Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.08.2022 00:14

Statistică dâmbovițeană optimistă


A A

Turismul, pe o direcție ascendentă!

Turismul, pe o direcție ascendentă!

*Sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au reprezentat 97,1%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 2,9%.

 

 

Violeta Stanciu


Statisticienii ne dau vești bune despre evoluția turismului dâmbovițean! Potrivit ultimei raportări a Direcției Județene de Statistică Dâmbovița în luna mai 2022, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, cât și înnoptările au crescut cu 40,9%, respectiv cu 36,8%. Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în luna mai 2022 au însumat 10399, în creștere cu 40,9% față de luna mai 2021.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au reprezentat 97,1%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 2,9%. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (76,3% din total turiști străini), iar din aceștia 73,6% au fost din țările Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în luna mai 2022 au însumat 22584, în creștere cu 36,8% față de cele din  luna mai 2021. Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică au reprezentat 97,0%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 3,0%.

În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (72,3% din total străini), iar din aceștia 73,5% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna mai 2022 a fost de 24,1% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 5,6 puncte procentuale față de luna mai 2021.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele din Poliție, revoltate de mărirea salariilor parlamentarilor
„Românii, fanatici ai produselor din import”
Mega-proiectul european de apă din Dâmbovița
Parc modern construit pe un loc degradat
Întâlnirea de lucru a Camerelor de Comerț din Regiunea Sud- Muntenia
444 de locuri de muncă disponibile
Salariații QUADRA rămân în grevă
Pensionarii, îngrijorați înainte de venirea anotimpului rece
A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția DN 71 pe 4 benzi
"Modernizarea DJ 714 avansează rapid"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale