Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.08.2016 00:25

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, continuă vizitele de lucru începute săptămâna trecută


A A

Tur de forță pe șantierele din nordul județului

Tur de forță pe șantierele din nordul județului

❚ Vizita a cuprins investițiile aflate în desfășurare pe DJ 714 A, DJ 710 A, proiectul în asociere de la Iedera, precum și lucrările la cei 3 kilometri de drum care leagă taberele CJD, dar și investițiile aflate în derulare în Pucioasa și Moreni ❚ Președintele forului administrativ județean a precizat că sunt pregătite 207 proiecte noi, în valoare de peste 700 de milioane de lei ❚ „Evident contează și momentul depunerii, dar și care sunt prioritățile în fiecare an ale Ministerului de Finanțare”, a declarat Adrian Țuțuianu

VIRGIL VOINESCU

 


 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a efectuat ieri o vizită de lucru în șapte localității din zona de nord a județului, pe traseul Gâlma - Brătei - Pucioasa - Valea Lungă - Vârfuri - Iedera – Moreni, pentru a verifica stadiul și calitatea lucrărilor efectuate de firmele care se ocupă de execuția lucrărilor pe proiectele de infrastructură rutieră, poduri, precum și alte proiecte vizând investițiile pe alimentările cu apă aparținând de SC Apă Canal Dâmbovița SA (fostul Serviciu Județean de Apă și Canal Dâmbovița). În cadrul vizitei, președintele CJD a fost însoțit de directorul general al Direcției Infrastructură Locală din cadrul CJD - Vasile Dinu, și de primarii localităților Moroieni - Laurențiu Moraru, Pucioasa - Constantin Ana, Valea Lungă - Emil Negru, Iedera - Gheorghe Simion și Moreni - Constantin Dinu. Primul obiectiv vizitat a fost șantierul de pe Drumul Județean 714 A Moroieni - Pucheni - Valea Brăteiului, la kilometrul 7+600 Pârâul Rătei, unde se construiește un pod nou, zona respectivă fiind grav afectată în urma unei alunecări de teren.

„Podul se construiește cu o participare importantă a societății Haidelberg Cement, care este interesată de menținerea viabilității drumului. Valoarea investiției este de 3.627.149 de lei, din care Consiliul Județean Dâmbovița – 2.164.149 de lei și Carpat Cement Holding SA – 1.625.500 lei. Lucrările au început în anul 2015, durata acestora este de 24 de luni”, a explicat președintele CJD, Adrian Țuțuianu, care a precizat că lucrările sunt executate de o firmă din Târgoviște, iar proiectul a fost realizat de o firmă specializată din Timișoara. „Va rezulta un pod cu o lungime de 48 de metri, o lucrare spectaculoasă, în proiect fiind incluse și capetele de intrare și ieșire, lungimea efectivă a podului fiind de 37 de metri și cu rampe 48 de metri”, a adăugat președintele CJD.

Cu acest prilej Adrian Țuțuianu a cerut constructorului să urgenteze lucrările, pentru că SC Carpat Cement Holding a precizat că asigură resurse financiare suplimentare în cursul acestui an, față de ceea ce a fost stabilit la începutul lucrării. De asemenea, a spus că în zilele următoare va da ca temă la Direcția de Investiții a CJD să scoată la licitație un proiect de modernizare a Drumului Județean de la Gâlma, de la clădirea Consiliului Județean până la exploatarea de carieră a Carpat Cement Holding, 11 kilometri, la care vor fi adăugați 3 kilometri, respectiv drumul care leagă taberele CJD, și o refacere a podului de la Tabăra Căprioara, care necesită reabilitare cât mai urgentă. „La o primă estimare, valoarea lucrărilor este de aproape 30 milioane lei”, a afirmat președintele CJD și a adăugat că se va găsi o soluție de finanțare în anii următori, probabil pe Ordonanța 28/2013, pentru că la acest moment administrația județeană nu dispune de fondurile necesare.

Constantin Ana: „Ne străduim să închidem cele două proiecte europene”

Următoarele proiecte vizitate au fost la Tabăra Căprioara (podul din zonă), traseul urmând în orașul Pucioasa cu vizitarea unei apărări de mal, un pod și infrastructura în zona Diaconești, dar și investiția de la Școala „Elena Donici Cantacuzino”, unde sunt o serie de deficiențe la Sala de sport și la una dintre sălile ce vin în contact cu centrala termică. Primarul orașului Pucioasa a declarat presei că situația este puțin mai tristă, motivele ținând de o serie de probleme de natură economico-financiară. Astfel, a nominalizat o notificare de la ADI Salubrizre pe o hotărâre executorie, „rezolvată printr-o eșalonare a plăților”, alte „litigii ce s-au desfășurat în mandatul domnului Bădău” la care se cer plată și alte penalități de 1.000 lei pe zi pentru un teren folosit de turiștii de la Ceres (un parc), procese pierdute cu CNADR.

„Ne străduim să închidem cele două proiecte europene, respectiv Școala 4 unde suntem la 98-99% grad de realizare a lucrărilor și sper ca într-o săptămână să fim gata cu orice lucrare și intervenție și să facem toate formele pentru închidere, precum și proiectul de modernizare a zonei turistice Pucioasa, Reabilitare și modernizare drumuri de interes local, unde suntem la peste 90% grad de realizare a lucrărilor. Sunt singurele două șantiere deschise”, a explicat edilul de la Pucioasa, care a adăugat ca pe 31 august va depune un proiect pe Axa 7, care, deși nu este în conformitate cu ideea sa de modernizare, fiind lucrat de pe vremea fostului primar, va fi depus, găndind că „va aduce un plus de valoare Stațiunii Pucioasa”.

De asemenea, edilul Constantin Ana a spus că are în vedere și depunerea proiectului de modernizare a parcului din zona Gară - în maximum două zile, la acesta adăugându-se o serie de proiecte de reabilitare termică și modernizare a infrastructurii rutiere, dar și reabilitarea, cu extindere, a Grădiniței nr. 1 - Centru, precum și un proiect de modernizare a Pieței și Bazarului. „Cred că o stațiune trebuie să arate altfel, cel puțin în zona centrală”, a subliniat primarul orașului Pucioasa. Pe de altă parte, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a precizat că sunt pregătite în Dâmbovița 207 proiecte noi, în valoare de peste 700 de milioane de lei.

„Dacă mergem pe media de 70-80 de milioane pe an avem proiecte pentru 10 ani. Evident contează și momentul depunerii, dar contează și care sunt prioritățile în fiecare an ale Ministerului de Finanțare. Acum așteptăm o decizie de la Ministerul de Finanțe legat de introducerea la finanțare a școlilor care nu au autorizație de construcție sau școli, grădinițe și creșe pentru care s-au cerut bani pentru modernizări și cred că ar fi normal, dar nu știu dacă se va realiza, ca Ministerul să acorde importanță maximă lucrărilor de apă și canal. Ar fi normal ca OG 28 să se adreseze și pe tipul acesta de lucrări”, a arătat președintele CJD, care a precizat că a discutat cu toată lumea să se lucreze cât mai mult pe OG 28.

Investiție de aproximativ 3 milioane lei

Vizita de lucru a președintelui CJD a continuat spre Vârfuri, pe DJ 710 A, traseul Diaconești - Vârfuri - Valea Lungă, unde în anul 2013 mai multe zone au fost afectate de calamități. Au fost trei zone grav afectate de alunecări de teren. Pentru remedierea zonei, a fost realizat un proiect din bani proprii. „Valoarea lucrărilor este 2.938.828 de lei”, a spus Adrian Țuțuianu, adăugând că este vorba de o consolidare de drum la kilometrul 1+430 și 1+870 și la kilometrul 4+940, lucrări de mare anvergură pentru stabilizarea zonei. „Sunt lucrări executate și decontate de aproape 900 mii de lei”, a subliniat președintele CJD, adăugând că se vor căuta soluții pentru suplimentarea sumei pe acest an, pentru că se constată un ritm mai alert al lucrărilor. Ultima parte a vizitei de lucru a președintelui Adrian Țuțuianu a inclus localitatea Iedera, unde este în desfășurare un proiect de drum în asociere cu CJD de 2,5 kilometri, și în municipiul Moreni, unde au fost vizitate rezervoarele de alimentare cu apă ale orașului și noua construcție a Stației de epurare a apelor uzate, proiect aflat în desfășurare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale