Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.07.2016 00:04

Poveste de succes


A A

"Tule" Rădoi și-a făcut o carieră la Villareal


❚ „E schimbată Târgoviștea, totul este verde în jur. Lumea e schimbată în bine, aleargă în Parcul Chindiei. M-a surprins plăcut să văd că oamenii fac sport” ❚ „Stadionul, din păcate, nu e renovat și e păcat că nu se lucrează intens la acesta. În Spania sunt condiții excepționale. Avem antrenori secunzi, fizioterapeuți, chiar și la echipele de juniori. De asemenea, avem pshilogi și oameni care se ocupă de pregătirea educațională” ❚ „Am primit români de la Școala de Antrenori, iar când au văzut condițiile de la Villareal, au rămas șocați. Bazele au multe terenuri, condiții excepționale” ❚ „Mi s-a dat o grupă de juniori de 9 ani la Villareal, apoi am trecut la fotbal în 11, la cadeți și juniori, după care am intrat la Academie ca psiholog, ajungând să coordonez inclusiv departamentul Regatului Unit”

COSMIN SAVA,

COSTIN MIHAI


Sorin Rădoi, fost jucător la Chindia Târgoviște, a fost invitat luni în cadrul emisiunii Sport Show, de la Columna TV. Acesta a vorbit despre activitatea sa din Spania, despre posturile ocupate la Villarreal, la naționala iberică de fotbal tenis și despre cum a regăsit orașul natal la revenirea în țară. Ajuns la 40 de ani, „Tule” Rădoi este implicat în numeroase proiecte, și nu doar în Spania, ci în toată Europa. A lucrat cu mulți fotbaliști importanți, inclusiv cu internaționalul român Florin Andone, acum la Cordoba, însă trecut ca junior și pe la Villareal.

„Mita și chestiile de acest gen ar trebui înlăturate”

Rep.: Sorin, cum ai regăsit Târgoviștea natală?

- E schimbată, totul este verde în jur. Lumea e schimbată în bine, aleargă în Parcul Chindiei. M-a surprins plăcut să văd că oamenii fac sport. M-am întâlnit și cu băieții de la Pro Activ, de la fotbal tenis, cu care am discutat destul de mult.

Rep.: Te-a dezamăgit ceva la revenirea în țară?

- Nu pot eu să judec, nu sunt în măsură. Însă, la fel ca în toată lumea, mita și chestiile de acest gen afectează societatea și ar trebui înlăturate, pentru că e trist, e dezamăgitor.

Rep.: Ai vizitat și stadionul pe care ai jucat pentru „Micul Ajax”?

- Am fost a doua zi de la revenirea mea în țară, chiar când Chindia începea pregătirea. Am regăsit foști colegi, am depănat amintiri, mă bucur mult că i-am întâlnit. Stadionul, din păcate, nu e renovat, doar se fac lucrări minore, însă e păcat că nu se lucrează intens la acesta.

Rep: În Spania cum sunt condițiile?

- E o diferența imensă. Am primit români de la Școala de Antrenori, iar când au văzut condițiile de la Villareal, au rămas șocați. Bazele au multe terenuri, condiții excepționale. Avem antrenori secunzi, fizioterapeuți, chiar și la echipele de juniori. De asemenea, avem pshilogi și oameni care se ocupă de pregătirea educațională.

„Am plâns împreună cu Reghecampf”

Rep: Ce poziții ai ocupat la Villarreal?

- Am fost luat de la CS Onda, unde eram antrenor. Mi s-a dat o grupă de juniori de 9 ani la Villareal, apoi am trecut la fotbal în 11, la cadeți și juniori, după un care am intrat la Academie ca psiholog, ajungând să coordonez inclusiv departamentul Regatului Unit. Din păcate, am văzut doar trei juniori care erau români.

Rep.: Cum ai ajuns antrenor la echipa Spaniei de fotbal tenis?

- Ideea a pornit când eram în Suedia și am lucrat puțin acolo pe această categorie. Am hotărât să fac ceva serios în Spania, unde am fost susținut și ne-am apucat de treabă. Anul trecut la Campionatul European de la Târgoviște am venit doar după cinci săptămâni în care am făcut echipa și am avut un singur antrenament. Am participat cu o fată și patru băieți. Am reușit să ajungem în trei semifinale și să obținem o medalie de bronz. Am încercat să fac ceva nou, să rămână moștenire, pentru că pe mine nu mă interesează trofeele, nu alea ne reprezintă.

Rep.: Reîntâlnirea cu fostul tău coleg Laurențiu Reghecampf cum a fost?

- Am mers la ei în cantonament în Marbella, cu juniorii pe care îi pregăteam. A fost emoționant, am povestit din copilărie și am plâns împreună. Apoi ne-a invitat Reghe la o masă cu toți membrii echipei Steaua. Unui copil i s-a dăruit un echipament cu Rusescu. A fost foarte frumos.

Rep.: Ce mesaj de final ai vrea să transmiți?

- Să facem mai multe. Să fim mai uniți, pentru că așa putem să ne îndeplinim obiectivele, și să reușim lucruri frumoase.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale