La Dragomirești faptul că nu s-a înțeles semnalul pe care Ministerul Apărării Naționale la dat, să omologheze cele trei muniții de care Armata are mare nevoie i-a dus într-un impas. Noul director care a venit cred că va face tot ce este posibil ca omologarea să se facă în cel mai scurt timp, astfel încât Ministerul Apărării Naționale să primească munițiile respective. Este imperios necesar pentru Dragomirești pentru că această muniție pe care Armata o cere și are mare nevoie de ea, e vorba de trei calibre, creează posibilitatea ca societatea de la Dragomirești să rămână în circuitul achizițiilor Ministerului Apărării Naționale. Deci le-ar da o stabilitate pe termen lung, ceea ce ar fi extraordinar de bine. La Moreni, întradevăr, halele au început să arate mult mai bine prin faptul că s-a început să se investească în reabilitarea lor, în schimb faptul că are o sumă mare de TVA de plătit nu exclude o blocare a investițiilor și chiar posibilitatea ca unii parteneri de-ai noștri cu care lucrăm să ceară insolvență Uzinei Automecanica Moreni...”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu. Sindicatele din apărare au solicitat Ministerului de Finanțe scutirea societăților din industria de apărare de la plata TVA-ului pe investiții, solicitare care nu a fost soluționată în mod favorabil până în momentul de față.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Colectarea datelor pentru Recensământul Agricol de Probă
"PUZ - Introducere teren în intravilan pentru construire cimitir eparhial"
SDEE Târgoviște va înlocui contoarele de energie electrică
Exporturile și importurile, în picaj
"PUZ - Introducere teren în intravilan pentru construire cimitir eparhial"
APIA Dâmbovița, asaltată de cereri pentru ajutorul de stat
Camelia Spătaru, CEO și cofondator Smarticity: „Orașul are nevoie de tehnologia 5G”
Varujan Pambuccian, deputat, membru în Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor: "Într-o piață precum cea locală trebuie să existe neutralitate tehnologică și competiție"
Ambasadorul Pakistanului, vizită la Camera de Comerț Dâmbovița
"Modernizare DN 7 km 52+300 – km 54+000, Titu"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Romanța în Cetatea Eternă a Târgoviștei

Mâine, la ceasurile când seara se va lăsa peste Cetatea Târgoviștei în murmurul frunzelor de castani de pe bătrânul bulevard al urbei ducând spre Gara Mare, cea de-a 53-a ediție a „Crizantemei de aur” își va aprinde luminile scenei în dorul-duh al Romanței. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale