Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.05.2020 13:05

Editorial


A A

Trianonul uitat

George Coandă


Anul acesta, pe 4 iunie ar trebui, noi, românii, să celebrăm centenarul semnării Tratatului de pace din Palatul Trianon de la Versailles/Paris. Atunci, în acel moment istoric, a fost validată / recunoscută universal existența României Mari. Dar spaima care a cuprins România, coronavirusul fiind mai tare decât memoria istorică, a obturat acest centenar.

 

În Ungaria, însă, nimeni n-a uitat că, acum un veac, „regatului Sf. Ștefan” i s-au luat, cu îndreptățire, niște teritorii, înapoindu-li-se proprietarilor de drept, printre care teritorii s-a numărat și Transilvania după care plânge cu ardoare șovină și revendicativă Budapesta.

 

Dacă românii ar trebui să celebreze, fie și virtual, Trianonul, ungurii deja comemorează pierderea Transilvaniei. Coronavirusul nu a reușit să-i facă să uite. Televiziunile maghiare ne tot acuză de furt, de deposedare ilegală a Transilvaniei. La noi, tăcere.

 

Vă mai amintiți cum am ratat Centenarul Marii Unirii? Cu bâlbâieli. De astă dată, nici de așa ceva nu o să auzim. Of și iar of, coronavirusul ne-a lăsat și fără memorie istorică!

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La alegerile locale s-a echilibrat jocul
N-am un răspuns deocamdată
Compatrioți, fiți cu mintea trează!
Campanie pe repede-nainte
Jurnalistul Twitter și finanțarea sa
Război pentru "flacăra albastră" din Marea Neagră? (II)
Război pentru "flacăra albastră" din Marea Neagră?(I)
Curg amenzile de la UE...
Cum abordăm anul politic 2021? (II)
Cum abordăm anul politic 2021?(I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale